Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: calderoni Dátum: 2013.05.04. 08:44


Folytasd is zsolti, olvasom én is attól, hogy nem jelzem :D
Avatar
calderoni
 
Hozzászólások: 1267
Csatlakozott: 2005.07.26. 10:46

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.03. 18:58


Íme hát a hatodik összefoglaló:


Palesztinában, Nablusz városában járunk, ahol Izrael Samirt egy Husszein nevű barátja vezeti egy föld alatti labirintusban. Ez máshol elviselhetetlen bezártságot jelentene, itt azonban véd és eltakar, mint az anyai ölelés. Itt ugyanis nem az alagutaktól félnek az emberek, hanem a nyílt terektől. Golyók fütyülnek a levegőben, s csapódnak be valahol a falakba. A várost fél éve, április óta ostromolják, s a zsidók időnként rálőnek a lakókra. Nabluszban az ember sosincs egyedül: minden lépésüket a mesterlövészek tekintete követi.

Besurrantak egy modern épületbe, s felmentek a második emeletre az internet-kávézóba. A kávézó tele volt: sok fiatal fiú és leány, dacolva a mesterlövészek fenyegetésével, idejött erre a sajátos menedékhelyre. Voltak köztük harcosok is, akik a lövöldözések közötti szüneteket használták ki: AK géppisztolyukat föltették a monitorok tetejére, és cseteltek egy kicsit netes barátaikkal.

Samir is küldött egy üzenetet innen egy izraeli fórumra, és gyorsan meg is kapta a választ Tel Avivból egy bizonyos David Silvertől: „Én aztán nem sajnálom és nem siratom el őket. Én mindegyiküket elzavarnám a pokolba. A gyerekeikkel, a lányaikkal, a fiatalasszonyaikkal és a nagyanyjukkal együtt, a hazugságaikba vetett együgyű hitükkel és a visszataszító ravaszkodásukkal együtt, a türelmükkel és bánatukkal, a nevetésükkel és sírásukkal, az ételükkel, a büszkeségükkel és hősiességükkel, a bosszúvágyukkal és a munkaerejükkel együtt. Kifelé! Az apjuk, a férjük és a nagyapjuk is egy rohadt gyilkos, gyilkosok csodálói, gazemberek, tolvajok, gyávák és beteges hazudozók. A kiűzés után lehet, hogy elkezdik keresni a barátságunkat, de én erre nem építenék.” Hát, ennyit „a zsidók veleszületett részvétérzéséről és erőszaktól való irtózásáról”, ahogy azt Jean-Paul Sartre írta 1945-ben.

A mai városi háború fantasztikus állapotokat teremt: a számítógépek rá vannak kapcsolva a világhálóra, két lövöldözés között kinyit a pékség, s az ifjú harcosok a helyi egyetemen holnap esedékes vizsgájukra készülnek. Nehéz felfogni, hogy ott, a völgy túloldalán ugyanilyen életkorú fiúk vannak, akiket azért küldtek ide a tengerparti kisvárosokból, hogy leverjék és megalázzák Nabluszt. Ekkor hirtelen nagy robbanás rázta meg a házat, a monitorok képe összezavarodott, majd elsötétült. A fiatalok fölpattantak, lerohantak a lépcsőn, ki az utcára. Az izraeliek ilyen idő tájban gyakran küldenek felderítőket a városba. Betörnek a házakba, és kínzókamrákba hurcolják az embereket. A katonák már több mint százezer palesztint és számtalan libanonit kínoztak meg.

Ezekkel a fiatal fiúkkal és lányokkal a világ második vagy harmadik legerősebb serege áll szemben, amelyet még az egyetlen szuperhatalom is támogat. Ha az izraeliek akarnák, bármikor, éjjel-nappal betörhetnének az óvárosba. 2002 véres áprilisában több mint ezer embert mészároltak le Nabluszban. Egy nyolctagú család akkor halt meg, amikor tankok és páncélozott buldózerek rájuk döntötték a házukat a város szélén. Egy másik házat F-16-os harci gép bombázott. A romok alól nagy nehezen tudták csak kiemelni két idős nő holttestét.

Ám a város mégiscsak él. Amikor szünetel a lövöldözés, az emberek előbújnak az otthonaikból, és kijárási tilalom ide vagy oda, elmennek a piacra. A mecsetek tele vannak, bár nem nyújtanak biztonságot: az izraelieket nem zavarja, ha templomokat kell tűz alá venniük.

Palesztinában a zsidó uralom véres volt és kegyetlen, de eléggé rövid életű. A zsidó hódítók a Kr. e. II. század második felében igázták le a vidéket. Városait lerombolták, a helybéli lakosságot elűzték, rabszolgává tették, vagy másodrendű bennszülött zsidóvá minősítették, mint például Galileában is. A népnyúzó adóztatás, a népirtás és az apartheid akkor is igen elterjedt gyakorlat volt. Miután a római hadsereg leverte a lázadó zsidókat, a leszerelt római katonák összeházasodtak a csinos helybéli nőkkel, és újjáépítették a Nablusznak nevezett várost.

Samirék közben megérkeztek Husszein házához. A tetőn állnak, és nézik az előttük magasodó, nagy, sötét Átok-hegyet, rajta az izraeli katonai állással. Fények villannak föl és homályosítják el a csillagokat, ők pedig máris szaladnak lefelé, ahogy egy nehéz géppuska elkezdi sorozni a várost.

(6. A Hold városa, The city of the Moon)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.03. 07:33


És köszi, Trigó!
Hamarosan folytatom. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.03. 07:33


http://alfahir.hu/nalunk_vagy_otthon_bu ... alis_video

Csak nincs veszve még minden...
Sok gyűlölködő, antiszemita család.Tomboló antiszemitizmus.
Másképpen: óriási tömeg,rengeteg család és gyerek,minden korosztály,király programok,jó zene.
Az index ocsmány módon dezinformálta olvasóit a Jobbik-majálisról.
Perzse lehet neki volt igaza.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.02. 21:13


nagyon jó ezeket olvasni :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.01. 16:25


Az ötödik rövidke kis történet:



Valamely év március 3-án (ez nem derül ki pontosan, talán 2001 volt) egy palesztin embernek egy második világháborús karabéllyal sikerült leterítenie egy egész csapat, állig fölfegyverzett zsidót, katonát és telepest vegyesen. Egymás után lelövöldözte őket, majd sértetlenül elmenekült. Ezzel a tettével egy csapásra lerombolta az izraeli katonai dicsőség túlburjánzott mítoszát. Izrael támogatói többé nem nyilatkozhattak megvetően az arabok bátorságáról. Ez az úr visszaszerezte a palesztinok becsületét.

Az ilyen magánakciók egészséges alternatívát kínálnak az öngyilkos merénylők morbid attrakcióival szemben. Samir már régóta szeretné lebeszélni palesztin testvéreit erről az őrültségről. Megérti a sahidok, azaz a mártírok motivációit, tiszteli a bátorságukat, de mélységesen helyteleníti a tetteiket. Ezek az akciók ellentétes hatást érnek el, eredménytelenek és értelmetlenek. A szerző biztos abban, hogy egyes öngyilkos szervezetekbe vastagon beépült az izraeli elhárítás. Ezek az élő bombák ugyanis túl gyakran robbannak fel rosszkor és rossz helyen, rosszul megválasztott célpontoknál. S ezen robbantásokat sajnos nagyszerűen fel tudja használni az izraeli propagandagépezet.

A Haramije-szorosnál lezajlott ütközet történetét bárdoknak kellene megénekelniük. Egy tíz ellen, a Magányos Harcos lecsapott a palesztinai zsidó uralom leggyűlöltebb szimbólumára, egy ellenőrzőpontra, ahol az unatkozó, túltáplált és szadista izraeli katonák naponta alázták meg, verték meg, s néha ölték is meg a helybelieket.

A katonák épp az ütközet előtti napon hajtottak végre egy kegyetlen és gyáva gaztettet. Férje kíséretében egy szülés előtt álló palesztin nő érkezett az ellenőrzőponthoz. Az őrök átengedték őket, s aztán utánuk lőttek. A férj meghalt, a terhes nő megsebesült, kórházba került, és ott szülte meg a gyermekét. A katonák semmi büntetést nem kaptak, de a hadsereg sajnálkozását fejezte ki a túlélőknek.

Az izraeli hadsereg legfőbb törekvése az, hogy kiszolgáltatottá és védekezésre képtelenné tegye a helyi lakosságot. Fegyvertelen civileket is gátlástalanul meggyilkolnak. Kedvenc áldozataik a gyermekek, kedvenc fegyverük a mesterlövészpuska. Ám a szorosnál történt, ellenőrzőpont elleni rajtaütés halálos csapást mért az izraeliek beteges felsőbbrendűségi komplexusára. A hadsereg úgy reagált az akcióra, hogy általános támadást indított a palesztin falvak és városok ellen. Amikor a szerző ezen sorokat írja, a katonák a mentősökre lövöldöznek, akik megpróbálják elvonszolni a sebesült civileket. Amerikai harci gépeikkel izraeli pilóták egy gázai iskolát bombáznak vaktában. Saron tábornok korábbi hőstettének, a szabrai és a satilai mészárlásnak a megismétlésére készülnek.

Samir szerint Saron túltett még Hitleren is: a náci diktátor ugyanis gondosan kerülte, hogy nyíltan adjon parancsot a zsidók meggyilkolására (kényes téma, de mint írtam, nem nagyon kedveli Hitlert), míg a zsidó vezető leplezetlenül szólított fel a televízióban a gójok megölésére.

Azok az izraeliek, akiknek még van lelkiismeretük, nem óhajtanak közvetlenül részt venni az etnikai tisztogatásokban. Ez dicséretes dolog, de önmagában még kevés. Ernst Thalmann és Joe Slovo példáját kell követnünk. Ők átálltak a front másik oldalára, és beálltak a küzdő palesztin harcosok közé. A Guardian című brit napilapban Jonathan Freedland hősöknek nevezte az izraeli tiltakozókat.

(5. Ütközet Palesztináért, The battle for Palestine)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.29. 19:33


A negyedik történet:

Egy 2001-es írás alapján: a gázai övezetbe senkit nem engednek se ki, se be. Szögesdróttal vették körül, kapuit lezárták. Ez több mint egymillió palesztin lakhelye. A föld legjobbjait, a potenciális palesztin elit több ezer tagját gyilkolták már meg. Izraelnek minden fegyvere megvan, a palesztinoknak csak a kövek maradnak, és könnyű kézifegyverek.

Egy tizenhárom éves fiú, Farrisz Odeh volt az az ifjú palesztin Dávid, aki Gáza peremvidékén szembeszállt a zsidó Góliáttal, ahogy azt Laurent Rebours AP-fotóriporter halhatatlan felvétele megörökítette. Ezen a képen Farrisz követ hajít egy páncélozott szörnyetegre. Egy falusi kölyök hidegvérével szállt szembe az ellenséggel. A kép október 29-én készült, november 8-án pedig egy izraeli mesterlövész lelőtte a fiút.

Ez a gyerek hős volt, a kiolthatatlan emberi szellem jelképe. Furcsa, de a gyermek családnevének jelentése „lovag”, utóneve pedig azt jelenti, hogy „visszatérés”. A fiúcska által képviselt szellemiség teljesen idegen az olcsó, kommersz hedonizmustól, napjaink fő ideológiai irányzatától, melyet bőségesen adagol nekünk az amerikai popkultúra. Ez az ifjú lázadó izraeli katonai megszállás alatt született, s az izraeli katonákkal való harcban esett el. Ott a helye egy templomban, földijének, Szent Györgynek az ikonja mellett.

A zsidó kézben lévő amerikai sajtó azonban fáradhatatlanul munkálkodott Farrisz emlékének kiradírozásán, mivel igazán nem hiányzott neki a hősi szenvedélyek elterjedése. A Washington Post elküldte saját tudósítóját, Lee Hockstadert Palesztinába, hogy rombolja le a harcban elesett gyermek emlékét. Hockstader riportjai kötelező olvasmányok lehetnének az újságíró-iskolákban, a dezinformáció tantárgy keretében. Amikor izraeli tankok és ágyúnaszádok lőtték a védtelen Betlehemet, a zsurnaliszta ezt írta: „Betlehem bibliai városában az izraeli katonák és a palesztinok tankokkal, rakétákkal, helikopterekkel, géppisztolyokkal és kövekkel vívják a harcot egymás ellen.” Nem lepődnénk meg, ha Hockstader úgy mesélne a II. világháborúról, hogy abban atombombákkal harcoltak egymás ellen az amerikaiak és a japánok. Ez az ember jogosnak tünteti fel a polgári lakosság elleni izraeli támadásokat, és riportjaiban a palesztinok nem egyebek őrült terroristáknál. Az a megbízatása, hogy erősítse a zsidó fölényt, és bemocskolja a palesztinokat.

No, de térjünk vissza kis hősünkhöz, Farriszhoz! Hockstader célja az volt, hogy deheroizálja a fiút. Elment Gázába, és azt jelentette, hogy Farrisz rossz gyerek volt, nem engedelmeskedett a szüleinek, kerülte az iskolát, kamasz fenegyerekként viselkedett, szinte kívánta a halált. S egy mesterlövész nagy kegyesen teljesítette ezt a kívánságát. Hockstader nem felejtett ki semmit: a kölyköt akkor lőtték le, amikor kőért hajolt le, s ezért meg kellett ölni. Az újságíró szerint attól lett híres, hogy nagy hűhót csaptak a halála körül.

Samir szerint a palesztinok elég békés parasztok és városlakók. Tudják, hogyan kell gondozni az olajfát és a szőlőt, szimbiózisban élnek a természettel. Szép kőépületeik mindenhol megtalálhatók, verseket írnak, és tisztelik a szent sírokat. Nem harcias nép ez, és semmiféleképpen sem gyilkos hajlamú. Döbbenten és hitetlenkedve néznek bele a zsidók által irányított sajtó tükrébe, amelyben véres terrorista álarccá maszkírozták át az arcukat. Ugyanakkor ezek a parasztok igenis meg tudják nekünk mutatni, hogy mi a hősiesség, amikor valamilyen ellenség el akarja venni a földjeiket.

A palesztinok a bibliai Izrael, az őshonos lakosság valódi leszármazottai, akik elfogadták Krisztust, és örökre a Szentföldön maradtak, míg azok, akik elvetették Krisztust, arra ítéltettek, hogy mindaddig idegen földön kóboroljanak, amíg be nem látják vétküket. Az izraeliek tisztában vannak ezzel. Tel Aviv genetikai laboratóriumaiban a „zsidó DNS” kutatói büszkén lobogtatnak minden olyan vizsgálati eredményt, amely nem túl meggyőzően a zsidók és a palesztinok vérrokonságát próbálja bizonyítani. Jól tudják ugyanis, hogy ingatag alapokon áll a zsidók igénye a büszke Izráel névre. Az izraeliek palesztinok akarnak lenni. Háromezer évvel ezelőtt a hegyvidéki törzsek (a bibliai Bné Izráel) végül is megtalálták az együttélés módját a partvidéki tengeri népekkel, és együtt lettek a Biblia szerzőinek és a mai palesztinoknak az ősei.

Nem lehetetlenség, hogy a történelem megismételje önmagát, és a két testvér nép megint egymásra találjon. Hogy aztán a gyermekek tankönyveiben egymás mellé kerüljön Farrisz Odeh, Dávid király és Szent György alakja.


(4. Óda Farriszhoz, avagy a lovag visszatérése; Ode to Farris or the return of the knight)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.04.28. 22:11


nagyon tanulságos :(
amcsiban ez kb titokban, nálunk jelenleg épp teljesen nyilvános zajlik ugyanez

azta...
http://kuruc.info/r/3/111367/
így kell eltüntetni/elűzni egy majdnem 1 milliós kisebbséget
döbbenet gyorsan
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.28. 13:34


Aki olvasgatja néha,annak íme a harmadik fejezet :wink: :

Új kísértet járja be Amerikát. Országunkban (a T/1. mindig a szerzőre vonatkozik) sok fontos és meg nem választott ember tartozik ehhez a kisebbségi csoporthoz (a zsidó elithez). Különböző pártokhoz tartoznak, és mégis ugyanazokra a következtetésekre jutnak. A külföldnek szánt amerikai segélyek 90%-a megy a jómódban élő Tel Avivba. Ők irányítják nálunk a sajtót, a televíziót, a mozit és az egyetemeket. És nekünk mégse szabad észrevennünk ezt az elefántot a nappali szobánkban.

Csak a legbátrabb emberek merik szóba hozni ezt a dolgot, mint például Edgar Steele: „Amerikában egyszerűen fülsüketítő már az a hallgatás, ami a zsidókat körülveszi.” Amikor Samir 2001 nyarán egy UNESCO-konferencián említést tett a zsidó médialordokról, a hallgatóságnak elállt a szívverése.

1991-ben már egyszer szétverték az iraki hadsereget az amerikaiak, és megöltek 200 000 irakit. Most megint a harc szélén áll az USA. Egy demokrata kongresszusi képviselő, Jamer Moran ezt merészelte mondani a szavazóinak: „Ha a zsidó közösség nem támogatná oly erősen ezt az Irak elleni háborút, akkor mi nem mentünk volna bele.” Edward Said, a leghíresebb palesztin származású amerikai filozófus így szólt: „Egy mérhetetlenül gazdag és erős köztársaságot hatalmába kerített egy maroknyi összeesküvő, akik közül senki sem választással került a hivatalába, s így nem is érintheti őket a nyilvánosság nyomása.”

Hál’istennek számos olyan zsidó származású amerikai létezik, akiknek nem tetszik a nem választással pozícióba került, antidemokratikus zsidó hatalom. Edward Herman például azt írja, hogy „az Egyesült Államokban egy nagy hatalmú Izrael-barát lobbi működik, amely az amerikai segélyek és az Izraelnek nyújtott védelem kikényszerítésével Izraelt tolja előre, s mostanában az Irak elleni háborút szorgalmazza…” Tény tehát: a Bush-kormány stratégiai jelentőségű döntéshozatali pozícióit kettős lojalitású hivatalnokok foglalják el.

A szervezett zsidóság sürgette a háborút, s közben tagadta, hogy bármi köze is lenne az egészhez. Robert Jackson demokrata párti képviselő: „New York ad otthont az otthonuktól távol élő zsidók többségének; és a zsidó közösség sok tagja gondolja úgy, hogy a háború szolgálja leginkább Izrael állam érdekeit.” New York körzetében minden újság zsidó kézben van. Hogyan is működik a tipikus zsidó logika? Először is kiforgatják és eltorzítják az ellenfél racionális érveit, azután jön a szidalmazás. Az utolsó fázisban pedig az ellenlábas végérvényesen meg van semmisítve. A legtöbb zsidó nekivadulva, nagy vehemenciával veti bele magát a vitába.
A 19. század végétől létezett egy anyagilag erős, titkos zsidó szervezet, amely újságokat vásárolt föl és tett tönkre. Új lapokat főként zsidók alapítottak. Zsidó forrásokból tudjuk, hogy igazak azok az állítások, miszerint a zsidók titokban a sajtó tönkretételén munkálkodtak Németországban és Franciaországban is. Ha már most minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a franciaországi zsidók titokban felvásárolták és hosszú évekig bomlasztották a francia sajtót azzal a céllal, hogy eltorzítsák a nemzeti párbeszédet, és végül beletaszítsák a felkészületlen Franciaországot a felesleges második világháborúba -, nos, akkor vajon továbbra is képtelen feltételezés az, hogy az amerikai zsidók titokban a kezükbe kaparintották az országos médiát, s most beletaszítják az USÁ-t egy szörnyűséges harmadik világháborúba?

Zeev Hefetz, Begin miniszterelnök egykori szóvivője ezt írta egy amerikai napilapban: „Irak lefegyverzése csak a kezdet a Közel-Keleten…az arab és az iráni kultúrák irracionálisak…és a háborún kívül már semmi más megoldás nincsen az arab társadalmak kollektív mentális egészségének megjavítására.” Ezt a lefegyverzést persze amerikai katonák fogják végrehajtani, ám a parancsokat a Pentagonban fészkelő héjafiókák adják majd ki. Jehuda Bauer, a jeruzsálemi Jad Vasem Holokauszt Emlékintézet igazgatója a következőket mondta: „A zsidók nem egy nemzet, nem is egy vallás. A zsidók egy civilizációt képviselnek, és megvan a civilizáló küldetésük. Nem tűrhetik el az iszlám konkurens civilizációját, ahogy nem tolerálhatják a kereszténységet vagy a kommunizmust sem. S ez az, ami miatt elkerülhetetlen az iszlám elleni háború.”

Bushnak föl kellene fognia, hogy félrevezette őt ez a nagy hatalmú, sehol senki által meg nem választott kisebbség. Az elnöknek többségében zsidó tanácsadói vannak. Liebermann, Kelly és Kucinich nyíltan hangoztatják zsidó kapcsolataikat, és kinyilvánítják rendületlen lojalitásukat a zsidóság és Izrael állama számára. A mai amerikai politikai felállásban nincs reális alternatívája a zsidó befolyásnak. Aminek be kell majd következnie, az egy új amerikai függetlenségi háború a közbeszéd demonopolizálásával. Ezt a médiában és az egyetemeken kell elkezdeni.

(3. Midász király füle, Midas ears)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.27. 19:44


Nálam van a persely, tomm. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.04.27. 18:59


már most leszögezném, hogy mélységesen fel vagyok háborodva önnön bűnösségemtől és bármikor hajlandó vagyok akár hitelből is befizetni egy becsületkasszába a holokauszt túlélői számára

egyébként ha a zsidó holokausztban a zsidókat irtották, akkor a náci holokausztban a nácikat? ill. vica-versa
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.27. 14:34


Siratófal...
Hú,mi lesz itt jövőre.
Holokausztból lesz a kenyér is.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.04.27. 13:14


Trigoria írta:ezeket akkor is le kell írnod ha a kutya se olvassa, hogy a lelkednek jót tegyél
de így hogy én tuti hogy olvasom, így egészen biztosan haszna is van :wink:
amúgy sem olvasok már könyveket, de egy ilyen összefoglaló nagyon hasznos nekem is
szóval köszi előre is!

Én is olvasom! Vagyis el fogom olvasni, mihelyt befejeztem a projektem;)



http://alfahir.hu/jeruzsalem_utan_magya ... _siratofal
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.27. 08:16


A második szösszenet:


A következő cikk a törökök politikai szerepéről szól egy 2003-as isztambuli beszéd alapján. 2003 februárjában ötven ártatlan civilt, palesztin nőket, gyermekeket és férfiakat öltek meg Saron tábornok katonái. Nem messze annak a sok ezer török katonának a földi maradványaitól, akik hősiesen védelmezték Palesztinát a cionisták által vezetett brit hadsereg ellen.

Samir felteszi a nagy történelmi kérdést. Miért rombolták le az Oszmán Birodalmat? Ezért általában az európai imperializmust szokták vádolni. De Gázában létezik az angol katonák temetője is. Ők azért haltak meg, hogy Palesztinát kiragadják a törökök kezéből, és megbuktassák az Oszmán Birodalmat. Angliának nem sok haszna lett ebből. Közkatonáikat, tisztjeiket és politikusaikat kíméletlenül gyilkolták a cionisták. Kilencvenkét brit alattvalót ölt meg a mi (Samir) későbbi miniszterelnökünk, Menahem Begin egy robbantásos merényletben. A cionisták meg akartak szabadulni a török pásztortól, hogy elrabolhassák a nyájat.

A török birodalom romjain egy merész, új világ épült ki. Először is Irakot kell lerombolni, azután pedig Iránt, Szaúd-Arábiát és Szíriát. Ezt a tervet Saron tábornok fogalmazta meg sok évvel ezelőtt, 1966-ban újrafogalmazta a cionista neokonzervatív Richard Perle és Douglas Feith, és mostanában (a könyv 2004-ben jelent meg) felkarolta Wolfowitz Cabal. Nos, ezek az emberek irányítják az USA külpolitikáját. Az amerikai zsidók fizettek a ma az izraeli falakat elborító óriásposzterekért, amelyek felszólítanak az al-Aksza mecset elfoglalására. Arra készülnek, hogy lerombolják a Sziklamecset aranykupoláját, ahol a Próféta találkozott Ábrahámmal, és összekötötte az iszlámot a korábbi isteni kinyilatkoztatásokkal. Ezt a műveletet akkor fogják végrehajtani, amikor majd amerikai rakéták támadják Bagdadot. De ezt csak úgy tehetik meg, ha a dolog felett szemet huny Törökország és annak kormánya.

„Önök a Közel-Kelet pásztorai voltak - mondja Samir -, de most a farkasnak segítenek. Önök a népek urai voltak, s most a bálványimádók szolgáivá lettek.” A szerző szemléletváltást vár a törököktől. Az európai imperializmus fantomja mögött a zsidó-kazár birodalom feltámadt szelleme rejtőzik, a judeo-amerikai birodalom kísértete. A 7-9. században a kazárok, ez a türk nép a hatalmat birtokló zsidó elit ágyútöltelékévé vált. Ez a szellem most újra előbújt, hiszen Bush elnök egy kazár bégre emlékeztet, mások által manipulált, formális uralkodóra. Maguk az amerikaiak nem sokat fognak profitálni ebből a vállalkozásból, és ugyanígy járnak a törökök is.

A Mammon Templomának, a Wall Street-i Világkereskedelmi Központ tornyainak lerombolását a félig-meddig legendás Al-Kaida csoport számlájára írják. Azóta másfél év telt már el, és bár Amerika elfoglalta Afganisztánt, és több ezer embert vetett fogságba, erre az égvilágon semmiféle meggyőző bizonyítékot nem talált. A szakértők azt mondják, hogy egy repülőgép-ütközés nem rombolhatta volna le a tornyokat. Törökországnak a jó oldalra kellene állnia ebben a háborúban.

(2. A nagy király városa, The city of the great king)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.04.26. 20:26


ezeket akkor is le kell írnod ha a kutya se olvassa, hogy a lelkednek jót tegyél
de így hogy én tuti hogy olvasom, így egészen biztosan haszna is van :wink:
amúgy sem olvasok már könyveket, de egy ilyen összefoglaló nagyon hasznos nekem is
szóval köszi előre is!
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.26. 16:32


Miután elolvastam Izrael Samir: Rasszista állam? című könyvét,elkezdtem ugyanúgy kijegyzetelni magamnak a lényegét, ahogy azt a kurucinfós holokausztvitával is tettem.Ha nem bánjátok, alkalmanként adok egy kis ízelítőt belőle.A lényeges gondolatokat és idézeteket emeltem ki a sorozatból,és ezeket osztanám meg veletek.Az elgondolkodtatáson kívül az a célja az írásomnak,hogy ha már annyit vesződtem vele (hála istennek),akkor legyen kikkel megosztanom.Az író az izraeli-palesztin és az amerikai-izraeli kapcsolatokat vizsgálja,és 62 kisebb cikkben mutatja be a világon uralkodó fő politikai erőket.Én most az első zanzásított változatát közölném.Abban a pillanatban nyugodtan szóljatok,amint feleslegesnek tartjátok az írásokat itt a fórumon. Ha csak a helyet foglalja,akkor semmi értelme.Aki nem akarja olvasni,úgysem fogja,aki pedig elolvassa,és van hozzáfűznivalója,írja csak le bátran.Szerintem a többség már tisztában van a leírandó dolgokkal,ám egy-két idézet vagy gondolat miatt érdemes elolvasni a cikkeket.Már csak azért is,mert a szerző zsidó származású,és nekem az jött le,hogy baloldali,és nem nagyon szereti Hitlert és a nácizmust.Ennek ellenére antiszemita íróként forog a balliberális köztudatban.

Mielőtt elkezdem,annyit azért elmondanék,hogy ezek az írások közel sem olyan "sértőek",mint a holovitáról szóló összefoglalók,úgyhogy senkinek nem kell majd elszörnyednie rajtuk.Jöjjön hát az első cikk kivonata!Ez csak egy ízelítő,hiszen a szerző folyamatosan merül egyre mélyebbre a politikai mocsárban a mintegy 400 oldalas könyv megírása során.


A Szentföld a legsúlyosabb szenvedéseket éli át. Romhalmazzá változtatják, falvait lerombolják, fiait legyilkolják. Parasztjai Dzsenin és Deheise menekülttáboraiban senyvednek, vagy börtönökben ülnek. Az izraeli mesterlövészek több száz gyermeket lőttek le, fák ezreit tépték ki a földből, s tönkretették a forrásokat.
Ki erőlteti a háborút? Ez a kérdés már a 2000-es évek elején végbemenő iraki háborúra utal. Amikor Izrael Samir ezen publikációit szerezte, még nem tört ki e csata. Gondoljunk csak bele! Wolfowitz Cabal az amerikai hadsereg felügyeletével van megbízva. Egy másik cionista, a gondolkodó Norman Podhoretz háborúra szólít fel. Beszédes nevek. Az USA le akarja rombolni Irakot, megszállni Szíriát, részekre osztani Szaúd-Arábiát, az olajmezőket izraeli kézre adni, majd leszámolni Egyiptommal. Ezt a hírt a zsidó lobbi egyik embere, Laurent Murawiec szivárogtatta ki. Ő Richard N. Perlének, a Honvédelmi Irányítótanács elnökének védőszárnyai alatt tevékenykedik. Ez az elkötelezett cionista azt hangoztatja, hogy el kell foglalni az arab olajmezőket, és el kell kobozni a szaúdiak vagyonát. Sok amerikai zsidó vélekedik így.
A Jewish World Review kolumnistája, Jonah Goldberg kiadta a felszólítást: „Bagdadot le kell rombolni…Amerikának hadba kell vonulnia Irak ellen, még akkor is, ha ez ártatlan irakiak – és amerikaiak – életét teszi kockára.” Mindebből már látszik, hogy a nagy hatalmú amerikai zsidó közösséghez kapcsolódó rengeteg szervezet és intézmény van beleszőve a Pentagon és a Fehér Ház köré font sűrű hálóba. Az USA zsidó elitjei Armageddont, ítéletnapi háborút igyekeznek előidézni, hogy a zsidó államot a világ fölé helyezzék. Ezen állam nyílt rasszizmusa szembetűnő. Buki Ajalon vezérkari főnök rákos daganathoz hasonlította a palesztinokat, és így vitába keveredett a korábbi miniszterelnökkel, Ehud Barakkal. Barak szerint ugyanis inkább vírushoz kellene hasonlítani őket. Ez a rasszizmus úgy terjedt a zsidó közösségek körében, mint az erdőtűz. Újságaik és filmstúdióik a rasszizmust dicsőítik, és gyűlölködve beszélnek a muszlimokról, a németekről és az USA fehér és fekete munkásairól is.
Izrael Samir szerint a zsidó állam ugyanolyan rossz, mint az árja állam. A zsidó állam nélkül az USA és más országok zsidói visszatérnének a normális életükhöz, elfeledkeznének világuralmi álmaikról, és törvénytisztelő polgáraivá válnának a nekik otthont adó országoknak. Vannak olyan izraeliek, akik békében szeretnének élni palesztin szomszédaikkal, békében élni a mecsetekkel és a templomokkal. Ehhez azonban ellensúlyozni kell a gonosz Saront és az alattomos Pereszt támogató külső erőket. Szerinte az izraeliek és a palesztinok képesek lennének ott a helyszínen megváltoztatni a dolgokat, és megteremteni az egyenlőséget Palesztina és Izrael számára.

(Az utolsó napsütéses napok, Last sunny days)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.04.23. 23:18


ez de találó:

Hetesi Zsolt Magyarország legjobb jövőkutatója mondta jól:"Aki ma Magyarországon a jövőt reálisan látja, az lőni tanul!"
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.23. 18:28


Tomm,tomm,tomm...te véres, habzó szájú antiszemita.Te aljas fajgyűlölő.Te zsigeri rasszista.
Zsidó gyökerekkel így szidni a zsidókat...Hmmm...
Csak viccelek.
Egyetértek mind a 13 szavaddal,barátom.
Te,aki mindig szkeptikus vagy,kimondtad a nagy igazságot.
Az egymondatos,velőt rázó gondolatok nagymestere.
Ugyanezt érzem,csak én szebben fogalmaztam meg.Liberálisan.Nyugat-európaiasan.
Hányinger.
Nagyot szóltál,tomm. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.04.23. 18:09


részemről érdekfeszitőbbnek tűnik egy szép nagy kupac szar, mint ezek a zsidóbuzi felvonulások
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.23. 07:11


Köszi,snatch.Jólesik.
Én nagyon szeretek itt csemegézni a fórumon.Persze az én preferáltjaim között is vannak egyenlőbbek az egyenlőnél. :)
Számomra épp a fórum a legfőbb bizonyíték arra,hogy intelligensen és kulturáltan is lehet nemzeti radikálisnak lenni.Persze az ellenoldal szemében mi is csak véres antiszemiták vagyunk,de ez már lepereg rólam.
Számomra Az Élet Menete akkor lenne elfogadható,ha...
...kizárólag a deportálások áldozatainak állítana emléket
...nem látnék egyetlen izraeli és uniós zászlót sem
...Németh Sándor nem osztaná az észt egy bűnöző szekta vezetőjeként
...a felszólalók nem ócsárolnák nyíltan a Jobbikot
...a baloldali (és jobboldali) politikusok nem kampányként használnák e rendezvényt
...nem a holokausztot állítanák be a világ legnagyobb genocídiumaként
...elismernék,hogy bizony olykor-olykor Izrael agresszív,palesztinellenes politikát folytat
...nem amerikai,baloldali pénzekből szerveznék a menetet
...a kirekesztés mottójával nem ők rekesztenének ki mindenki mást
...kulturáltan feltehetné valaki nekik a kellemetlen kérdéseket anélkül,hogy ne bélyegeznék meg.
Ha mindezek megvalósulnának,így lecsupaszítva,akkor még lehet én is elmennék áldozni a halottakért.Így viszont aljas dolognak tartom.Vajon az ott felvonuló 15 ezer ember mindegyike tudja,hogy ez egy politikai háttérmozgalom?
Vajon hány jóhiszemű,becsületes ember volt ott,akinek teletömték az agyát?
Voltak ott olyanok,akik tényleg csak emlékezni szerettek volna,és csöndesen áldozni,minden háttérszándék nélkül?
Nehéz ügy.
És elvileg mi állunk a rossz oldalon.
Remény.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.04.22. 19:21


zsolti, bírom amit és ahogy írsz :)
trigo, csak így tovább!
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8047
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.22. 15:30


Gyűrjed csak,Trigo,gyűrjed. :)
Pünkösdi karizmatikusok...
Bacilus.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.04.22. 15:28


na ma megint széttéptem egy tucat hitgyüli szennylapot az egyetemen :twisted:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.22. 10:07


Tanulságos kis videó:

http://index.hu/video/2013/04/22/elet_menete/

Calderoninak igaza lett: ByeAlex tényleg nem nemzeti radikális.(Már ha ő látható a videón.)
Aki tényleg gyászolni akar,az ilyenkor otthon meggyújt egy szál gyertyát.
Ez egyértelműen politikai rendezvény,nem értek vele egyet.(Ha bunkóbb lennék,azt mondanám,hogy hányok tőle.)
Ennyi izraeli zászlót még Tel-Avivban sem látni,ez katasztrófa.Veszendőben a haza.Lehet,hogy néhány év múlva már az izraeli zászlót kell felhúzni a nemzeti ünnepeken?
Szomorú vagyok.
Kiábrándult.
Lehangolt.
Talán majd a Magyar Élet Menete felvidít egy picit.
Vagy a kislányom.
Ugyanaz.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.04.22. 08:15


Találós kérdés:mi a hasonlóság Andreazzoli és Az Élet Menete résztvevői között???
...
Mindegyikük vasárnapi jelmondata: Soha többé! :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég

cron