Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.05.07. 09:01


tomm, te beteg vagy :) ;)

azért néha jókat röhögök az írásaidon :)
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8047
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.05.07. 08:29


zsolti: teljesen igaz, ha csak kimondod azt a szót, hogy zsidó, már antiszeita vagy. az nagyon gáz. de nem nehéz ide eljutni: látod, te is lebalolaliztad fr-t, csak mert nincs egy vélemlnyen veletek.
nem tagadom, katasztrófaturista vagyok: ha balhé van, ott a helyem. a legjobb 2006ban volt: nevetve prüszkültem a könnygáztól.
sztem senki nem irta, hogy nincs zsidó uralom/befolyás stb, és, hogy a dolgok nem rossz irányba mennek. de a dolgok ritka kivéteektől eltekintve amióta világ a világ, mindig is rossz irányba haladtak, elég felütni a törikönyvet tetszőleges helyen: háborúk, árménykodások, összeesküvések, gyilok, irtás, üldözés stb. ilyenek vagyunk. mint a béka, amit láttam: egy foszlásban lévő békatetemmel párosodott: nem tehet róla, hajtja a vére, ilyen...
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.07. 07:45


Fradista romanista "baloldali" megnevezése az én bűnöm,ezért elnézést kérek.Főleg annak függvényében,hogy egyszer már leírta,hogy nem rajong kimondottan senkiért.Persze én amúgy sem pejoratív fogalomként használtam a "baloldali" kifejezést. Nekem csak az jön le fradistából - és ehhez nyilván az égvilágon semmi közöm - ,hogy ha elmegy egyáltalán szavazni,akkor szerintem a baloldali összefogásra fog voksolni.Lehet,hogy ezzel óriásit tévedek.
Én Murányi Leventével ellentétben nem gondolom azt,hogy a baloldaliság bűn.
És jankopista!Hogy mi ez a "hiszti"?Aki napi szinten eltölt egy órácskát politikai hírek csemegézgetésével,abból előbb-utóbb kibukik a "hiszti". :wink: Vagy a Fideszre,vagy valamelyik baloldali pártra, vagy a Jobbikra.
Néhány ember azért hisztizik,mert úgy látja,hogy valami nagyon "készülődik".
De utoljára írom le:nektek legyen igazatok,mert akkor nem lesz semmi gond!
Én valahogy azt érzem,hogy Orbán meg a Fidesz nem nyalna csontig a zsidó szervezeteknek,ha nem lenne rajtuk külső nyomás.Mégis mit tehetnének?Muszáj nyelvelni.Így is antiszemiták vagyunk a külföldi sajtó szemében.Gondoljatok bele, ha Orbán nem fogadta volna el a WJC meghívását...!Izraeli vadászgépek köröznének felettünk.
Próbálom mindig kulturáltan leírni a véleményemet,de néha már nagyon nehezen megy:szerintem egyértelműen a balliberális oldal hisztizik,hivatásosan rettegnek,ajvékolnak nap mint nap,MSZP-s javaslatra meg fogják szavazni a Parlamentben az Auschwitz-látogatást,stb.A Fidesz minden ellenzéki javaslatot félresöpör.Ezt bezzeg nem fogja.Nem meri. Nem akarja.Ők is rettegnek.
Orbánt többször hívta már a Magyarok Világszövetsége,nem ment.
A Zsidó Világkongresszus egyszer fütyült.Ott van.
Nincs kritikalehetőség.
Különben antiszemita vagy.
Pontosan tudják ezek a rettegők,hogy hazánkban nyoma sincs antiszemiztizmusnak.De mivel minden jelentős médiafórum és a tömeg az ő oldalukon áll, ezért ők a jók,a tüntető tömeg pedig a kiirtandó rossz.
Ha pedig tényleg -meggyőződésből, tapasztalatból - úgy gondolják , hogy itt tombol a zsidógyűlölet,akkor az betegség.
Kiket rekesztenek ki ebben az országban?
Hány zsidót és cigányt vernek meg naponta Magyarországon?
Én tudom,hogy ez egy nagyon mély és árnyalt kérdés.Én is utálom a vezérszavakat.
A folyamat megfordíthatatlan.Győztek.
Mi lenne,ha kitörne egy kisebb méretű polgárháború a cigányok és a magyarok között?
Ezt várják.Ebben az esetben ugyanis felléphetne bármilyen katonai szervezet a tomboló fajgyűlölet ellen.
Lassan már kezd elegem lenni a kulturált megfogalmazásokból.A tököm tele van már ezzel az egésszel.
Ha a kultúra a zsidóké,akkor én maradok bő gatyás,ganéjtúró paraszt.
Nehogy azt higgyétek,fiúk,hogy fradista meg jankopista húzott fel ennyire.Dehogy.
Úgy minden.A hírek,a tanári,minden.
Csak tudjátok engem személyesen sért,hogy antiszemitának titulálnak.Nem mondta még nekem senki,de csak azért,mert nem sokan ismerik a nézeteim.Fél perc alatt rasszistát csinálnának belőlem.
Mikor az egész életem a megértésről, a szeretetről és a pedagógiáról szól.
De mivel jobbikos vagyok,nyíltan,ezért nyilván antiszemita.
És ezek után nekem sem esne jól egy "naiv barátom" megszólítás.
Még ha kicsit fel is lett fújva az ügy.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.05.07. 07:17


coming out:
pártatlan és párttalan nemzeti keresztény konzervatív liberális vagyok, halványzöld beütéssel - mondjuk kb mint Sólyom László

a nemzeti és nemzetietlen szocikat, szociáldemagógokat, akár jobbik akár balabbik, stb nagyon nem szívelem

(amúgy elakadtam, és az utsó h.sz-okból már nem értek egy szót sem. A purparlé különben nem politikai termésuzetú volt, hanem a "személysekedés" mint fogalom jelentéséről szólt.
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.07. 00:28


és még örülsz is neki...
inkább sírnom kéne? :)

a jópofáskodó naiv barátom
nos, van jó emberismeretem, és szinte mindig meg tudom mondani, milyen mondatok mögött mi a valódi közlés. (Igen, szerény is vagyok :) ). Fradista ezen "Naív barátom, vedd már észre...," kezdetű mondata épp a magaslóról beszélek a másikhoz, az én látom az igazságot, te meg nem, ezért most felvilágosítalak tipikus esete. Sok mindennek lehetne nevezni, de jópofáskodónak véletlenül sem.
Aztán persze lehet, hogy épp most van itt az 1%, és tévedek.
És persze egy élőben beszélgetésnél nem is lenne ezzel semmi bajom.

De úgy tűnik tomm, nem akarod megérteni miről szól ez az egész, és hogy egyáltalán nem rólam, és egyáltalán nem a naiv szóról.
Ha nem lennék moderátor itt, és nem lenne a személyeskedés a vesszőparipám, totálisan letojnám ki mit gondol rólam, vagy mond rám, vagy bárki másra.
Lehet szigorúan veszem ezt, elismerem. Lehet megbeszélni, hogy lazítsunk ezen mert nem jó így (ahogy beszélt már meg és döntött el ezt azt a fórumozók többsége itt). De ameddig ez nem történik meg, addig a snatchék által felállított, Levy által hangoztatott (bár mostanában alig) és az én értelmezésem alapján betartatott fórumozási etikett marad a mérvadó.
De lehet kezdeményezni egy átgondolását a dolognak, ha gondoljátok.

ez az egész kissé nevetségesnek tűnik. vihar a biliben tipikus esete.
Az. De láthatóan te is szívesen vagy a biliben mellettünk :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.05.06. 23:00


ez az egész kissé nevetségesnek tűnik. vihar a biliben tipikus esete.
egyébként az, hogy valaki szkeptikus még nem jelenti azt, hogy nem naiv.
mindenesetre, trigo, kimondattál fr-el egy olyat, amit egyébként nem akart leirni, sőt, valószinű, hogy még csak nem gondolt rá, viszont sokkal-sokkal gázabb mint a jópofáskodó naiv barátom.
és még örülsz is neki...

ettől teljesen függetlenül jegyzem meg, hogy ha valaki le naiv barátomozik valakit, arról soha nem feltételezném, hogy az illető nyálcsorgatva hallgatja a legelképesztőbb baromságokat is és bólogatva hisz el mindent, viszont ha a fent emlitett illető hevesen tiltakozik, az több mint gyanús.
az előbbi rövidke történet szigorúan kitaláció, a valósággal mindennemű egyezés a véletlen (zsidó találmány) műve, a szerzőt semmiféle felelősség nem terheli
nedudgi

fr irta magáról, hogy baloldali, vagy ez csak egy személyeskedő megjegyzés?
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.06. 13:56


Trigó és fradista felpörgette a topikot.Ezt már szeretem,fiúk! :wink:
A politikának mindig mindenhol helye van,még ha nem is értünk hozzá.És itt azért kirívó durvaságok nincsenek.Kulturált a vita.
Nekem is vannak ilyen félelmeim,Trigó,amiket leírtál.Valószínűleg azért,mert ugyanazon hírportálokból tájékozódunk.A nap jelentős részében nekem is ökölbe van szorítva a kezem,és ez - mint már tárgyaltuk - nem jó,nem egészséges.
Eddig számomra a választások lényegtelen, mellékes dolognak számítottak.Jól elfikázgatta egymást a jobb- és a baloldal,de úgymond "bulinak" tűnt ez az egész.Most viszont már izgulok.Számomra most már többről szól.
Teljesen igaza van fradistának: amíg nem hőzöngött a Jobbik,addig azt se tudtuk,hogy létezik Zsidó Világkongresszus, hogy van Hit Gyülekezete, hogy él Köves Slomo, hogy virul a Mazsihisz, hogy van Simon Wiesenthal Intézet és hogy a holokausztot ennyire gyűlölni kell.Abszolút igaz.
És most jön az összeesküvés-kérdés:Talán nem egymást reklámozza a Jobbik és a zsidóság???
Szerintem nem.
Az én válaszom: eddig fű alatt,intelligensen,okosban ment minden térhódítás,manapság viszont a Jobbik miatt minden térfoglalás nyílt színen zajlik,mindenki hallgatólagos beleegyezésével.
Viszont jó dolog,hogy fradista és mások is reagálnak itt a fórumon a mi ordas gondolatainkra,mert ez így egészséges.Még ha egyáltalán nem is tudjuk megérteni a másikat. Max. elfogadni,de megérteni nem.
Én egyet kívánok,de nagyon.Hogy fradistának legyen igaza!Minden vágyam ez.Hogy a Trigó által felvázolt események csak egy beteges képzelgő agyszüleményei legyenek.Hogy öregkorban visszatekintve a lét eseményeire csak kacsinthassunk egyet,mondván, csak fiatalkori őrület volt ez az egész.Én Trigoriával és a "bandájával" értek egyet (ez nem újdonság), de tiszta szívből kívánom,hogy fradistának legyen igaza! Őszintén és irónia nélkül.
Amúgy olyan szívesen olvasgatnám a gondolataidat,fradista!Zsidóságról,Jobbikról,Világkongresszusról,cionizmusról,antiszemitizmusról,bármiről.
Ha érdek nélkül kiállsz az egyik oldal mellett (mint az én említett tanár kollégám),akkor örömmel bogarásznék a gondolataid között.És bárkinek a véleményét szívesen olvasgatnám.Kutya se lenne kíváncsi Bajnai,Mesterházy vagy Gyurcsány szavaira,de a baloldali társak szavai mindig is érdekeltek.
Hacsaknem a fenti három közül vagytok valamelyik. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 13:53


köszönöm

:D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.05.06. 13:39


OKé,

Ezennek kijelentem, hogy eszem ágában sincs azt állítani, hogy Trigoria topiktárs túlérzékeny, mimóza lelkű , illetve túlzottan mereven és szűken értelmezi a fórumozás írott vagy iratlan szabályait

Összhangan ezekkel a "szabályokkal" csak annyit mondok, hogy az alábbiakban kifejtett álláspontjáról nekem az a vélerményem, hogy azok túlérzékenységet, mimózalelkűséget, illetve a szabályok túlzottan merev értelmezését tükröznek

:D
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 13:25


tomm írta:lehet hogy irhatta volna szebben, de ha te ezt támadásnak, sértésnek stb veszed, akkor meg is érdemled...

Teljesen mindegy, hogy a címzett (akár én, akár más) minek veszi!
Tudjátok, hogy az ilyenre mindig ugrom, mindegy ki mondja kinek.

Konkrétan ebben az esetben - ha már rólam van szó, így tudom - enyhe sértésnek vettem igen. Ugyanis ha rendszeresen olvassa fr ezt a topicot (márpedig gondolom így van), akkor számtalanszor leírtuk, hogy a Jobbik sem maga a tökély, és már semmit sem veszek biztosra, semmiben nem hiszek már feltételek nélkül, és bármit el tudok képzelni. Ezek után naivnak nevezni minimum vicces, de sokkal inkább sértő. Ha valami nem vagyok ebben a ku.va életben az épphogy a naiv.
Mintha fradistának ennyi év után, megismerve nagyjából őt, azt mondanám, hogy egy újpesti a fradisták között. Pont annyira ellentétes azzal, ami valójában.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 13:18


vicces :)
a buzi, cigány, elálló fülű, akármi és a naiv között semmi különbség sincs

Való igaz, hogy a véleményedet minősítve a személyedre tettem megállapítást, és nem tettem a kettő között distinkciót.
itt a lényeg, köszönöm!

Egyrészt így rövidebb,, és a héátközbnapui társalgásban mindig így teszzük,
így igaz, csakhogy ez egy fórum, ahol mások a szabályok

másrészt különben is, egy embert bizony a cselekedetei mellett leginkább a gondolatai minősítenek (és nem a származása pld , de ez más kérés)
És ez alapján, éppen, hogy tiszeletbe tartva emberi mivoltodat, rád is vonatkoztatva aa "cogito ergo sum" érvényességét, azonosítottalak a vélemnyeddel.
azonosíthatsz - magadban. Itt viszont csak úgy kellene leírnod ahogy alább mondtam.

és nem, nem határolódok el tőle, gondolhatsz naivnak, de akár buzinak is, nekem mindegy, ellenben ide egyiket sem írhatod be így. Ez van.

Felesleges ezt a "vitát" tovább folytatnunk. Nem lesz igazad.
Itt max azon lehetne elbeszélgetni, hogy nem túl szigorú-e a fórum írott és íratlan szabályzata, hogy az ilyet se engedi. Mert nem engedi.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.05.06. 13:10


lehet hogy irhatta volna szebben, de ha te ezt támadásnak, sértésnek stb veszed, akkor meg is érdemled...
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.05.06. 13:06


ha azt mondanám, hogy az állításod baromság, mert te buzi, cigány elálló fülü, balkezes laziális, fradiasta akármi vagy, akkor valóban személyeskedek.

ahogy te magad idézed : "Érvelési hiba; a szónok nem ellenfel gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja."

de én éppen fordítva tettem, a gondolataidat vitattam, és arról tettem egy megállípást.
Való igaz, hogy a véleményedet minősítve a személyedre tettem megállapítást, és nem tettem a kettő között distinkciót. De miért baj ez? Egyrészt így rövidebb,, és a héátközbnapui társalgásban mindig így teszzük, másrészt különben is, egy embert bizony a cselekedetei mellett leginkább a gondolatai minősítenek (és nem a származása pld , de ez más kérés)
És ez alapján, éppen, hogy tiszeletbe tartva emberi mivoltodat, rád is vonatkoztatva aa "cogito ergo sum" érvényességét, azonosítottalak a vélemnyeddel.

ha ez téged bánt, mert elhatárolódsz tőle akkor visszavonom :D

ja, és még egy "személyeskedés" a végére:
soha nem vitatkozz velem ilyen témában szerintem :wink:
:D :D
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 12:42


fr: ollózok engedelmeddel:

"A személyeskedés - a személy támadása - az egyik leggyakoribb érvelési eszköz, és egyben az egyik leggyakoribb érvelési hiba is."
"A személy támadására épülő érvelésről, röviden személyeskedésről beszélünk, amikor a másik személyét, gyakorlatát, szándékait kritizálják, és e kritika alapján utasítják el az illető álláspontját, érvelését."
"Érvelési hiba; a szónok nem ellenfel gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja. "

soha ne vitatkozz velem ilyen témában szerintem :wink:

a "naív barátom" személyeskedés, ítélet, minősítés, amivel simán azt mondod hogy naív ember vagyok. Kikérem magamnak.
a helyes megfogalmazás így lett volna: "szerintem naív elgondolás részedről....", vagy "naivitásnak tűnhet azt gondolni..." stb
mert egy egy gondolatot lehet finoman naivitásként minősíteni, de az egész embert itt nem
még talán az se durva, ha "szerintem naív vagy", de ez a kerek perec magaslóról "naív barátom" degradáló

"a vedd már észre" megint csak az.
a kettő együtt pedig sértő

apróságok, nüanszok mégis óriási jelentéskülönbséget és illembeli különbségeket rejtenek magukban

tomm: lásd fent

Ui: ha a naív jelződ után én is ráállnék erre a fajta "vitára", és kimondanám amit gondolok másról, annak az lenne a következménye hogy egymást sértegetnénk sokáig, ami épp az anticél ezen a fórumon
a politikát pont ezért akartam mindig kizárni innen :(
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.05.06. 11:37


ha a naiv barátomat sem lehet leirni, akkor szépen rajta vagytok az annyira utált zsidó-féle kirekesztő úton...
kicsit vissza kéne venni a tempóból
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.05.06. 10:41


Ez abszolút helyénvaló, de azért előbb nézz utána a személyeskedés definíciójának :)
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 09:46


fr:
ez egyrészt egy fikció volt, egy félelem ha úgy tetszik
másrészt a Jobbik addig nem is tud "komoly" eredményt elérni, amíg ellenzékben van és 2/3 ellen küzd
harmadrészt: lehet hinni és lehet nem hinni a Jobbikban. Én még hiszek, mert nincs más választásom. Te nem. Ezzel nincs gond.
negyedrészt: a személyeskedést és mások minősítését viszont nem tűröm/tűrjük itt! Se tőled se senkitől, se velem se mással szemben! Ezt jól jegyezd meg!
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.05.06. 08:24


Naív barátom, vedd már észre, hogy a Jobbik egyetlen "komoly" eredménye, hogy az ilyen feldmayerek még jobban fontoskodhatnak.
Tényleg nem tudom, a vona-féléknek van nagyobb szükségük a feldmayer-félékre, vagy fordítva. De hogy szimbiózisban élnek, az tény.
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.06. 00:40


egyébként nem tudom, hogy csak én érzem így (és még sokan mások), vagy tényleg így van, de az utóbbi 1 talán 2 évben az, ami ebben az országban zsidó irányításra és értük folyik, annak pár évben belül a teljes és immáron nyílt(!) hatalomátvétel lesz a vége
Nagyon furcsa ezt átélni. Olvasom már évek óta a kurucot, jó pár éve tolódtam már el szélsőjobbra, de ilyet azelőtt nem éreztem, ilyen híreket azelőtt azért nem nagyon olvashattam.
Komolyan kezdem azt gondolni, hogy a 2014-es választásoknak nem csak a kormányzás, de maga az országunk lesz a tétje! És mivel azt gondolom, hogy a Jobbik nem tud nyerni nyilván, ezért a következő 4 év durva lesz. Simán benne van, hogy 2018-ra nem lesz már Jobbik, mert betiltatják. Zsidók bevándorlását segítő és előkészítő törvények, majd 2018-től nyílt és tömeges bevándorlás. Közben a magyarság kiűzetésének folytatása. Cigány-magyar konfliktus kiélezése. 2018-tól az izraeli hadsereg állandó jelenléte (eleinte csak a zsidó közösség védelme miatt, később pedig rendcsinálás miatt "marasztalják őket"). Zárt és őrzött zsidó lakónegyedek, majd kerületek, majd Budapest...

...jó lenne felébredni a rémálomból...
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.05. 20:38


A nyolcadik etap:

Egy 2001 augusztusában írt esszé alapján: Most, hogy az F-16-osok ismét bombázzák a palesztin városokat, Martin Indyk a New York Timesban kijelenti, hogy „az erőszak egyre fokozódik”. A BBC és a CNN is csatlakozik hozzá. Bush a maga Olümposzáról újabb felszólítást bocsát ki, hogy „szakítsák meg az Erőszak ördögi körét”.

Izraelben és Amerikában a zsidó elit azt akarja, hogy folytatódjék a palesztin felkelés. Nem békét akarnak, hanem alacsony intenzitású konfliktust. A harc lehetővé teszi az izraeli vezetők számára, hogy egyben tartsák heterogén közösségeiket. A háború alkalmat kínál a zsidó vezetőknek szerte a világon, hogy folytassák a világzsidóság újjáélesztését célzó fáradságos munkálkodásukat. Ezért nincs értelme az „Erőszak” ellen szónokolni. Amíg a szupremacionista zsidó állam létezik, addig az gondoskodni fog az erőszakról.

A Reuters ezt jelentette 2001. augusztus 3-án: „Az izraeli rendőrség megostromolta a Templom-hegyet, miután a palesztinok kövekkel dobálták meg az odalent, a Siratófalnál imádkozó zsidókat.” De hát miért kezdték a palesztinok kövekkel hajigálni a zsidókat? A történetből kihagyták a legfontosabb részt, az alapkő-sztorit, így az átlagolvasó azt szűrte le az egészből, hogy azok a vad muszlimok merő rosszindulatból megtámadták a békésen imádkozó zsidókat. A híradás mindenhol követte az izraeli irányvonalat.

De mi is ez az alapkő-sztori? Képzeljük csak el, hogy egy vasárnap reggel elindulunk a templomba. A templom előtt egy kisebb csapat áll, katonák és rendőrök szoros védőőrizetében, és éppen egy hatalmas hirdetőtábla felállításán szorgoskodik, s a táblán ez a felirat olvasható: „Ezen a helyen 2001-ben zsinagóga épül.” A háttérben buldózermotorok zúgása hallatszik, meg a hangszóróból egy rabbi hangja, aki áldást mond az új zsinagógára.

A zsidók közül sokan, de keresztény-cionista szövetségeseik is úgy gondolják, hogy le kell bontani a jeruzsálemi Sziklamecsetet, s annak romjain zsidó templomot kell felépíteni. Nos, a történet elejére visszatérve: a köveket azért dobálták a palesztinok, mert csak így tudtak tiltakozni a szent helyük lerombolása ellen.

A nyugati média általában muszlim-zsidó összeütközésnek állítja be a konfliktust. A zsidók jó része viszont zsidó-nem zsidó csatát lát benne. Más szóval Jákob és Edom harcát. Edom a hagyományos, kódolt megnevezése az európai és amerikai nem zsidóknak. A zsidó misztikusok szerint a zsidók Messiása nem a keresztény Messiás, nem az a szelíd Jézus, aki az egész emberiségnek hozott üzenetet. A zsidók Messiása örök szolgaságra veti a Föld népeit, s a választott népet a világmindenség urává teszi. Az ő Messiásukat „Antikrisztusnak” nevezték el azok az egyházatyák, aki nagyon is jól ismerték a zsidó tanítást. Egyes zsidók világuralomról és az Antikrisztus örök királyságáról álmodnak. Csak most már nukleáris fegyverrel is rendelkeznek, harci gépekkel és hadihajókkal, gazdagsággal, USÁ-val, keresztény cionistákkal és engedelmes nemzetközi médiával.

Tíz évvel ezelőtt Nahum Barnea izraeli újságíró a következőket írta a Jediot Ahoronotban: „Az 1970-es és 80-as években rendkívüli módon megnőtt az amerikai külpolitikára gyakorolt zsidó befolyás. E befolyás eredményeképpen Izrael kapja az amerikai külföldi segélyek legnagyobb részét. De ez a befolyás mítoszokat is generált. Ez a mítosz elvezet bennünket Cion bölcseinek jegyzőkönyvéhez, ahhoz a könyvhöz, amelyben kijelentik, hogy a világot a zsidók kormányozzák. A zsidók évtizedeken át keményen küzdöttek Cion bölcseinek mítosza ellen, az antiszemitizmus morbid megnyilvánulásának minősítve azt. Most a zsidók a maguk előnyére használják ki ugyanazt a mítoszt. Néhányan még hisznek is benne.” Israel Shahak hozzáfűzte: „A kormányzó Likud párt őszintén hisz a mítoszban, avagy a zsidó világuralomban és a nem zsidók szolgasorba taszításában.”

A zsidóknak van egy vitatkozási hagyományuk: eltúlozzák opponenseik kijelentéseit, s így könnyebben cáfolhatóvá teszik azokat. Samir szerint senki sem gondolja, hogy a zsidók kormányoznák a világot. Túl félelmetes feladat volna az. A kérdés az, hogy van-e a zsidókban egy globális mértékű uralmi ambíció. Hogy szeretnék-e kormányozni a világot. Nos, egyesek szeretnék, mások meg csendben egyetértenek velük.

A kabbala szerzője a hagyomány szerint az I. századi misztikus, Simeon ben Johai, akinek legismertebb tanácsa így hangzik: „Tipord el a kígyók legjobbjainak fejét, öld meg a nem zsidók legjobbjait.” Sok izraeli érzi a gyűlölet és az uralkodás ősi szellemének újjáéledését. Az izraeli internet csevegőfórumain találkozunk olykor durva dolgokkal is. Idézik például az egykori zsidó költő, Uri Zvi Greenberg egyik régi költeményét, amelyben a szerző a nem zsidók kiirtására szólít fel.

Ez a hangulat átszivárog a zsidó diaszpórába is. Az atlantai Zsidó Közösségi Központban nemrég egy vitát rendeztek. Egy megfigyelő ezt írta nekem: „Leginkább egy rabbi kijelentésein döbbentem meg. Miközben hangsúlyozta, hogy ő nem cionista, kijelentette (magnóra vettük), hogy az ő meglátása szerint Izrael létrehozásának végső célja az, hogy ez az állam a hatalom és a gazdagság világellenőre legyen. A zsidók végül is megbuktatják majd a világ kormányait, és a világ vezetésére alkalmas pozíciókat foglalnak el. S mindez érzései szerint néhány éven belül bekövetkezhet.”

(8. Az erőszak alapköve, Cornerstone of violence)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.04. 16:40


Szép volt,Trigó!
Bár az ökölharcnak jobban örültem volna. Trigó vs. Németh Sanyi bácsi. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.05.04. 15:01


egyre jobban élvezem az olvasásukat

közben mellékesen jegyzem meg, hogy én tegnap végérvényesen elintéztem, hogy ne hozzanak több hit gyülis hetilapot a karunkra
Felhívtam a Hetek szerkesztőségét, ahonnan visszahívott egy óra múlva egy kompetens személy, és kulturáltan megbeszéltük: naná, hogy semmi engedélyük erre hivatalosan nem volt (bár talán nem is kell), csak a HÖK bólintott rá pár éve, hogy egy ember erre jár és itt hagyja a cuccot. De mivel már a HÖK is nemet mond, és én sem akarom látni ezeket, így megegyeztünk, hogy annak valóban semmi értelme hogy ők hozzák én meg kidobom, ezért köszönik hogy szóltam, és nem hozzák többet. :wink:

http://kuruc.info/r/26/111660/
ezeken meg felk..rom az agyam
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.04. 13:14


A hetedik:

Manapság nem könnyű meglátogatni Józsefet. Az ideges izraeli katonák úttorlaszokkal vették körül Nablusz városát. Samir azért jött ide, hogy felkeresse a Szentföld egyik legszebb síremlékét, József sírját. József a Biblia és a Korán történeteinek a hőse. A helybeliek mindig is tisztelettel tekintettek a síremlékre. Egyszerű, kupolás, nemrég felújított építmény ez, ott áll Szihem ősi dombja mellett. Nincs olyan nap, hogy ne lehetne látni itt palesztin parasztasszonyokat, hogy leróják a tiszteletüket.

Pár hónappal ezelőtt József sírjával volt tele minden hírműsor és tudósítás. (Samir 2001 februárjában írta ezt az esszét.) Nablusz lakói küzdöttek az állig felfegyverkezett izraeli katonákkal József földi maradványai felett. Körülbelül negyven palesztin halt meg az ütközetben. A tűzpárbajok képsorai bejárták a világot. A képernyők virtuális valóságához csatlakozott azoknak a szakértőknek a hangja, akik felsorakoztatták a zsidó szent helyekkel szembeni arab gyűlölet megdönthetetlen bizonyítékait.

A feldúlt sír meséje hosszú ideig vezető hír maradt. A nagy nemzetközi újságok kemény hangú vezércikkeket írtak a témában. Egy idecsöppent marslakónak az lett volna a benyomása, hogy a palesztinok legfőbb kedvtelése a zsidó szent helyek meggyalázása. És ez csak egy eset a nagyon sok közül.

Samir romokra számított, de a sír ott ragyogott ősi szépségében. A nabluszi önkormányzat a legjobb kőműveseket fogadta fel, és eredeti állapotában állíttatta helyre a szent építményt. József sírját már nemzedékek óta tisztelték és látogatták a nablusziak, aztán az izraeliek 1975-ben elfoglalták. Egy kabbalista szekta Jichak Ginzburg rabbi által vezetett jesivája lett belőle. Ginzburg rabbi a Jewish Weeknek adott egyik interjújában kijelentette, hogy egy zsidónak joga van kivágni egy nem zsidónak a máját, ha ezzel megmentheti saját életét, mivel egy zsidónak az élete összehasonlíthatatlanul értékesebb, mint egy nem zsidóé. Az interjú készítője megkérte őt, hogy kissé tompítsa ezt a kijelentést, de a rabbi nem visszakozott egy jottányit sem.

Egy évvel korábban Ginzburg tanítványai megrohantak egy közeli szomszédos falut, s az egyik szektatag megölt egy tizenhárom éves kislányt. Letartóztatták, és bíróság elé állították. Ginzburgot a védelem tanújaként idézték be, s ő eskü alatt kijelentette, hogy egy zsidót nem lehet elítélni egy nem zsidó meggyilkolásáért, mivel a „Ne ölj!” parancsolata csak a zsidók megölését tiltja. Egy nem zsidó megölése legfeljebb vétség lehet, mivelhogy nem lehet összehasonlítani egy zsidó vérét és egy nem zsidó vérét. Egyik kabbalista eszmetársa, Izráel Ariel rabbi ezt írta 1982-ben, a szabrai és a satilai mészárlás idején: „Bejrút Izrael földjének a része… Vezetőinknek habozás nélkül be kell hatolniuk Libanonba és Bejrútba, és megölni ott mindenkit. Még az emlékük se maradjon meg.”

Az író szerint kétségtelen, hogy sokan vannak, akik zsidónak tartják magukat, de mit sem tudnak őseik kissé kétértelmű vallási hagyományairól és erkölcseiről. Ginzburg és szektája népszerűbb az amerikai zsidók körében, mint Izraelben. Azonban mind az izraeli kormány, mind az amerikai zsidók támogatásban részesítették Ginzburgot.

Most, mint 1975 előtt is, bárki felkeresheti ezt a sírhelyet. Persze ha át tudnak vergődni az izraeli ellenőrzőpontokon. József hazatért azok közé az emberek közé, akik mindig is tisztelték őt. Szabadon látogatható, csak kéretik a tankokat otthon hagyni.

Kanyarodjunk vissza az elejére! Szóval… A palesztinok a katonai támaszpontot támadták, nem a szent helyet. Jeruzsálem, Betlehem és Hebron szent helyei biztonságban lesznek palesztin kézben, ahogy biztonságban voltak eddig is. Újfent kiderült, hogy az amerikai tömegmédia nem megbízható forrás. És ha a médiacézárok félrevezettek bennünket Palesztina ügyeiben, akkor miért gondolnánk, hogy más ügyekben viszont tisztességesek?

(7. Az újralátogatott József, Joseph revisited)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.04. 11:47


Ja,és tegnap ballagott az osztályom.A tablónkra Wass Albert-idézetet írattam.Nyírő Józsefet nem mertem. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.05.04. 11:39


Köszönöm a biztató szavakat,igyekszem,igyekszem.Most még a kislányom is engedi. :)
Az az igazság,hogy rosszul fejeztem ki magam,mikor azt írtam,hogy már kijegyzeteltem a könyv lényegét.Már elolvastam kétszer, és alá van húzva a lényeg. Ám a begépelést napról napra végzem,úgyhogy így megy az adagolás.A hosszabb,20-30 oldalas cikkeket egyelőre nem zanzásítom,először a 10 oldal alattiakkal szeretnék végezni.Pedig lehet a hosszabbak az igazán mély,oknyomozó írások.
A politikai hangulatom meg folyton változik.Egyszer azt érzem,hogy igenis van remény,rá pár órára pedig azt,hogy veszendőben a haza.Mikor a jobbikos majálist vagy a mai anticionista tüntetést nézem,akkor reménykedek, ellenben ha azt látom,hogy Viktorunk hogy nyal segget kipában,akkor megint eluralkodik rajtam az elesettségérzés.
Szégyellem,de olyan 3-4 évvel ezelőtt engem is simán be tudtak volna etetni minden fogyaszthatóval:elmentem volna zsebkendővel Auschwitzba,felvonultam volna az Élet Menetén,tüntettem volna Gyöngyösi ellen.És szerintem ugyanolyan ember vagyok,mint akkor.Okosabb nem lettem,de tájékozottabb igen.Küldetésemnek tekintem,hogy az emberek ismerjék meg a másik oldalt is.Soha nem fogok vezérszavakat használni azért,hogy az emberek szavazzanak a Jobbikra,de joguk van arra, hogy megismerjenek egy valósághűbb képet.Fel kell szabadítani a közbeszédet úgy,hogy közben az állásoddal és az egzisztenciáddal játszol.
Nem arról vagyok meggyőződve,hogy a Jobbik elhozza a Kánaánt.
Csak arról,hogy ők nem azok,aminek beállítják őket.
Nekem az is elég,ha valaki erre rábólint.Nem kell,hogy rájuk szavazzon.Csak tájékozódjon.
Izrael Samir egyébként baromi messze áll a Jobbiktól és a radikális nacionalizmustól.
A legviccesebb azonban az,hogy az író nézetei mégis a Jobbik által elmondottakhoz állnak a legközelebb.
Nekem a suliban még egy dolgot kellene végrehajtanom.Egy jó beszélgetést kéne folytatnom az egyik legkedvesebb kollégámmal,a munkaközösség-vezetőmmel,aki szintén magyartanár,Chelsea-drukker,irtózatosan jó humora van,és baromi kedves és csendes.
Csak balliberális.Esterházy,Parti Nagy Lajos,Nádas Péter,stb.
Mindig mosolyog rajtam,mikor szóba hozom a zsidókat vagy a Jobbikot.Azt mondja,hogy én vagyok az egyetlen jobbikos,aki normális.Hobbifasisztáknak nevezi őket.Az én akciómat pedig ifjúkori elfajzásnak és félrelépésnek minősíti. :)
Alapvetően le se szarnám a véleményét,de baromira kedvelem.Nagy tag.
Az összefoglalókat pedig hamarosan folytatom. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolti 2013.05.04. 11:48-kor.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég