Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.07.05. 17:00


Jókora kihagyást követően egy újabb Izrael Samir-történettel jelentkeznék, immáron a tizenkettedikkel.
Nyári szünet van, vagy mi a fene, úgyhogy most már remélem több időm lesz írni. :wink:
Jöjjön egy nagyon szomorú kis "mese" :( :


A Jeruzsálembe vezető útért súlyos harcok folytak az 1948-as palesztinai polgárháborúban. A síkság cionista zsidói elfoglalták Jeruzsálem virágzó nyugati felét, és megkaparintották a semleges zsidó területeket is. Etnikai tisztogatást rendezve elűzték a nem zsidókat, a helyi zsidókat pedig gettókba terelték. Amerre csak haladtak, a földdel tették egyenlővé a palesztin falvakat. A harcok 1948 áprilisában fejeződtek be (ahogy T.S. Eliot mondta, április a legkegyetlenebb hónap), Izrael május 15-én kinyilvánította függetlenségét.

A halálnak sok neve van. A palesztinok Deir Jasszinnak hívják. 1948. április 9-én éjjel az Ecel és a Lehi zsidó terrorista csoport rátámadt a békés falura, és lemészárolt mindenkit, férfiakat, nőket és gyermekeket. Az író most nem akarja föleleveníteni a levágott fülek, a fölmetszett hasak, a megerőszakolt nők, a fölgyújtott férfiak, a kőfejtőbe hajigált hullák vagy a gyilkosok által rendezett diadalmenet véres történetét. Lényegét tekintve minden tömegmészárlás egyforma. A Deir Jasszin-i vérengzést azonban különlegessé teszi három mozzanat.

Egy: itt rengeteg a dokumentum és a szemtanú. Kimerítő jelentéseket írtak az eseményről. Ez csupán az egyik palesztinmészárlás volt a sok közül, melyeket a zsidók követtek el az 1948-as háborúban, de a többi nem kapott ekkora figyelmet.

Kettő: a Deir Jasszin-i mészárlásnak végzetes következményei voltak. A szörnyű hír hallatán tömegesen menekültek el az emberek a környékbeli palesztin falvakból, s így a zsidók nyugat felől zavartalanul közelíthették meg Jeruzsálemet. A menekülteket mind a mai napig nem engedték vissza.

Három: a gyilkosok karrierje. Az Ecel és a Lehi bandák két parancsnoka, Menahem Begin és Jichak Samir később Izrael miniszterelnöke lett. Egyikük sem mutatott semmiféle megbánást, s élete végén Begin olyan házban élt, ahonnan szép kilátás nyílt Deir Jasszinra. Semmi nürnbergi bíróság, semmi megtorlás és semmi bűnbánat. Csak virágokkal telehintett út egészen a Nobel-békedíjig. Begin büszke volt erre a hadműveletre, és a gyilkosokhoz írott levelében gratulált nekik a hazafias kötelesség teljesítéséért. A hadműveleti parancsnok, Júda Lapidot szintén nagy karriert futott be. Begin az oroszországi zsidók Izraelbe kivándorlását szorgalmazó kampány vezetésével bízta meg.

Deir Jasszin a világ elé tárta a cionista taktika minden elemét. Miután fény derült a tömeggyilkosságra, az izraeli vezetés az egész gaztettet ráfogta az … arabokra. Dávid Ben Gurion, Izrael első miniszterelnöke kijelentette, hogy arab martalóc bandák hajtották azt végre. Aztán, amikor ez a változat megdőlt, a zsidó vezetők megpróbálkoztak a kármentéssel.
Bocsánatkérést intéztek Abdallah emírhez. Ben Gurion nyilvánosan elhatárolta magát és kormányát a mészárlástól, és kimondta, hogy a gaztettet szakadár terroristák követték el. A zsidók szerint a terroristák megkapták méltó büntetésüket. Meg. Gondolta magában Samir. Büntetésből a legmagasabb állami pozíciókba helyezték őket.

Alig három nappal a mészárlás után a terrorista bandákat beolvasztották a kiépülő izraeli hadseregbe, s egy általános amnesztia eltörölte a bűneiket. Mindig ugyanaz a forgatókönyv. Először letagadnak mindent, azután bocsánatot kérnek, majd jön a megkegyelmezés és az előléptetés. A Saron által vezetett alapegység egy Kibja nevű faluban házakat robbantott fel a lakókkal együtt, majd lemészárolt körülbelül hatvan férfit, nőt és gyermeket. Miután fény derült a gyilkosságra, Ben Gurion miniszterelnök arab martalóc bandákra fogta az egészet. Amikor ez nem jött be, elkezdte az arab zsidókat hibáztatni. Ugye ismerős? Saron számára a büntetés a miniszterelnöki poszt lett. Úgy lehet valakiből a legkönnyebben miniszterelnök, ha előzőleg tömegmészárlást hajt végre???

Ugyanez ismétlődött meg a Kafr Kasem-i mészárlás után, ahol az izraeli katonák felsorakoztatták és legéppuskázták a helybéli parasztokat. Egy év sem telt bele, és a tettesek már szabadlábon voltak. A gyilkosok parancsnoka az Israel Bonds főnöke lett.

Most, ötven év elteltével (Samir 2001-ben írta ezt a cikket) a zsidó elit elhatározta, hogy ismét megpróbálja revízió alá vetni a Deir Jasszinban történteket. A történelemhamisításban élen járó amerikai cionista szervezet, a ZOA (Zionist Organization of America) az amerikai adófizetők pénzén kiadta a Deir Yassin: History of a Lie (Deir Jasszin: egy hazugság története) című brosúrát. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták a túlélők, a Vöröskereszt, a brit rendőrség, a Zsidó Cserkészek és más zsidó megfigyelők beszámolóit, akik ott voltak a mészárlás helyszínén.

Ám akadnak még igaz emberek. Létezik egy Deir Jasszin Emlékbizottság, amely küzd az emlékek meghamisítása ellen. Könyveket ad ki, találkozókat szervez, s azon munkálkodik, hogy emlékművet állíttasson a tömeggyilkosság helyszínén. Ezt meg kell tenni még azelőtt, hogy Deir Jasszin és a szomszédos falvak túlélő leszármazottai visszatérnek a menekülttáborokból apáik földjére.

( 12. Április a legkegyetlenebb hónap, April is the cruellest month)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.07.04. 15:55


mivel liberálisok (ki mennyire, de azok), és liberálisként ki kell állni a szentháromság mellett, akár tetszik az adott dolog, akár nem!
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.07.04. 08:28


Jaja,én is megnéztem.
Ha lenne egy olyan meleg csoport,aki kiállna és tüntetne szombaton a faszmarkolászós,pávatollatseggbefeldugós nyomoroncok ellen,akkor lenne értelme ennek az egésznek.Egyébként lesz ellentüntetés a hagyományos családmodell nevében.
Én azt nem értem,hogy a különböző szervezetek,cégek miért csatlakoznak a Pride-hoz.Pl. index,google.Az a legkevesebb,hogy a nevemet nem adom ilyesmihez.Nem ellenzem,de azért a nevemet nem adom.Erre ez a kampánylista folyamatosan bővül.Szopódjak le,ha értem ezen liberális értékeket...
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.07.03. 21:15


http://kuruc.info/r/34/114526/
javaslom a legvégén a meleg srác véleményét - igen korrekten látja
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.07.03. 17:12


Na ilyen se volt még,hogy az indexről belinkelek ide egy cikket.
Szokatlanul korrekt írás:

http://index.hu/bloghu/jobbegyenes/2013 ... fogsagaban
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.06.30. 15:11

No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.06.29. 13:06


zsolti írta:Amikor majd jobbról és balról is becsenget hozzánk a cigány szomszéd, hogy adjunk már kölcsön egy kis lisztet és cukrot.

És akkor még szerencsések leszünk, ha becsengetnek...de kizártnak tartom, az nem a kultúrájuk...
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8047
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.06.29. 10:21


Ezeket a folyamatokat már képtelen megakadályozni egy Unióba ágyazott,liberális bundában megforgatott és a Nyugat által rendszeresen meghurcolt kormány.
Itt már gondolhat, érezhet, tudhat bármit Orbán, Kósa, Lázár, Kövér, Rétvári vagy Szijjártó, végünk van. Én még mindig szurkolok nekik egy-két döntésnél, de belátom, hogy beszippantotta őket is a liberális porszívó.Tehetetlenek.Ez persze nem menti fel őket. Mert amit aljas módon megtettek a baloldali kormányok, azt ők fű alatt teszik. Ugyanaz.
Itt van ez a menekültkérdés. Alapvetően, ha én menekült lennék, megpróbálnék visszafogottan, csendesen, a lehetőséget megköszönve beilleszkedni a fogadó ország kultúrájába. Sok ilyen menekültcsoport is van. Ám a legtöbb csőcselékféle.
Izrael Samir már 2003-ban megírta, hogy Európát el fogják árasztani a menekültek. Mert ez is egy politikai cél. Ez is egy felsőbb akarat. Kiűzni egy kultúrából, a saját otthonaikból embereket, gyökérteleníteni őket, hogy aztán ők, az otthonfosztottak ellehetetlenítsék más emberek életét. Úgyhogy nemcsak a menekülteket kell ostorozni, hanem a menekülést kikényszerítő nyugati, liberális, agresszív politikát is.
De utálom kimondani is ezt a szót, hogy liberális. Amennyi szenny és mocsok tapad ehhez a szóhoz...
És ezt mi még nem is érezzük. Komolyan nem.
De eljön az idő, amikor anyuka és apuka helyett mi leszünk az egyes és a kettes számú szülők.
Amikor a gyermekünknek már nem lehet legjobb barátja, mert az sértő a többi barátra nézve.
Amikor a gyermekünknek lehetősége adódik majd tesióra előtt egy harmadik öltözőben öltözni, ha még nem alakult ki a megfelelő nemi identitása.
Amikor majd jobbról és balról is becsenget hozzánk a cigány szomszéd, hogy adjunk már kölcsön egy kis lisztet és cukrot.
Amikor már nem lehet nemzeti zászlót bevinni semelyik országban egy válogatott sporteseményre.
Amikor az 1984 már a realista, és nem a futurisztikus irodalom darabjai közé fog tartozni.
Nyilván megérdemeljük.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.28. 01:53

Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.27. 13:05


A "két hét" után itt az újabb pintéri ígéret: Európa legbiztonságosabb országa leszünk
További részletek: http://kuruc.info/r/2/114253/#ixzz2XPwx32eO

megvolt a napi röhögésem :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.26. 21:08


nagyon durva hogy a Bilderberg csoport létezését már nyiltan vállalják
na mármost
ha elfogadjuk hogy létezik, és hogy évente egyszer találkoznak
akkor el kell fogadnia az embereknek, hogy biztos nem sakkozni jönnek össze, hanem a világ fontos kérdései a téma
és el kell azt is, hogy mivel évente csak egyszer találkoznak, nem dumcsizni jönnek össze, hanem szigorúan DÖNTÉSEKET hozni
és ez mit jelent?
jó reggelt világ!
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.06.25. 14:47


azért az a ruci ott volt a szeren. igénytelenség netovábbja. de az egész brigád ilyen.
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8047
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.06.24. 16:33


Láttam,Trigó.
Nyalogattam volna a pociját... :S
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.23. 23:41


amúgy mindig is csodáltam, hogy a kormány és a hatóságok hogyan nézhetik el évtizedek óta az autósoknak, hogy Nagy-Magyarországos H matricát ragasztanak ki a kocsijukra? Imádom amikor ilyet látok. Ilyenkor érzem hogy van még remény.

zsolti: na igen
és láttad Hellerről a képet???? :D :D :D :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.06.23. 19:57


Most nézem,kik voltak Farkasházy baloldali piknikpartijának résztvevői.
Az általam a legjobb magyar humoristának tartott Gálvölgyi János,aki szerint le kellene tartóztatni mindenkit,aki Nagy-Magyarországot hirdeti.(Mióta megtudtam,hogy nyíltan szoci,alábbhagyott a lendületem.)
Konrád György,aki nyíltan hirdeti,hogy Auschwitzban élő embereket égettek el.
Heller Ágnes,aki a nap 24 órájában antiszemitázik.
És még rengeteg közéleti személyiség:politikus,író,színész,énekes,stb.
Csak úgy kíváncsiságból:a megjelentek hány százaléka zsidó?
Most kurucos leszek,de ezeket be kellene zárni oda fajkaszházihoz,és beküldeni egy Molotov-koktélt.
Hű,de okádék egy banda...
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.23. 19:10


http://kuruc.info/r/39/114080/
de nem is a cikk a lényeg hanem az első hsz:
"Szerintem Hitler is csak tesztelte a zsidókat. Rákiabált hogy munka. Ha nem halt meg tőle, akkor holotúlélő, ha összerogyott e halálosan fojtogató szó hallatán, akkor kemencevarázs..."
:D :D :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.06.22. 07:50


Trigoria írta::D
szeretem az ilyen kis történeteket, amikből az azt átélőknek azonnal legenda lesz

Ez valóban így van :) Erdélyben azokban a városokban, ahol a románok vannak többségben (tehát az összesben) a magyarok sokszor román kifejezéseket, szófordulatokat használnak. Jó ez közhely, de kell a sztori megértéséhez. Szóval anno amikor még csak két hete laktam Kolozsváron a legjobb barátom azt mondta: "Ne már még tedd oda". Mire én : B"zdm3g! Legalább te ne kezd! (pláne ilyen gyorsan) :D Aztán elröhögtük és jól berúgtunk.

Más: Latorcai: "a Országgyűlés" -Trigo linkelte cikk, első videó 1:15 -nél.

Trigoria írta:http://kuruc.info/r/6/113745/
Senkit se lep meg ez, de hiába tudatosul az emberek fejében, letojják magasról. Mert nincs, vagy azt hiszik, hogy nincs titkolni valójuk. Még.

Szerintem sokakat meglep (de azok sem rendszeres kuruc olvasók lehetnek). Inkább azért tojják le, mert nincs amit tegyenek ellene. Még a köznép előtt védekezhetsz, úgy, hogy nem töltesz fel sok képet, nem lájkolsz sok oldalt, nem osztod meg, amit érdekesnek tartasz. Viszont a cikkben leírt "jéghegyek csúcsai" meg magával a jégheggyel valóban nincs mit kezdeni. Hacsak... 1: "kiköltözöl a hegyre" ; 2: "valamilyen úton-módon fellázadsz pár milliárd embertársaddal együtt.
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.21. 21:41


http://kuruc.info/r/2/113976/

Nyugodj békében Magyarország...




http://kuruc.info/r/6/113988/
és megint tökös volt Putyin

http://kuruc.info/r/4/113998/
ahogy itt is azok voltak
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.06.20. 06:50


De ge.i vagy,tomm. :wink: :wink: :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.19. 23:57


http://kuruc.info/r/2/113898/
ez de jó :D :D azt se tudták hogy mi van
hajrá Krisztina!
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.06.19. 20:39


Halottról vagy jót,vagy semmit.

jó, hogy meghalt....
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.06.19. 20:08


Ejnye,calderoni.Halottról vagy jót,vagy semmit.
Ez utóbbit most még nagyon nehéz megállni.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: calderoni Dátum: 2013.06.19. 18:14


pukkanjon a pezsgő!! remélem kiveti a magyar föld a pufajkást!
Avatar
calderoni
 
Hozzászólások: 1267
Csatlakozott: 2005.07.26. 10:46

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.16. 23:49


http://kuruc.info/r/6/113780/
újabb történelmi gyöngyszem
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.06.16. 12:40


:D
szeretem az ilyen kis történeteket, amikből az azt átélőknek azonnal legenda lesz

http://kuruc.info/r/6/113745/
Senkit se lep meg ez, de hiába tudatosul az emberek fejében, letojják magasról. Mert nincs, vagy azt hiszik, hogy nincs titkolni valójuk. Még.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég

cron