Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2013.08.22. 20:53


Na ha már belekezdtetek itt a sztorikba, és Trigo úgy vélte nem off, én is mesélek egy rövidet. :)
Ma este egy bizonyos Pars Krisztiánnal álmodtam, megtanított kalapácsot vetni, meg minden hülyeség ami egy álom keretein belül elképzelhető.
Reggel félkómásan olvasom a Nemzeti Sport címlapján, hogy az ember akivel álmodtam megdobta a világ idei legjobbját.
És ez nem először fordult elő ,a személyek akikkel az "éjszakát töltöm", valamilyen formában előkerülnek az adott napon.
Mikor fogok lottószámokkal álmodni? :D
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: calderoni Dátum: 2013.08.22. 18:30

Avatar
calderoni
 
Hozzászólások: 1267
Csatlakozott: 2005.07.26. 10:46

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.08.22. 07:12


Hat az attol fugg, hogy hany szakaszat;)

A masik dolgot kuld el nekem is, beleneznek. (de szvsz ide is irhatod)
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2013.08.21. 20:27


Xaba írta:ez egy nagy fekete pont tolem zsolti :p:p

Én tudom.
Akkor kapok pirosat? :D
Más: Eltűntem a napokban, kevés szabadidőm volt, azt se a gép előtt töltöttem, ezért nem írtam.
Zsolti, ezért küldöm el neked most a kéttannyelvű oktatással kapcsolatos infókat, ha valakit érdekel továbbíthatom neki privátban, nem szeretnék offolni.
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.08.21. 19:12


ez egy nagy fekete pont tolem zsolti :p:p
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.21. 13:34


Nem vagyok nagy koncertre járó,de tegnap este elmentem a tiszavasvári sportcsarnokba a Kárpátiára.
Überkirály hangulat,gyerekek az apukák nyakában,nyugdíjasok tömkelege.
És amikor rajtam kívül szinte mindenki tudta a székely himnusz szövegét,akkor cseppet elszégyelltem magam.
És a Petrás nem bírta megállni,hogy ne szóljon be Gyurcsánynak és Dániel Péternek. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.20. 13:17


hú, ez jó rész volt zsolti!

Pedig a Pink Floyd énekese, Roger Waters az egyik legnagyobb anticionista híresség,Trigó.Úgyhogy kezdd csak el hallgatni. :wink: (Azt hiszem,Izraelből ki is tiltották.De hát menne oda a bánat...)
ezt nem tudtam, de ettől még utálom a zenéjüket :)


https://kuruc.info/r/6/116589/
Snowden interjú
ez az ember tényleg egy hős
(vagy egy óriási átverés)
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.20. 13:05


Szorgalmas vagyok,úgyhogy máris érkezik a 25. Samír-cikk :wink: :



A vámpírokról szóló népmesék sokféle módszert kínálnak, amelyekkel le lehet győzni a vámpírt. Már egy maréknyi temetőföld is megteszi, a fokhagyma még jobb, de a leghatékonyabb a kereszt. Csakhogy ezek a csodaszerek néha csődöt mondanak. Roman Polanski horror-komédiájában, a Vámpírok báljában a főhős egy kereszttel próbál elriasztani egy zsidó vámpírt. A zsidó megértő mosollyal néz vissza rá, és kivillantja az agyarait. A kereszttől ő nem ijed meg. Polanski filmje jut az író eszébe, amikor a holokauszt-viták újabb hullámát figyeli.

A revizionista történészek (ellenfeleik holokauszt-tagadóknak nevezik őket) találkozót akartak szervezni Bejrútban, hogy megvitassák, mire is jutottak a náci népirtással kapcsolatban. Mire az amerikai zsidó elit, az Amerikai Cionista Szervezettől a Rágalmazáselleni Ligáig addig követelte a konferencia betiltását, amíg a libanoni kormány nem teljesítette a kérésüket.

Az Amerikai Cionista Szervezet (ZOA) élen jár a történelemhamisításban. Az amerikai adófizetők pénzén kiadta a „Deir Jasszin: egy hazugság története” című brosúrát. Deir Jasszin az a békés palesztin falu volt, amelyet 1948. április 9-én megtámadott az Ecel és a Lehi zsidó terrorista csoport, s lemészárolta a férfiakat, a nőket és a gyermekeket. Samír nem szeretné most feleleveníteni a gyilkosok diadalmenetének véres történetét. Minden tömegmészárlás egyforma.

A ZOA revizionistái figyelmen kívül hagyták a túlélők, a Vöröskereszt, a brit rendőrség, a Zsidó Cserkészek és a mészárlás helyszínén jelen lévő zsidó megfigyelők szemtanú-beszámolóit. A ZOA csak a gyilkosok beszámolóinak ad hitelt. Akkor, ha ezek a gyilkosok zsidók. Ha viszont zsidók az áldozatok, akkor ugyanezek az amerikai cionista szervezetek össztüzet zúdítanak minden revizionista próbálkozásra.

Anno a temesvári vérengzésről nagy terjedelemben számolt be a New York Times, a BBC és a CNN, azt állítva, hogy Ceausescu cinkosai körülbelül 90 ezer embert gyilkoltak le. Ceausescut aztán rövid úton kivégezték, a Nyugat barátai kerültek hatalomra, ám a független vizsgálat azt derítette ki, hogy csak 96 ember halt meg. A szeptember 11-ei első jelentések 60 ezer áldozatról, s köztük 4 ezer izraeliről szóltak. Ma már tudjuk, hogy 3 ezer ember halt meg, s köztük talán 40 volt a zsidó. Az 1648-as, Hmelnyickij kozákjai által végrehajtott hírhedt zsidómészárlásnak az eredeti becslések szerint 500 ezer zsidó áldozata volt, amiről egy mai zsidó történész, Jonathan Israel kiderítette, hogy ezt a számot tízzel kell osztani. Israel azt is megkérdőjelezi, hogy ott egyáltalán bármiféle zsidómészárlás lett volna.

Ezeken a sikereken felbuzdulva a revizionisták arattak még néhány sikert, és az emberzsírból főzött szappanról szóló mesék háttérbe szorultak, a még ennél is fantasztikusabb sztorikkal együtt. A revizionisták megkérdőjelezik a zsidó áldozatok tényleges számát is. A II. világháborús zsidó áldozatok számának megbecsülésénél a zsidó szervezetek elővették a zsidóság háború előtti létszámának becsült adatait, kivonták belőlük a háború utáni számokat, s kijött nekik ötmillió olyan zsidó (2013-ban hatmillióról tudunk), aki a háborúban pusztult el. Ebben a számban benne vannak azok a zsidó katonák is, akik a harctéren estek el, mint például a szerző nagybátyja is Leningrádnál. Benne vannak a betegségek, a tífusz és az alultápláltság áldozatai.

El kell utasítanunk a zsidó holokausztnak már a fogalmát is, mert az mesterségesen elválasztja a meghalt zsidókat a hasonló sorsra jutott, szintén sokat szenvedett honfitársaik tömegeitől. El kell vetni, mert megmérgezi a zsidók tudatát, így a nem zsidók gyűlöletére és saját kivételességük tévhitére csábítja őket. A revizionisták azonban más irányvonalat követnek: karrierjüket és vagyonukat kockáztatva igyekeznek megingatni a holokauszt mítoszát. Meg lehet érteni a kihívást. Ugyanakkor a holokauszt kultuszát a bíróságok által kikényszerített tilalom védi mindenféle olyan kutatástól, amely a kétség árnyékát vetíthetné e szent dogmára.

Bátor lépést tett Norman Finkelstein a maga nagy sikerű The Holocaust Industry (A holokauszt-ipar) című művével. Van azonban egy lényeges különbség Dr. Finkelstein és a Bejrútban összegyülekezett revizionista történészek között: Finkelstein a holokauszt-kultusz ideológiai konstrukciójára koncentrált.

Meg is kapta a magáét. Az „Ügyvédek Határok Nélkül” elnevezésű zsidó szervezet már be is perelte őt Franciaországban. Ezeket az ügyvédeket egyáltalán nem zavarta, amikor az izraeli igazságszolgáltatási gépezet hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte egy nem zsidó gyermek zsidó gyilkosát.

Finkelstein nekilátott kifürkészni a mi diszkrét zsidó bájunk titkát, amely képes megnyitni az amerikaiak szívét és a svájci bankárok pénzesládáit. És arra a következtetésre jutott, hogy mindezt az európaiak és az amerikaiak bűntudatára apellálva tudjuk elérni. A holokauszt-kultusz nélkülözhetetlen ideológiai fegyverré vált. Bevetésével a világ egyik legfélelmetesebb katonai hatalma az áldozat-állam szerepében tetszeleghet, az Egyesült Államok legsikeresebb etnikai csoportja pedig elnyerhette az áldozat státuszát. A holokauszt-kultusz nem más, mint néhány kliséből Elie Wiesel bánatos hangja által összefércelt ingatag konstrukció.

Pozitív azonban, hogy Finkelstein véleményével sok izraeli ért egyet. Ari Savit, a Haarec jól ismert írója ezt 1966-ban fogalmazta meg a legjobban, amikor az izraeli hadsereg több mint száz civil menekültet gyilkolt meg a libanoni Kanában: „Büntetlenül gyilkolhatunk, mert a holokauszt-múzeum a mi oldalunkon áll.”

Finkelstein szerint az együttérzésre és a bűntudatra hivatkozással szerezték a zsidó szervezetek az óriási kárpótlásokat. Samír szerint ezekért maximum egy tányér ingyenlevest lehetne kapni, nem dollármilliárdokat. Szerinte itt többről van szó, mint együttérzésről és bűntudatról. Finkelstein felfigyelt arra is, hogy a nácik másik áldozatcsoportja, a cigányok szinte semmit sem kaptak az együttérző Németországtól. S hogy az amerikaiakban mennyi a kollektív bűntudat az ő vietnami áldozataikkal szemben (ötmillió halott, egymillió özvegy), azt nemrég érzékletesen fejezte ki William Cohen védelmi miniszter: „Nincs itt helye semmiféle bocsánatkérésnek. A háború az háború.”

Mi az az erőforrás, ami a holokausztipart működteti? Gőzerővel folyik egy újabb palesztin tragédia előkészítése a városok lassú megfojtásával. Mindennap kitépnek a földből egy fát, lerombolnak egy házat, és meggyilkolnak egy gyereket. Samír nagyapja, nagynénjei és nagybátyjái a II. világháborúban pusztultak el. De az író esküszik az ő emlékükre, hogy ha ő azt gondolná, hogy a holokauszt miatti bűntudat okozza akár csak egyetlen palesztin gyerek halálát is, akkor nyilvános vizeldévé változtatná a holokauszt-emlékművet.

A holokauszt-kultusz ingatagsága, és az a könnyedség, amivel dollármilliárdokat képes kiszipolyozni, elég meggyőzően bizonyítja, hogy erős hatalom áll e mögött a kultusz mögött.

Az Egyesült Államok új vallásosságában olykor „judeo-kereszténységnek” nevezett holokauszt elhomályosította Krisztus szenvedését, miközben Izrael állam létrehozása kiszorította a Feltámadást.

A revizionisták minden erőfeszítése hiábavaló. Azok az emberek, akik támogatják ezt a kultuszt, bármit képesek támogatni, hiszen ők uralják a közbeszédet. Ez a hatalom lekicsinylő mosollyal tekint Finkelstein felismeréseire. Akárcsak a zsidó vámpír a főhősre.

( 25. A vámpírölők, Vampire killers)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.20. 08:08


Pedig a Pink Floyd énekese, Roger Waters az egyik legnagyobb anticionista híresség,Trigó.Úgyhogy kezdd csak el hallgatni. :wink: (Azt hiszem,Izraelből ki is tiltották.De hát menne oda a bánat...)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.19. 22:55


és itt a 19 éves fiú levele:
https://kuruc.info/r/20/116577/
na de több ilyet nem mutatok :)

szeretem ezeket a Samír gondolatokat


egy mai véletlen egybeesés:
havernál kártyázunk és be akarja rakni a Pink Floydtól a Falat, de én annyira utálom hogy hihetetlen
azonnal lementem közértbe és az ottani rádióban ÉPP a Pink Floydtól a Falat elemezték :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.19. 19:42


19 évesen már így látja a dolgokat? Szép.Ha tényleg egy 19 éves lány írta.Én 19 évesen azt sem tudtam,ki a miniszterelnökünk.

Csatáry után jöjjön egy csepp Izrael Samír, 24. részlet:



A médiavilágot nagyon jól mutatja be Evelyn Waugh nagyszerű regénye, a Bomba hír. A regény fő cselekménye Afrikában bontakozik ki ugyan, de fontos dolgok történnek a Daily Beast tulajdonosának, Lord Coppernek az irodájában is. A médiabáró időről időre megkérdezi külföldi szerkesztőjét: Japán fővárosa Yokohama? Hong Kong mihozzánk tartozik? A szerkesztőnek két előre kész válasza van. Ha Lord Coppernek igaza van, akkor ezt feleli: Kétségtelenül, Lord Copper. Ha viszont a lord hülyeséget mond, akkor ezt: Egy bizonyos pontig, Lord Copper.

És ez az a két határpont, a „kétségtelenül” és az „egy bizonyos pontig”, ami között a média fővonalának mozgásszabadsága van. Mi újságírók (Samír) másoktól függő teremtmények vagyunk. Szeretnénk őszinték és tisztességesek lenni, de gondolnunk kell a hiteltartozásunkra és a mesterségünkre is. S ha áthágnánk a médiatulajdonosok által kijelölt határokat, akkor máris nézhetnénk új foglalkozás után.

Ami Palesztinát illeti, a szóba hozható témák csokra meglehetősen karcsú. Samír szerint az uralkodó közbeszéd kirekesztő, sőt szupremacionista. Alapja a palesztinai zsidó uralom fenntartása. Szabad támogatni palesztin rezervátumok létesítését, amivel az ember biztosan bekerül az izraeli liberálisok táborába, vagy lehet támogatni a tömegek elüldözését és az etnikai tisztogatást, s akkor az embert keményvonalasnak vagy héjának fogják nevezni. Ezek a közbeszéd szilárd határai. Aki átlépi ezeket a határokat, és szót emel a zsidók és a nem zsidók egyenlőségéért a Szentföldön, az egykettőre odakint találja magát. A hangját pedig elnémítják, valószínűleg örök időkre.

Samír ezt saját tapasztalatból is megerősítheti. Ő a vegyes lakosságú Jaffa városában él. Vannak ott palesztinok, marokkóiak, izraeli zsidók és oroszok, s elég szépen együtt tudnak élni. Ám nagyon sok ember, aki Jaffában született, most menekülttáborokban él. Egy idevalósi ember nem térhet haza. Samír szót emelt a palesztin menekültek visszatéréséért - azonnal el is vesztette állását a Haarecnél. Az állítólag legliberálisabb izraeli napilapnál.

A palesztinai sajtótudósítások már csak azért is speciálisak, mert a belföldi hírek számára sajátos szóhasználatot fejlesztettek ki. Ha Samír megölné Ahmedet, akkor azt jelentenék, hogy Ahmedet megölte egy izraeli. De ha, ne adj isten, Ahmed ölné meg Samírt, akkor azt írnák, hogy meggyilkoltak egy zsidót. Egy izraeli gyilkolhat. Ám ha egy izraelit meggyilkolnak, akkor rögtön átváltozik zsidóvá. Zsidó atrocitásokról és gyilkosságokról tilos beszélni. A zsidók mindig csak áldozatok.

Túl sok médiamágnásunk ért egyet a zsidó felsőbbrendűség gondolatával. Angliában ott van például Conrad Black, aki sok kanadai, amerikai és izraeli újságnak is a tulajdonosa. Izraelben övé a The Jerusalem Post. Ez a Black jobboldali cionista, a zsidó szupremácia buzgó támogatója. Az Egyesült Államokban túl sok ilyen médialord van, végig sem lehet számolni őket. De azért említsük meg külön is Mortimer Zuckermant, az Amerikai Zsidó Szervezetek Elnöki Konferenciájának vezetőjét. Ő Amerika egyik leggazdagabb embere, vagyonát ingatlanspekulációval szerezte. Övé a US News and World Report és a The Daily News című bulvárlap. Lapjai minden évben arra szólítják fel az amerikai adófizetőket, hogy nagylelkűen adakozzanak Izrael számára. A háborúpárti Likudból Netanjahu és a munkáspárti Barak is támogatta Zuckermant, hogy elnyerje az előbb említett zsidó szervezet vezetői posztját.

A világ másik végén, Oroszországban a tévéállomások és a napilapok szintén izraeli állampolgárok kezében vannak. Egyikük, Vlagyimir Guszinszkij kénytelen volt megválni a maga tévéállomásától. De az ő mélyen elkötelezett Izrael-barát stábját villámgyorsan átvette egy másik csatorna. A már jól ismert, szintén izraeli állampolgár Lev Csornij kezében lévő csatorna. Csornij könyvelő volt, ma 5 milliárd dolláros vagyona van, gyakorlatilag övé az egész orosz alumíniumipar, és az izraeli Beverly Hillsben él. Most éppen eljárás folyik ellene 34, gyilkosság, pénzmosás és az orosz maffia gaztetteiben való részvétel vádjával. Csornij arra használja a maga médiabirodalmát, hogy Oroszországban elfojtson minden Izrael-bírálatot.
Amikor egy egyiptomi üzletember megvette a londoni Harrods áruházat, a lapok szinte dührohamot kaptak. „Idegenek kezére jut nemzeti örökségünk!”, harsogták a szalagcímek. Izraelben egyetlen külföldinek sem engedik meg, hogy újságja legyen. Egy gazdag orosz zsidó, Grigorij Lerner megpróbált megvásárolni egy újságot Izraelben. Hat év börtönt kapott különféle maffia-bűncselekmények címén. Amíg nem ütötte bele az orrát a médiaügyekbe, senkit nem érdekeltek a maffiaügyei.

A zsidó médiamágnások nemzetközi csoportja egyre nagyobb hatalomra tesz szert. Samír úgy tapasztalja, hogy a zsidó újságírók ugyanolyan objektívek tudnak lenni, mint bárki más. Hiszen a Palesztináról szóló legjobb tudósításokat is zsidó újságírók készítik Susanne Goldenbergtől (Guardian) Gideon Levyig (Haarec). Hát könnyebb a tevét áttuszkolni a tű fokán, mint egy objektív médiamágnást találni.

( 24. Egy bizonyos pontig, Up to a point. Előadás az UNESCO 2001 júniusi tényfeltáró konferenciáján)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.19. 12:01


https://kuruc.info/r/20/116503/
egy igaz írás
(még ha nem is hiszem el mindig, hogy az írta akit odaírnak)
én ennél is sötétebben látom a jövőt... :(
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.18. 21:08


a tarhonyás történeted odab@sz :D
a Tanút kishazánkban kb minden ember látta :wink:

lekopogást, naponta ugynúgy elvégzett dolgokat szoktam, de ez inkább betegség szerintem :D

ja, és utálom a tarhonyát! :evil: ált. isk. 1-ben a tanár napköziben megetetett vele, mert már akkor sem volt kedvemre való az a kaja. Na azóta soha egy falattal se ettem belőle. grrr

és boldog szülinapot kívánok neked itt is! :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.08.18. 20:39


Szépen apránként írjad lefele az élményeidet,Xaba!Majd mi szépen apránként elolvasgatjuk.A tanáros kocsmasztorik is jöhetnek.

őőő rendben! : P Csak tényleg nem nagyon van időm, de amint lehet írok! (jövőhéten gép előtt sem leszek :( )
Szóval nyomjad az érzéseket és a sztorikat,Xaba.

Ha már itt tartunk. Ma van a szülinapom és elmentem tegnap este anyum szülőfalujába bálozni. Alig kaptam fuvart, de végül nehezen csak összejött. És, hogy a pont legyen az i betű tetején: mit gondoltok hányas belépőszámot kaptam? (18)

Egy sztori, amelyik betette az ajtót: Kb. 2 éve olvastam Pelikán elvtársékat. Vagyis Bartus Lálszótól A tanú című könyvét. (ajánlom mindenkinek, legalább a filmet! Hatalmas) Van egy rész benne, ahol börtönben vannak és mondják, hogy tarhonya lesz a vacsora. Nekem fogalmam sem volt, hogy mi az, így megkérdeztem anyumat. A válsz: mindjárt megtudod. –Utalva, hogy tarhonya lesz a vacsora. Ez így önmagában nem nagy dolog nyilván, de súlyoznám azzal, hogy anyum még soha életében nem csinált tarhonyát! Nem olvasta a könyvet; nem látta a filmet sem. Könyörgöm mégis, hogy hOgy HOGY lehet, hogy 20 év alatt pont akkor jut eszébe tarhonyát készíteni, amikor én először hallok erről az ételről? HOGY?

Szakmai nyelvet is használhatsz,nem gond,ha nem értjük/értem.

Szakmai nyelvet nem szoktam használni (kivéve dolgozatok, stb). Sokkal jobb, ha mindenkinek érthető a szöveg amit írok és nem kell több bekezdésnél utánanézzen egy kifejezésnek vagy megnevezésnek. Továbbá ha már itt tartunk. A magyar szakmai nyelvet egyáltalán nem szeretem. Ha elkezdenek nagyon tudományos szövegeket írni, szinte semmit nem lehet érteni belőle (pláne, ha fordítás...). Pl: ha van egy magyar-angol bilingvista (ha tessék) az sokkal könnyebben megérti az angol tudományos szöveget. Sőt aki csak B2 –es szinten beszél, szerintem az is. Ha magyarul akar egy értelmiségi „tudományoskodni”, akkor nagyon elbonyolítja és feltekeri és kicsavarja a szöveget… vagy nem is tudom. Persze az angol nyelv sokkal primitívebb, mint a magyar ez is egy magyarázat. De akkor miért kell (főként) angol alapú kifejezésekkel megtölteni minden írást? Pedig olyan szép a magyar nyelv. Hát nem? : ) –Én úgy vagyok ezzel, hogy általában kerülöm, de van, hogy néha szándékosan favorizálom az idegen eredetű szavak használatát.

amúgy a lekopogás, és minden ilyen babona kb ugyanez a téma. Márpedig ezeket is nyomom rendesen.

Komolyan? Ez most meglepett :p Én nem szoktam ilyesmit :-?

Sokszor volt ilyen, minap asszony kocsijával valami 54ezren állt pont, amikor mentünk vásárolni. Se előtte, se utána nem néztem rá.

Ezt mondjuk lehetne esetleg azzal magyarázni, hogy perifériásan láttad. És talán a többit is lehetne valamilyen elmélettel magyarázni. Ami félig-meddig talán elfogadható is.

Én úgy látom, hogy ez a tegnapi tizennyolcas, Trigo történetei, vagy snatch autós élménye valahogyan… mintha jobbá/szebbé teszik az életet. Nem?
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.16. 21:00


nemcsak szép, de jólgondolkodó is
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.16. 16:58


Köszönöm, Jelena!!!

http://kuruc.info/r/4/116434/
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.16. 12:19


sn: igen offtopic, de ott meg sok minden más törné meg az értelmes gondolatokat (linkek, viccek stb)
ezért mondtam hogy itt a politika, közélet, után írjuk oda hogy pl: egyéb

a számlálós példád kiváló :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.16. 10:51


A 23. epizód Izrael Samírtól:



A bécsi zsidó pszichiáterek úgy döntöttek, hogy mégsem hívják meg Edward Said palesztin származású amerikai professzort, akit pedig előzőleg felkértek, hogy tartson nekik előadást Sigmund Freud emlékére. A professzort ugyanis látták, amint követ hajított az izraeli határ felé. A pszichiáterek azt mondták, hogy ez elég sokat elárul a tudatalattijáról. Bezzeg ők sohasem hajigálnának köveket, ők megelégszenek Saron tábornok rakétáival.

1969-ben Philip Roth arra vállalkozott, hogy Portnoy panaszai című regényében megszondázza egy kortárs amerikai zsidó tudatalattiját. Hőse, Alexander Portnoy a pszichiáter díványán fekszik, s a zsarnokoskodó anyjával és kamaszkori szexuális élményeivel kapcsolatos belső érzéseiről beszél. Vajon miről dünnyögne egy mai Portnoy egy új (2001-es modell) díványon?

A New York Observer munkatársa, Philip Weiss azt írta, hogy a zsidók olyanok a politikában és a médiában, mint a feketék a kosárlabdában. A vezető médiaközpontok, mint például a New York Times Corporation és a Washington Post tökéletesen kóserek, zsidók a tulajdonosaik, vezércikkeik és kommentárjaik többségét zsidók írják. Hangjukban a zsidó amerikaiak tudatalattija szólal meg. Nagyon kevés kivétellel Izraelt támogatják, és hős vezetőjét, Ariel Saront.

Hogy országunkban (Izrael) milyen helyzet alakult ki, azt jól tudjuk. A zsidók uralnak mindent. A helyi nem zsidó lakosságnak alig vannak jogai. Nagy többségüknek szavazati joga sincs. Tulajdonukat elrabolták, önálló megélhetési forrásait tönkretették. Városaikat ostromzár alatt tartják, aktivistáikat orvul legyilkolják, asszonyaik és gyermekeik éheznek. Ők nem férnek hozzá a közmédiához és a jóléti rendszerekhez; még a tengerpartra sem mehetnek ki. És ez nem titok, ezt mindenki tudja. Nyíltan beszélnek erről az izraeli médiában.

Az izraeli zsidók örömmel fogadják a gójokat: kínaiakat, thaiföldieket, románokat, ukránokat, oroszokat és négereket. Minthogy ezeknek nincsenek jogaik, nem követelőznek, és hajlandók minimálbérért is dolgozni. Izrael kedvenc neoliberális globalizáló trendje nem más, mint arra irányuló törekvés, hogy az egész világot, benne az Egyesült Államokat is Palesztinává változtassák, amelyben egy kicsiny uralkodó osztály hatalmaskodik a jogfosztott és elszegényített népen.

Mit gyűlölnek ezek a palesztinokban? A palesztinoknak megvannak a gyökereik, harmóniában élnek a környezetükkel, szeretik a falvaikat, ragaszkodnak a földjükhöz, és nagyon jól elboldogulnak zsidó irányítás nélkül is. A zsidó szupremacionisták le akarják rombolni a társadalmukat, és zsidó gyárakban verejtékező rabszolgává akarják változtatni őket. Ha ez az, amit a 2001-es Portnoy érez a palesztinok iránt, akkor vajon miért viseltetne másféle érzelmekkel a többi gój iránt?

Philip Weiss a zsidók sikerességével magyarázza a dolgokat, azzal, hogy sikerült áttörniük a korlátokat, sikerült meggazdagodniuk, és vezető pozíciókat elfoglalniuk a felső körökben. A pénz hatalmát az emberek tudata feletti hatalommá fordította át a média feudális struktúrája. A csúcson a médiacézárok vannak, a tulajdonosok. Tőlük kapják hatalmukat hűséges csatlósaik, a főszerkesztők, akik szintén kiválogatják a maguk hűséges zsoldosait.

A közvélekedéssel ellentétben a média lényege nem a továbbított üzenet. És még csak nem is az üzlet. Lev Csornij, az az orosz zsidó milliárdos, aki egy másik mágnásnak, Berezovszkijnak adta el hatalmas médiabirodalmát, nemrég egy interjúban tömören összefoglalta a lényeget: „A média nem más, mint politika.” A média a közvélemény alakításának, egy nemzet tudata feletti uralomnak az eszköze. Médiamágnások és pénzemberek döntik el, hogy Amerika és a világ mit gondoljon.

Noam Chomsky, a híres zsidó származású nyelvész ezt írta nekem: „A New York Times szerkesztői és eszmetársaik nem voltak hajlandók egyetlen szót sem leírni arról, hogy példátlan mennyiségű katonai helikoptert küldtünk Izraelnek. A múlt héten ütötték nyélbe a Pentagon és az izraeli hadsereg közötti legújabb, 5 és fél milliárd dolláros üzletet a legfejlettebb Apache gépek szállításáról. Tisztában vannak azzal, hogyan reagálna erre az amerikai lakosság. … Nagyot tévednek, akik azt hiszik, hogy Sztálin megteremtette a totalitarianizmus netovábbját.”

Ha a Mindenható bajt küld ránk, mondja egy zsidó tanmese, mindig küldi a gyógymódot is. A gyógymód a mi esetünkben a demokrácia. A médiát ki kell venni a gazdag emberek kezéből, és vissza kell adni a népnek. Izrael/Palesztinát demokratizálni kell. Egyenlő jogokat kell adni a zsidóknak és a nem zsidóknak. És ez lesz a gyógymód Portnoy új panaszaira.

(23. Egy új Portnoy panaszai, New Portnoy’s complaint)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2013.08.16. 08:35


ez mondjuk inkább sima offtopic téma, de ilyen az is, amikor ránézek a kocsiban a kilométerórára és jééé, éppen valami kerek számon áll. Azért a számlálót nem lesi az ember folyamatosan vezetés közben :). Sokszor volt ilyen, minap asszony kocsijával valami 54ezren állt pont, amikor mentünk vásárolni. Se előtte, se utána nem néztem rá.
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8047
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2013.08.15. 23:46


sok deja vum volt nekem is és a véletlen egybeeséseket kifejezetten imádom
a kedvencem hogy nagyon sokszor 00.00-kor nézek az órára, és küldöm is azonnal havernak telón, hogy 00.00. (Kis játék :))
Hogy ez tényleg így van és valóban a szokottnál sűrűbben pillantok akkor az órára, vagy csak ezt jegyzem meg, mert érdekes időpont, nem tudom.
Számtalanszor van amikor épp hallasz egy szót tvben rádióban, és közben pontosan azt a szót olvasod (nyilván nem gyakori szóról bezsélek), de ez is simán statisztikailag is benne van.
Viszont a legújabb kedvencem: Nem tudom nézte-e itt valaki a Bárka című spanyol sorozatot. 3 évadot élt meg és egy iskolahajón játszódik, miközben egy részecskegyorsító balul sikerült indítása Genfben elnyelte az összes szárazföldet és kb mindent, és már csak óceánok vannak, és ez a hajó túlélte. És szárazföldet keresve hajóznak a saját problémáikkal. Nos a főszereplő, a hajó kapitánya, az egyik TÚLÉLŐ, akinek neve: RICARDO MONTERO.
Nos volt pár hete talán az a nagy spanyol vonatbaleset tudjátok. Erre mit olvasok az újságban, hogy a baleset egyik TÚLÉLŐJE, RICARDO MONTERO. :shock: :)
Persze ez nyilván semmi, arrafelé ez a név elég gyakori lehet, de én a sorozatot épp egy nappal a hír előtt fejeztem be, és másnap ezt olvasom. Beleborzongtam.
Aztán belegondoltam, hogy valszeg az országban én vagyok az egyetlen aki látta a sorozatot, olvasta a hírt, kiszúrta a nevet, és összerakta fejben ezt a gondolatot. Ez olyan érdekes és jó érzés, amikor tudom hogy valamiben egyedi voltam épp. (Na persze spanyolban lehet több ezren is összerakták a dolgot fejben :D )
Sőt épp ma álltam az ablaknál, telefon a kezemben, és egy csajra gondoltam hogy vajon mikor hív (ígérte hogy ma vagy holnap), és abban a pillanatban hívott. De ez azért nem olyan fura... :)

ja, amúgy a lekopogás, és minden ilyen babona kb ugyanez a téma. Márpedig ezeket is nyomom rendesen. :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.15. 22:00


Ja,privátban megírtad.Köszi!
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.15. 21:54


Szépen apránként írjad lefele az élményeidet,Xaba!Majd mi szépen apránként elolvasgatjuk.A tanáros kocsmasztorik is jöhetnek.
Amiket leírtál,azok a dolgok valószínűleg minden emberrel megtörténnek,csak más-más minőségben és mennyiségben.Egyesek '"mágiát" tulajdonítanak neki,mások észre sem veszik.
Én például Uri Geller műsorát majdnem mindig néztem,ám tudtam,hogy turpisságok vannak a dolgok mögött.Vagy mégsem?De,tutira.
Nehéz ezekből az élményekből kiigazodni.Szép terület.Fizikailag nehezen bizonyítható dolgokat bizonyítani.
A deja vu pedig bizsergető és félelmetes érzés egyszerre.Nekem is volt már többször.És mindenkinek,gondolom.
Szóval nyomjad az érzéseket és a sztorikat,Xaba.
Szakmai nyelvet is használhatsz,nem gond,ha nem értjük/értem.
Mondjuk eddig mindent értettem. :wink:
De azért azt írd meg,hogy mit tanulsz,mert még továbbra sem jutott eszembe! :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2013.08.15. 20:42


Visszatérve az előző témára.
Tegnap előtt dolgoztunk itthon és hírtelen eszembe jutott egy volt osztálytársam, akivel régóta nem beszéltem. Gondoltam, hogy ha időm lesz felhívom. Pár óra múlva megyek be a házba és látom, hogy a telefonomon 8 nem fogadott hívás. Hát nézem mi a fene? 7 hívás valakitől és 1 attól a bizonyos lánytól!!!!!! Itt nálunk fele úgy mondják, hogy „a pofám leesett”. Kiderült, hogy itt van a városban és összehívta azokat az osztálytársakat, akik itt laknak, hogy egyet dumáljunk… Véletlen egybeesés? Lehetséges….

Pár hónapja Kolozsváron azon gondolkodám, hogy mindegyre látok lerobbant buszokat. És elképzeltem, hogy mi lenne, ha egyszer nagyon sietnék valahova és lerobbanna az én buszom is. Sőt, mi lenne, ha nem lenne nálam pénz újabb jegyre? Blattolnék? Gyalog mennék? S ha emiatt lekésnék egy vizsgát? Na mindegy… eltelik vagy két nap.. De folyamatosan eszembe jut a dolog. Aztán vasárnap este megyek a város másik felébe, mivel úgy jártam, mint Nyilas Misi… szüleim pakkot küldtek. Gondolom innentől mindenkinek világos, hogy mi történt. Véletlen? Lehetséges…
És még rengeteg ilyen sztori van, kezdve mondjuk attól, hogy a volt barátnőmmel (akit igazán szerettem) többször is egyszerre küldtük egymásnak az sms-t (persze ez még abban a korszakban volt, hogy még havi 1-200 volt, nem 3.000). Vagy gondoltam valakire, hogy fel kellene hívjon és pont hívott…

Vagy megyek a fogászatra és gondolok egy számomra nagyon kedves számra, amit nagyon rég hallottam és nagyon ritkán játsszák a rádióban és pont abban a pillanatban hirtelen berakják.

Persze az is lehet(vagy inkább az van), hogy csak ezek a dolgok maradtak meg, és az ellenpéldákat valahogyan elfojtottuk ill. elfojtottam, mivel valahogy igazolni szeretném ezeknek a dolgoknak a létezését. Attól függetlenül, hogy van rá esély, én valahogy nem tudom elfogadni, hogy ezek véletlenül történnek. Lehet, hogy a vonzás törvénye mégis csak igaz. (Ti hallottatok erről? Ha nem szívesen kifejtem, vagy ajánlok dok.filmet/könyvet.) Viszont materiális bizonyítékot szerintem erre sosem fogunk kapni. Nekem rengedeg deja vu érzésem van. És sokszor olyan erősek, hogy ledöbbenek. Most már azt csinálom, hogy pár álmomat feljegyeztem, hátha egyszer "elkapom" egy másik dimenzió(?) átcsengését. Eddig sikertelenül...

A tanárral kapcsolatban. Ő is elmondta, hogy bizonyos anyagok másképpen viselkednek, ha ember van a közelben, mintha csak gépekkel tanulmányoznák [sajnos tudományos forrással ezt sem tudom alátámasztani, de hiszek az öregnek. Kifagattuk (illetve egyik csoporttársam, de én is ott voltam) „összeesküvés elméletekkel” kapcsolatban. És mivel Ő ott éll, és befolyásos ember, alátámasztotta a dolgokat.) Antropológiát tanított nekünk (egy hétig) amelyben ilyen témákat foglalt bele. Egy sziget, ahol minden ember egyenlő (volt még pár éve). Talán a földön még egy olyan hely nem létezik. Hihetetlenül izgalmas és egyben hihetetlen történeteket hallgathattunk. Aztán meg elmentünk minden este kocsmázni és ott folytattuk a beszélgetést, kissé szabadabban. Talán erről is érdemes lenne egy kicsit részletesebben írnom majd…
Lényeg a lényeg, hogy véleményem szerint minden ugyan abból az energiából lehet és valahogyan a kognitív rendszerünkkel képesek lehetünk azt manipulálni. Még valóban eléggé ködös ez a dolog számomra ezért is van ebben a szövegben is annyi határozatlan, bizonytalan ige.
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.13. 10:40


A 22. Samír-falat:



Nem sokkal az intifáda előtt az amerikai Kongresszus Izraelt támogató határozatot fogadott el, és felszólította a palesztinokat, hogy sztoikus nyugalommal törődjenek bele a sorsukba. Most, négy hónappal és négyszáz halottal később a Kongresszus megerősítette az álláspontját, és szívből jövő áldását küldte Saron tábornoknak. A háborús bűnök kivizsgálására kiküldött ENSz-bizottságot is rövid úton elintézték: hogyan merészelnek háborús bűnökről beszélni?
Csodálkozhatunk, hogy Izrael hogyan úszhatja meg büntetlenül a háborús bűnöket, elnyerve még az amerikai Kongresszus áldását is. Mi, izraeliek (Samír) teljes sértetlenséget és mentességet élvezünk. Kétségünk sem lehet afelől, hogy ha kormányzatunk úgy dönt, hogy konzervhúst csinál a palesztinokból, akkor a New York Times buzgón fogja méltatni e konzerv kiváló tápértékeit.

A Tel Aviv-i tőzsde indexe emelkedni kezdett arra a hírre, hogy az Intel kerek ötmilliárd dollárt készül befektetni Izraelben. Ebben csak az a szép, hogy a palesztinok elleni hadjáratot és Tel-Aviv felvirágoztatását is az amerikai adófizetők és befektetők finanszírozzák. 1967 óta körülbelül 170 milliárd dollárt kaptunk az amerikai néptől. Ebből a pénzből etetni és iskoláztatni lehetett volna Amerika összes hátrányos helyzetű gyermekét. Ez az összeg megmenthette volna a betegeket és a nincsteleneket, Afrikát földi paradicsommá változtathatta volna. Az izraeli lobbi által a szenátorokba és kongresszusi képviselőkbe beruházott minden egyes dollár százszorosan térült meg.

Izrael támogatói nagy tételekben kopasztják meg Amerikát, de járnak ők más zsákmány után is. Angliában egy cseh zsidó bevándorló, aki a Robert Maxwell nevet vette fel, dollármilliárdokat lopott el a brit munkavállalók nyugdíjalapjaiból, s a pénzt Izraelbe továbbította. Maxwellt azután gyanús körülmények között holtan találták meg, de Izrael azóta sem adta vissza az ellopott pénzt.

De nézzünk át Franciaországba: izraeli és helyi zsidó pénzemberek egy csoportja körülbelül 40 millió dollárnyi közpénzt utalt át Izraelbe, majd Tel Avivba távozott, és eltűnt. Lev Csornij orosz zsidó privatizálta az orosz alumíniumipart. Most ennek az iparágnak a jövedelme egyenesen a csodaszép Szavionba, az izraeli Beverly Hillsbe áramlik, miközben odahaza, a fagyos Szibéria rideg tájain a népesség nyomorba süllyedt. A svájciak és a németek még mindig dollármilliárdokat fizetnek Izraelnek az elkobzott zsidó javakért, miközben Izrael soha egy fillér kárpótlást sem fizetett a gójoktól elkobzott javakért.

John F. Kennedy elmondta Gore Vidalnak, hogy Harry Truman 1948-ban közel állt ahhoz, hogy veszítsen az elnökválasztáson, de egy cionista támogató adott neki kétmillió dollárt készpénzben, s ezzel megmentette a vereségtől. Ennek az lett az eredménye, hogy Amerika megszavazta a zsidó állam létrehozását. A politikusok kenőpénzeket zsebelnek be, és segédkezet nyújtanak az izraeli lobbinak az amerikai nép folyamatos fosztogatásában.

Ahmed Amr, egy seattle-i független újságíró arról panaszkodott, hogy az amerikai médiában nincsenek arab-amerikaiak. „Lehetséges - kérdezte -, hogy amiképpen a fehérek nem tudnak nagyot ugrani, akképpen az arab-amerikaiak nem tudnak írni? Lehetséges, hogy írni főképpen csak a zsidó úriemberek tudnak?” A nemzeti média főáramába még az írni tudó zsidó sem juthat be, ha nem hajlandó támogatni Izraelt. Izrael támogatói elhallgattatják a palesztinokért szót emelő amerikaiakat, még az olyan neves zsidó értelmiségieket is, mint Noam Chomsky. A Hollywood-gyártotta filmek üres szórakoztatássá silányultak, arabgyűlölő szemétté.

A palesztinok és az egyszerű amerikaiak, továbbá a brit és a francia polgárok ellenségei nem „a zsidók” önmagukban, ahogy azt egyesek gondolják. Rengeteg nagyszerű zsidó származású ember van: orvosok, művészek, rabbik vagy éppen munkanélküliek. Nagy részük ellenzi az Izrael által elkövetett bűnöket és az AIPAC (amerikai Izrael-barát lobbi) politikáját. A szervezett többség viszont egyetért az önjelölt zsidó vezetőség követeléseivel.

A habozó amerikai zsidók Raymond Chandler Hosszú álom című regénye egyik főhősének, a nővérnek a helyzetében találják magukat, aki leplezi a fékezhetetlen húgocskája által elkövetett bűncselekményeket. Ahogy a disznóságok elpalástolása folytatódik, a húgocska kezdi azt hinni, hogy ő bármit büntetlenül megtehet – ha éppen embert akar ölni, hát azt is. Talán mondani sem kell, hogy a húgocska szerepében Izrael tetszeleg.

Izrael támogatóinak szövetsége etnikailag nem monolit. Beenged a soraiba nem zsidókat is. A csatlakozáshoz elég, ha valakit nem érdekel az elnyomottak nyomorúsága. És megfordítva: minden olyan zsidó kirekesztődik belőle, aki elítéli az izraeli bűncselekményeket. A Naturei Karta (ezzel a csoporttal találkozott Vona Gábor) hívő zsidói kimaradtak ebből a szövetségből, és inkább a palesztinok egyenjogúságát támogatták.

Amerika közös érdeke, hogy először is teljes kereskedelmi embargó alá helyezze Izraelt, olyan embargó alá, amilyennel Líbiát vagy Irakot sújtották. A tisztán zsidó állam koncepciója ugyanolyan rossz, mint egy tisztán fehér vagy árja állam elképzelése. Ne izguljanak miattunk, izraeliek és palesztinok miatt: mi, Ábrahám gyermekei jól megférünk egymás mellett. Egy demokratikus Izrael/Palesztina meg fog szabadulni a cionista béklyótól. A munka gyümölcsét azok fogják élvezni, akik azt megérdemlik, nem pedig az izraeli tábornokok. És az amerikaiak megint szívesen látott vendégek lesznek a Közel-Keleten. Ki tudja, talán még a híres amerikai mozi is feltámad arany hamvaiból.

( 22. A húgocska disznóságai, Kid sister)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2013.08.12. 20:26


Tudom,Trigó,hogy a Jobbik csak 2013-ban számos pert nyert a Retek Klub és a Tel Aviv 2 ellen.
Ám ilyen alapon majd' mindegyik híradó után lehetne perelni e két szennycsatornát.
Felesleges amúgy állandóan bíróságra vinni a dolgokat.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég

cron