Serie A

FIGYELEM! MODERÁLT FÓRUM!
Szigorúan az AS Romaval kapcsolatos hozzászólások fóruma.

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.14. 13:23


amíg a költségvetésünk nem egy juve szint, addig bizony néha úgy kell viselkednünk mint az Udinesenek. El kell kell adni játékost, hogy a költségvetést fenntartsuk. Amúgy nem azt mondom, hogy adjuk el a sztárjainkat, hanem hogy ha mocskosul túlfizetnek egy ekkora sötét lovat mint Lamela, akkor én adnám. Ha menne DDR is, akkor idén nem leszünk az elsők között max, de lesz pénz és tudatos építkezés, és jövőre okosan hiányposztokra megpróbálni sztárokat venni (vagy akár idén is).
A foci amúgy valóban fontos nekünk szurkolóknak, de jelenleg Lamela épp nem nyújt focit, és nincs rá garancia, hogy később megtenné.
Mindegy, igazából mi innen Mo.-ról a fotelből nem fogjuk jobban tudni, mint Pallottáék, hogy mit kell csinálni - hiába is hisszük. Polemizálunk csak.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.08.14. 13:07


de, ha minden játékost, akiért több mint 30 milliót adnak elpasszolunk, mert micsoda jó pénz, akkor hol marad a foci? veszünk egy fiatalt, ha középszerű megtartjuk, ha jó elpasszoljuk? akkor most ki is a zsoldos? ki az aki a sportot és nem a pént tartja szem előtt, ha már a szurkoló sem.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10307
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.14. 12:42


Régen ilyen játékos reális ára 7-10 között van, de a lehetőség, hog jobb lesz és egyszer ér 35 millát vagy azt is túllépi arra nagy esély van.

Ez így van. Ezért adnám el azonnal most 35-ért. A biztos 35 a bizonytalan 35-40 helyett.

Amúgy ha még bárkinek van kétsége a bajnokság színvonalának esése végett, az olvassa DDR nyilatkozatát. :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: fogkefe1 Dátum: 2013.08.14. 08:01


Szerintem annyi, hogy Totti volt jobb és kész. 2007-es aranycipő pl. de tényleg. Tudom, hogy nagyon hatásvadász kijelentés, de be kell látni. Ő egy hatalmas zseni, vannak olyan skilljei amiket csak ő tud egyes egyedül a világon. Meg lehet nézni a sarkazásait vagy lövéseit, passzait, főleg az indításait, hajszálpontos keresztlabdáit. Egyszerűen zseni. Mellé teszel még egy 2006-2009-es De Rossit, akit megint csak az egész világ szeretett volna látni a csapatába és Sensi is nyilatkozta, hogy 50 millió eurós ajánlatokat utasítottak el. Ő ha nem is akkor zseni, mert semmiben sem a világ legjobbja, de abban az időben biztos, hogy top3 vkp-ás volt, de sokak szerint a legjobb a világon. Aztán lehetne sorolni, ahogy Trigo is tette, hogy Mancini-Lamela, Vucinic-OSvaldo, stb...Nonda-Destro :D Jó ez vicc volt. Kétség kívül az egy erősebb csapat volt, már csak De Rossi és Totti miatt is. Edzőről ne is beszéljünk. DE az egy öreg vagy öregedő csapat volt. Szerintem Pizzaroék, Taddeiék, Panucciék, Mexesék, stb... többiek. Mind 26-27-28-29 évesek voltak. Azaz a legjobb kor. Szerintem a 2010-es az a szörnyű évjáratú bajnokságban a csapat kezdő tizenegyének az átlagéletkora 30 év volt. Csak tippelek, de szerintem közel állok hozzá.

Ezzel szemben a mostani csapat fiatal még nagyon, bennük nagyobb potenciál lakozik, sokkal. Itt a csapat magja 20-on 1-2 éves. Azért egy 4-5 év múlva, ha ez a csapat beérik és akkor gigász lehet. Jelenleg a keret nem erősebb, hogy 3 év múlva az lesz? Szerintem igen. Sokan elfelejtik, hogy a fiataloknál a potenciált kell megvennie. Destro, Jedvaj, Lamela, stb... Lamelának a tudása nem ér 35 misit, de még 20-at se. Régen ilyen játékos reális ára 7-10 között van, de a lehetőség, hog jobb lesz és egyszer ér 35 millát vagy azt is túllépi arra nagy esély van.

Ezt szem előtt kell hagyni. Viszont mondom még1x ez a csapat jobb lesz. Totti és De Rossi ide vagy oda. Ez a csapat Scudetto esélyes is lehet, de nem most hanem 3 év múlva. Először a legfontosabb a visszajutás a kupasorozatba, utána megszokni és kibővíteni a keretet a kettős terhelésre és utána jöhet majd csak a scudetto amikor már ezt mindenki bírja, mint a nagy csapatok.

Tehát reális cél számomra: 3-4-(5) A többi vagy csalódás vagy meglepetés.
"Az eredmény véletlenszerű, a mutatott játék nem." - Zdenek Zeman
Avatar
fogkefe1
 
Hozzászólások: 4196
Csatlakozott: 2013.01.11. 17:39

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.14. 01:03


Néha kicsit úgy érzem, örök vesztesek vagyunk. Ha nem vagyunk jók, nincs szerencsénk se. Ha jók vagyunk, akkor nem eléggé jók. Nincs meg bennünk az a nyertes mentalitás, amit a juve, milan, inter birtokol.(vagy a bírok? :evil: :P ) Ezt kell megtanulnunk egyszer.
Na hát ezt a laikusok pont így gondolják (nem sértegetni akarlak Gabris!), ám sokan pontosan érzik, hogy az a szerencse nem is biztos hogy szerencse, a pech nem biztos hogy pech, hanem.... de az összeesküvés elméleteket hagyjuk most. (Meg nem is annyira titkosak már.)

Tehát a sok második helyünk egy részében fikarcnyi esélyünk sem volt az aranyra. Gondoljunk a toronymagas favorit Inter mögötti óriási szakadékra ahol következtünk csak. Szó nem volt ott pl scudettoról, mentünk a 2. helyért. És amikor nem volt Juve a serie A-ban, az is besegítette az ezüstöt. Szóval ezek nem olyan ezüstök, mint mondjuk a juvénál amikor épp lemaradtak az aranyról. Itt sokszor esélyünk se volt rá.

A Roma átlag helyezései 1927 óta a 6. hely. Magyarán az előző két szezonban iszonyú tragédiaként megélt helyezéseink a Roma történelmében pont átlagosnak mondható szezonok voltak. (Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem mindig 20 csapatos volt a bajnokság)
Ez így van. Pont ezt mondtuk sokszor az utóbbi években, hogy közelmúlt rózsaszín ködéből kilépve értékeljük helyén a dolgokat.

Sebastian-al egyetértek sok mindenben. Ez a csapat most erősebb, mint a Spalletti keret, csak most nincs egy Spalletti szintű zsenink. LE kevés volt, Zeman mégkevesebb (jóég még mindig fogom a fejem miattuk). Ha ez a keret 2006-2010 között lett volna az akkor Tottival, simán elveszünk 2 scudettot az intertől. Mondjuk a Mancini féle intertől tuti. De ugye mindig csak az a fránya HA.
Na ez az amin sokat lehetne polemizálni. Én régóta mondom, hogy mivel az olasz bajnokság folyamatosan gyengül, és még ezt se vagyunk képesek megnyerni, ergo a Spal-féle csapat nem csak hogy éppen vagy kicsit, hanem messze erősebb volt mint a mostani. Sőt, fordítva gondolom mint te Gabris: a Spal-féle csapattal cipóra vertük volna a tavalyi és tavalyelőtti mezőnyt, és a juvét kicsit megelőzve simán húzzuk be a Scudettot. És ebben Spalnak lett volna ugyan szerepe, de a keret volt a maihoz képest bivalyerős. A sokat szidott Amantino Mancini pl a jelenleg agyonsztárolt Lamelához képest egy aranylábú Messi volt. Vucsinics pedig Oszvaldohoz képest egy Ibrahimovics kb.
De ha mégis nektek van igazatok, és erősebba keret mint Spal idején, akkor a mai kerettel egy béka segge alatti serie a-t bizony illene félgőzzel nyerni, de legalább a juve mögött végezni. Legyen így! :wink:

- egy utolsó amit nemrég olvastam: A Roma a világon a 4. legtöbb világbajnokát adó klub a földön ;) (első a juve volt utána inter)
ez mondjuk nem akkora szó, lévén hogy kb a német , brazil, olasz hármas az akinél keresgélni lehet (a legtöbb vb-t nyert országok). Míg a brazilok Európában játszanak leginkább, így a brazil klubok kiestek. Ellenben mivel a brazilok sokkal inkább játszottak olaszban mint németben, így a németek is kiszálltak a versenyből, pláne hogy jópár német játszott olaszban, fordítva meg nem nagyon. És mivel se a németeknek sem az olaszoknak nem elsődleges célállomása az angol bajnokság, így azok se jönnek szóba. Tehát maradtak az olasz klubok és talán a Madrid (bár azt se hiszem), és valszeg a Bayern. Így meg nem is akkora dicsőség a negyediknek lenni, pláne hogy nálunk mindig sok brazil játszott (és elvétve német is)... De persze azért szép és jól is hangzik.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.08.13. 14:38


ezért kell nemzetközi téren -elsősorban amerikában- erősiteni. egy szimpatikus és némileg sikeres roma meg tudna rendszeresen tölteni egy 55-60ezres stadiont. ehhez már csak a stadion meg a némi siker hiányzik :)
hiszek benne, hogy ha rudi papa beválik, eljöhet a relativ kánaán
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10307
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.08.13. 13:31


felesleges ezen lovagolni, de tény: egy olasz szinten erős középcsapat vagyunk.
És bizony a Roma, mint futballcsapat jelentősége, ereje, eredménylistája és értéke abszolút nincs arányban Róma, mint város történelmi és kulturális jelentőségével, erkölcsi értékével. Tehát már csak ezért is nemes és nemcsak üzletileg kiaknázható elképzelés, hogy az Örök város csapata végre a város jelentőségéhez méltó szerepet játsszon a világ futballjában. Az egy másik dolog, hogy fog-e a dolog sikerülni (én sok okból igen szkeptikus vagyok)

Ti. Olaszországban 3 nagycsapat alkotja az elitet, és utánuk jön a középmezőny. Annak az élén tanyázunk mi, ha történelmi léptékben nem is (mert a Toro, Genoa, Bologna jóval komolyabb múltbéli eredményekkel rendelkezik) , de az utóbbi 20-30 év teljesítménye alapján mindenképpen.
És ami a népszerúséget, szurkolókat illeti, a 3 nagycsapat ebben is kiemelkedik, itt a középmezőnyt a Napoli vezeti, és utánuk jövünk mi.
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.13. 13:11


alsó felsőkategóriás csapat a Roma, de az utóbbi két évben felső középkategóriás volt csak, ergo középcsapat. Ebből igyekszünk újra kitörni idén.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.08.13. 07:57


azért sensiéknek is majd' 10 évükbe kerül, mire bajnok lett a csapat. ment ellenük a tüntetés stb. a végén is, de régebben is.... az amik 2 éve vannak itt

azt mondja, ez a legalulértékeltebb sportklub a világon. lehet is benne valami. itt a fórumon is hányszor mondják, hogy középcsapat igy meg gyenge múlt úgy. a fenéket: a serie-a történelmében mi szereztük a 4ik legtöbb pontot. volt 11 második hely (tehát a 3 megnyert bajnokság eléggé csalóka) 9 kupagyőzelem meg egy uefa-kupa-előd győzelem. ez messze több, mint egy középcsapat, habár a topklubtól is messze van, ez ok.
ebből a szempontból jobb tulajok nem is jöhettek volna, mint az önbizalommal teli, tipikus amerikai olaszok.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10307
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: sebastian Dátum: 2013.08.13. 07:20


Azért azóta átesett a csapat egy kisebb fejlődésen. Még ha nem is valami extra gyors tempóban, de talán elmondható, hogy évről évre erősödünk. Ezt akkor is állítom, hogy ha az eredményekben nem feltétlenül látszódik ez....

A Sensiéra utolsó legnagyobb igazolásai: Menez, Baptista, Viking és talán Boriello

Amióta Amcsik vannak, érkeztek: Pjanic, Lamela, Marcos, Stekelenburg, Strootman, Balzaretti, Castan, Lassan ide sorolható Bradley is, Maicon, Gervinho talán,

Gyors összehasonlításban lényegesen többet áldoztak a klubunkra, mint a Misiss..... Én csak abban bízom, hogy meg lesz az eredménye...Sajnos nekem az a véleményem, h ZZ tavaly többet ártott a csapatnak, mint használt, de ez az én véleményem...Sajnos nem Seria A szintű coach a Mister.....Nagyon bizakodva várom ezt az évet.....Rudi Hajrá.....És drukkolok, hogy jó legyen Maicon, mert akkor belefutottunk egy nagyon király szélsőbe, aki már bizonyított a bajnokságban.....
"Amikor látom Francescot, ahogy köti be a cipőjét és ahogy közben néz, akkor már tudom, hogy ezt nagyon élvezni fogjuk."
Io non perdo mai! O vinco, o imparo!
Avatar
sebastian
 
Hozzászólások: 5747
Csatlakozott: 2009.09.06. 09:51
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.13. 01:02


Sensinek a végén már nem volt pénze. Ha lett volna, nem lett volna semmi gond. Így viszont muszáj volt eladnia a klubbot.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.12. 11:48


http://ilnostrocalcio.blog.nepsport.hu/ ... zin_almok/
nagyon jó cikk
úgy érzem ha Rosella maradt volna az elnökünk (bármennyire is nosztalgikus a gondolat) és nem jön befektető, akkor pár éven belül mi is itt tartottunk volna, mert a folyamat nálunk is megindult az amcsik érkezése előtt
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.08.09. 15:03


Kép

Cavani vett egy oldalnyi fizetett hirdetét a mai CorSportban, és így búcsúzott el el a nápolyaktól. Szép gesztus. (mondhatnánk persze, hogy volt miből... :D )
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.08.09. 08:20


http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ra-2268815

„A klubok pénzügyi szempontból teljesen egészségesek, sok kiváló játékossal rendelkeznek, tetejébe még az európai porondon is sikeresek. Mindent egybevetve a Bundesliga példaként állítható a többi ország elé. A liga működtetése és a klubok irányítása egyaránt arra sarkall, hogy kalapot emeljek.”


átlagnézőszámban az olasz majdnem a fele a németnek. de persze reformok nem kellenek továbbra sem...
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10307
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.08.07. 20:26


tavaly dettó így kezdődtek. az első pár forduló volt esti. talán az első kettő. tuti a dög meleg miatt.
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8109
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.08.07. 10:25


gondolom, csak arról van szó, hogy amíg tart a meleg, nagyon helyesen nem rendeznek korai meccset
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Hunszi Dátum: 2013.08.07. 10:20


ezentúl nem lesznek 15:00 órás meccsek, csak estiek?
Avatar
Hunszi
 
Hozzászólások: 3990
Csatlakozott: 2008.03.31. 20:14

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Hunszi Dátum: 2013.08.05. 07:23


az igaz, hogy én sem láttam még más helyen hivatalosnak csak egy romás szurkoló oldalon, de nagyon biztosnak veszi sok oldal, hogyha maurit eltiltották akkor jönni fog a pontlevonás is biztosan, remélem így is lesz :P
Avatar
Hunszi
 
Hozzászólások: 3990
Csatlakozott: 2008.03.31. 20:14

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: feree80 Dátum: 2013.08.04. 15:57


írták korábban a -6 pontot, de ez olasz, itt ahányszor fellebbezel, annyiféle ítélet születik, ennyi, qrvára örültem volna ha a merda -6tal rajtol.
A meg nem értett zseni, aki úgy látja a Roma dolgait, ahogy senki más, és büszkén vállalom. ;) :) Idézet vége, na ki mondta?!
Király vagyok baxátok meg, király!
dögölj meg moncsi, pallotta vattane!
Avatar
feree80
 
Hozzászólások: 8264
Csatlakozott: 2008.01.05. 21:26
Tartózkodási hely: Bp. IX.kerület or Bács-Kiskun megye

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2013.08.04. 14:02


Hunszi írta:levontak :P -6 ponttal kezdik a bajnokságot :)


honnan veszed? épp azt írják, hogy pontlevonás nincs, csak 6 havi eltiltás Maurinak meg 40000 ezer euro pénzbírság a csapatnak
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.04. 13:53


én nem örülök ezeknek
oda egy nagy verseny idénre :(
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27954
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Hunszi Dátum: 2013.08.04. 11:41


levontak :P -6 ponttal kezdik a bajnokságot :)
Avatar
Hunszi
 
Hozzászólások: 3990
Csatlakozott: 2008.03.31. 20:14

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Vinicius Dátum: 2013.08.02. 11:26


http://www.corrieredellosport.it/calcio ... di+ammenda
Miért nem pontokat vontak le tőlük?
Ieri, Oggi, Domani...Faccia a terra sotto gli occhi dei Romani!
Avatar
Vinicius
 
Hozzászólások: 359
Csatlakozott: 2006.11.20. 11:08
Tartózkodási hely: Balatonalmádi

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.07.30. 17:24


És azért rendesen segítettek nekik tavaly is...
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3924
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Serie A

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2013.07.30. 12:46


benitez kupamenő, a bajnokság nem annyira fekszik neki. elképzelhető, hogy másodikok lesznek, de, hogy nem simán, azt le merem fogadni
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10307
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

ElőzőKövetkező

Vissza: AS Roma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 210 vendég