Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.11. 19:50


Na ilyesmikből többet,fradista.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2014.04.11. 19:38


Csak röviden:
1 ahogy előadta magát , azzal az "ügyet" is kompromittálja, szerintem ez elég nyilvánvaló. De persze amit mondott, az is.
2 többek között éppen, hogy a krími precedens (és esetleges lavinaszerű következményei) árt a határontúli magyarok ügyének: sokkal inkább diszkreditálja, mint legitimálja Erre hivatkozni akkora öngól, hogy ha foci lenne a youtubon milliók kattannának rá
3 a ruszkikhoz dörgölőzés az "ügy" érdekében alig különbözik attól, mint ahogy némi revíziós morzsa kedvéért annak idején lepaktáltunk a németekkel
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.11. 18:19


Trigo,nincs itt mit moderálni.Nem azért fogsz hiányozni,mert nem vagy jelen mint moderátor.
És nyugi,nem kell berágnod fradistára.Gondolj csak bele,hogy mi lenne akkor,ha az asroma.hu politikai topikja mondjuk egy DK-s bázis lenne.(Ezzel most nem fradistát akarok ledékázni,tudom,hogy rühelled őket,fr.)Kibírnád Trigo,hogy be se kukkants a fórumba,és a sok DK-s gondolatba be ne böffents egy-két félmondatot?Mert én nem.Én tuti be-beírogatnék.Csak azért is.
És bár tudjuk fr-ről,hogy ő az egy mondatban megsemmisítek/degradálok/tagadok attitűd nagymestere,azért otromba módon,nagyobb terjedelemben nem gázol bele a lelkünkbe.Pár szavas odaszúrogatások,lehurrogások,rendben van ez.Én fordított esetben ugyanezt csinálnám,csak hosszabban.És vitáznék.Ha porig alázna a fórum,a névtelenséggel akkor is vitáznék.
Persze, fradista,jól csinálod.Azt csak remélni tudjuk,hogy nem direkt provokálsz minket,inkább csak úgy be-beírogatsz ide,ha reagálsz valamire.Nyilván a burkolt provokációval sincs gond.Nem állítom,hogy én soha nem élek itt ezzel a lehetőséggel irányodba.
Szerintem Trigóval tényleg csak azzal van bajunk,hogy nem érvelsz,nem cáfolsz,csak alázol.Oldalakat tudnál írni egy témáról,óriási hatással tudnál lenni ránk,de nem teszed.Megértem:munka,család,futás,több portál napi átnézése,amely közül csak az egyik a miénk,stb.Nincs időd többet írni.Igazi vitapartner lehetnél,de nem vagy.Elfogadom.Pedig több nyelven tudsz,tájékozott vagy,és nem lenne könnyű "legyőzni" téged.Sőt!
Mindegy,én továbbra is szeretnélek téged és Trigót is látni ebben a topikban,hiszen ez az egész az én "nyavalygásom" eredménye.
És az utóbbi hónapokban többen csatlakoztak ide,vannak be-bekacsintó új arcok.
A távozásod/elmaradásod jelentős érvágás lenne ebben a topikban,Trigo.De értelek.Nagyon is érzem,hogy mit élsz át legbelül.Nekem is nehéz,de nekem nem fradista miatt,hanem az egész cionista/bűzös/antifasiszta/áldemokrata/liberális/álszent szarság miatt.
De köszönöm,hogy együttéreztél velem,Trigo.Jólesett.
Linkelgessünk/vitatkozzunk/provokáljunk csak tovább.
Én itt leszek.
És remélem...
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.11. 17:35


Gaudi-Nagy Tamás pontosan tudja, hogy ennek a beszédnek semmi tényleges hatása nem lesz. De beolvasni jó volt. Az én nevemben is beszélt.
Amúgy nyilván nem tudjátok, de ez egy felépített terv vége volt tudtommal. Előtte egy székely fickóval fontos kisebbségi indítványt (asszem) fogadtattak el, és ennek tudatában jött aztán már ez a beszéd.
Persze mindegy, ettől még igazad van Xaba. Csakhogy kell az ilyen beszéd is oda, a sok punnyadt pöcs közé.

fr:
szánalmasan nevetséges ez az alak.

most visszafogva, kulturáltan fogom elmondani a véleményem:
Beidézek egy beszédet, amire írom, hogy én pont ezt várom el, és hogy na ez az! Egyszóval örülök annak amit látok, és nyilvánvalóan kb maradéktalanul egyet is értek vele.
Erre te azonnal le szánalmasannevetségesezed Gaudit-Nagyot. Ezzel nyilvánvalóan azonnal engem is ezzel a jelzővel illetsz, illetve mindenkit aki ezt az embert kedveli, felnéz rá, egyetért vele, támogatja, szavazott rá.
Most mondhatod, hogy de nem, mert te csak őt szidod, de mindketten tudjuk, hogy ez nem igaz. Nem vagy te ostoba :wink: Jó érzés beszólni, és pont azt az irányvonalat képviselni amit Xaba írt épp alattad:
hogy a parlamenti képviselők legtöbb beszédjükben magukat intelligensebbnek, okosabbnak, felsőbbrendűnek, bölcsebbnek mutatják...
narcisztikusan kioktatnak minden egyes jelenlevőt, újjal mutogatnak, rávilágítunk arra, ami szerintük egyértelműen az igazság, amit csak a vak nem lát. Sőt még az is...

nem ismersz magadra? :wink:

nem először csinálod, nem először nyílik ki a bicska a zsebemben
ha zavar a sok jobbikos gondolat, megtehetnéd hogy nem jössz ide, vagy nem szólsz hozzá, de mégis itt vagy. Zsolti örül neki, meg ettől jó egy politikai vitafórum - ez vitathatatlan.

de zsoltin is pontosan látom az érzéseit. Majd felrobban ő is a degradáló mondatoktól, és kb remegve ugyan, de visszafogja magát, és kulturáltan reagál rád, kérdez sokszor (ha tévedek majd kiigazít). Holott válaszokat meg alig alig kap.

Megértem, hogy nem vagyunk azonos oldalon. Mi is osztjuk a másik oldalt sokszor. Nem is ez a gond.
De ha beidézné nekem valaki hatalmas lelkesedéssel Gyurcsány valamelyik beszédét, nem venném a bátorságot, hogy azonnal ilyet reagáljak rá, mivel nem akarnám megbántani a szurkolótársamat egy ilyen reakcióval.

Lehet ezt te nem érezted, vagy nem így érzed, vagy máshogy neveltek otthon. A másik opció (és én erre gondolok bocs), hogy pontosan tudod, mit miért mondasz, és milyen hatást váltasz ki vele.
Bármelyik is az igaz a kettő közül, én meguntam.
Nem is konkrétan téged, hanem ezt az egészet.
Pontosan ettől féltem az elején, ezért nem akartam ezt a topikot, mert egy leheletnyi rosszat sem akartam gondolni egy rómásról sem. (Ok ez lehet az én gyengeségem.)
És mivel csak eljutottam mégis ide (nyilván ez az én hibám is), ezért én befejeztem ennek a topiknak a rendszeres látogatását. (Hétfőtől úgyis visszább akartam venni, ahogy már mondtam is.)

zsolti szeret más nézeteket vallókkal vitázni, beszélgetni. Én sajnos már nem.

Szeretnék minden asrhus fórumozóról csak jót gondolni - ahogy régen. :wink:

szóval nincs harag (le is nyugodtam), de az itteni rendszeres eszmecserét befejeztem (ergo moderálni se fogom, bocsi :oops: )

a végére azért ezt még:
http://kuruc.info/r/22/126425/#ixzz2yae9vSTx
elmaradhatatlan El Risitas :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.11. 15:31


Azért a "nevetséges" erős,fradista.Mondjuk neked nyilván tök mindegy,hogy mit és hogyan mondja,mert jobbikos.Ha keményen mondja,akkor az a baj,mert bunkó és tudatlan;ha meg lágyan mondja,csomagolva,akkor meg csak elmaszkírozza az arcát,hiszen úgyis nettó náci.
Gauditól elvonatkoztatva (mert tegyük fel,hogy most vele kapcsolatban igazad van),fradista,múltkor írtad ,hogy számodra a Jobbik "en bloc" nem jön be,mert uszít/gyűlöletet kelt/hamiskodik stb.
Kérdés:volt már egyetlen olyan jobbikos félmondat,amivel egyet tudtál érteni?
Mert nekem már volt ilyen DK-s,MSZP-s,LMP-s és Együtt-PM-es félmondat...
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: fradista romanista Dátum: 2014.04.11. 15:05


szánalmasan nevetséges ez az alak. Aki így mondja, már tök mindegy, hogy mit mond ....
Avatar
fradista romanista
 
Hozzászólások: 9244
Csatlakozott: 2006.02.06. 17:52
Tartózkodási hely: BP XIV

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2014.04.11. 13:56


Én azon gondolkodom, hogy a parlamenti képviselők legtöbb beszédjükben magukat intelligensebbnek, okosabbnak, felsőbbrendűnek, bölcsebbnek mutatják...
narcisztikusan kioktatnak minden egyes jelenlevőt, újjal mutogatnak, rávilágítunk arra, ami szerintük egyértelműen az igazság, amit csak a vak nem lát. Sőt még az is... Így soha nincs értelme. Ha valakit így lenéznek és kioktatnak soha nem fog egyetérteni. Akiket ilyen szinten lehülyéznek –mint a videóban- annak akármilyen jó érveket mondhatsz, nincs meg a ún. fontosság érzete és át se gondolja, amit üzenni akar.
Valaki próbálkozott már más taktikát alkalmazni pl: a parlamentben?
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.11. 09:25


https://www.youtube.com/watch?v=MQFqhl- ... e=youtu.be
na ez a beszéd!!! :!:
persze annyiban nem igazán hiteles, hogy Kárpátalja miatt kapar ő is (természetesen jogosan), és ezt nagyon jól tudják mások is. Ha nem lennénk érintettek a kérdésben, hitelesebben hangozna. De persze ezt neki akkor is így kell. Ezt várom tőle, ezért juttattuk oda.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.10. 20:21


ezért mondtam én is zsolti, hogy most szimpi Schiffer
https://kuruc.info/r/6/126384/

és egy újabb tomm egysoros :wink: :)
miben nyilvánul meg a magyar kormány mentesítése?
ezt azoktól kéne megkérdezni, akik ezen problémáznak
gondolom abban, hogy azzal hogy azt mondjuk, a németek erőszakosan szálltak meg minket, a deportálásokat is ők akarták CSAK, és mi csak engedelmeskedtünk nekik.
Ez meg így nem igaz. Nagyon nem.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.10. 19:35


Ezt nem tudom én sem.Horthyt a Fidesz sem nézi sokba kommunikáció terén.Rogánból kiindulva.
Schiffert meg már nácizzák és köpködik a "demokraták".Legalább ő is tudja,hogy milyen érzés ez.Milyen pitiáner ügy miatt szapulják őt a ballibek,ez hihetetlen.
Mivel én félre tudom tenni a politikai ellenszenvemet mások iránt,ezért ebben a pocskondiázásban maximálisan kiállok Schiffer mellett,tudva azért azt,amit már leírtam:őt csak a hisztéria zavarja,nem a tartalom.
De hajrá,Bandi,mutasd meg nekik!
Gyökerek...
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2014.04.10. 17:15


miben nyilvánul meg a magyar kormány mentesítése?
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.10. 14:54


Biztos,hogy az akkori kormány felelősségmentesítése a céljuk?
ha nem ez, akkor mi? Ha csak a zsidóknak benyalás, akkor sima holoemlékműt húznának azt jónapot. De nem tudhatom.

F72: köszi, egészen biztosan meg fogom nézni nemsokára! (Nem hallottam róla eddig.)
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.10. 14:37


Egy:nem tudom,mi Orbánék célja az emlékművel.Biztosan számtalan nyilatkozatot adták már ezzel kapcsolatban,de én nem emlékszem a lényegükre.Biztos,hogy az akkori kormány felelősségmentesítése a céljuk?Esetleg csontig nyalás a hazai zsidóságnak?Mert akkor tényleg fordítva sült el a dolog.Kálmán Olgán tisztán érződött,hogy a magyarok bűneire akarta terelni a szót.Addig "egyenes beszéd" az ő kommunikációja,ameddig a nemzetet lehet ostorozni.Addig nagyon egyenes.Herótom van ettől a nőtől.Mérgezi a közéletet az ATV-vel együtt.Ezek a stúdióban tényleg pénzért rettegnek.Próbálok magamévá tenni néhány ATV-s gondolatot,de nagyon nehéz.Nekem hányingerem van ettől az egész moszados társaságtól.
Kettő:az én Fidesz-ellenes,alapvetően baloldali beállítottságú töritanár kollégám is tisztában van a cionizmussal,a Horthy-rendszerrel,minden zsidósággal kapcsolatos dologgal.Szerinte is hiszti az egész.
Három:Schiffer megpróbálta leszerelni Olgácskát,és úgy-ahogy sikerült is.Az LMP-vezér kategorikusan túlméretezett hisztinek állítja be az antiemlékművesek akcióját,ez dicséretes.De ez a riherongy még őt is porig alázná,ha tudná.Mi lett volna egy fideszessel vagy egy jobbikossal ebben a stúdióban?
Négy:Schiffer kuriózum volt az ilyesmi interjúk tömkelegében,de valójában körbenyalta a holokausztot,körbeszidta a Fideszt és Orbánt,szóval ugyanazt gondolja,mint a baloldaliak (és a fideszesek) erről az egészről.Csak a hisztit nem érti.Minden másban egyetért velük.
Mindegy,nekünk már azt is meg kell becsülni,ha valaki ellent mer mondani ennek a hölgynek.
Piros pont.
Ha Bandika egyszer odakerülne a húsosfazék közelébe,kapnánk kb. egy Mesterházy-klónt.
Most még "szimpi",ám amíg a Jobbikról ugyanúgy gondolkodik,mint a többi,addig számomra nem változik a megítélése.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: F72Quadraro Dátum: 2014.04.10. 13:35


Trigoria írta:(mekkora nagy film a Hotel Ruanda - jut eszembe)


Nézd akkor meg "A kutyákat lelövik, ugye?" című filmet is. Ez talán még hatásosabb...
F72Quadraro
asroma.hu szerkesztő
 
Hozzászólások: 943
Csatlakozott: 2004.10.01. 12:29

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.10. 10:46


mi zavarja ebbe a zsidókat meg az embereket?

ismétlem:
hogy az egészet a németekre akarják kenni, mintha a magyar kormánynak semmi felelőssége ne lett volna a kérdésben
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: szuzsolt11 Dátum: 2014.04.10. 08:53


Én ezt nem igazán értem, a német megszállás áldozatainak emlékműve, mi zavarja ebbe a zsidókat meg az embereket? ha úgy vesszük kaptak a zsidók egy emlékművet hiszen ők a német megszállás legnagyobb áldozatai. A másik meg nehogy már azt hidjék h nekünk de jó volt az a német megszállás. Az meg hogy magunkat magyarokat állítanak be bűnösnek attól kiráz a hideg, oké én értem hogy nem volt kötelező a németek mellé állni, de akkor egy háború jobb lett volna velük? Nem hinném. Ráadásul Horthy ameddig tudta megakadályozta a magyar zsidók deportálását. Úgyhogy nem értem a hisztériát, vagyis értem persze, a nácizással, antiszemitázással elég nagy megmozdulásokra képesek a baloldaliak, úgy tűnik valamennyire bevált a jobbik ellen is.
szuzsolt11
 
Hozzászólások: 281
Csatlakozott: 2010.09.15. 20:27

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.10. 08:20


Furcsa kedvedben vagy tomm :)
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2014.04.10. 07:28


és a magyar zsidók? bocsánatot kértek már saját maguktól?
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.09. 23:28


hát erről meg kéne kérdezni a felvidéki és a délvidéki magyarokat pl, ahol tudtommal mai napig törvényben van a kollektív bűnösségük :wink:
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2014.04.09. 23:14


jaj, bocsánat!
én azt hittem, csak bizonyos emberek követtek el bűnöket, a magyarok nem, hiszen eddig úgy tudtam, nincs olyan, hogy kollektív felelősség
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.09. 23:04


az csak nem akarja felmentetni a magyarokat a deportálásokban való lelkes segítségük felelőssége alól

persze én sem értek egyet ezzel az emlékművel
hiszen ne tagadjuk meg azt amit elkövetett a magyar kormány a kérdésben
csak míg a többség szégyenkezik emiatt, addig az olvasottabbja, gondolkodóbbja nem egyszerűsíti le ennyire a kérdést, és mélyebben vizsgálja a kérdést

bár nem folytam bele ebbe az egész emlékművesdibe most, így nem tudom Orbánéknak mi a célja ezzel az egésszel
ha a zsidóknak akarna egy fricskát, és megszabadulni a kárpótlásdömpinget kiváltó októl és alaptól, akkor nagyon tetszene a dolog, de sajnos ezt nehezen hinném el róla
mindenesetre gáz, hogy egy zsidók által túlspirázott kérdést úgy akarnának megoldani, hogy egy újabb történelemhamisítást/ferdítést akarnának lenyeletni velünk

azért remélem, ha egyszer a Jobbik hatalomra kerülne, az ilyen borzalmakat gyorsan lebontja
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2014.04.09. 21:45


aki a náci megszállás áldozatainak emlékműve ellen tiltakozik, az nem náci?
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2014.04.09. 20:54


hát ha ezt nem láttátok eddig, akkor ki ne hagyjátok:
http://comment.blog.hu/2014/04/09/kalma ... aign=index
:D :D :D elképesztő
Schiffer sosem volt nekem unszimpatikus, de most egyenesen szimpi lett :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2014.04.09. 18:28


Tomm,jó lenne látni olykor az arcodat,amikor beírsz ide. :wink:
Abból biztos több mindent ki tudnánk olvasni.
De mi így szeretünk.(Alapvetően te az irónia nagymestere vagy nálam.) :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2014.04.09. 15:32


hiába mondom én, hogy irónia, ha az egész világ eképp vélekedik...
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég