Fradista,megígérem neked,hogy ilyen hosszabb hozzászólással utoljára nyaggatlak.Rövidebb piszkálódásaim még nyilván lesznek,de bekezdésnyiek már nem.Először is ne haragudj,hogy bizonyos kérdésekre válaszokat és álláspontokat akarok kapni tőled.Ennek okait már tudod:tapasztalat,intelligencia,tudás,stb.
Nem üldözlek én téged,csak azt képzeltem,hogy többek között te segítesz majd nekem itt a fórumon jobban eligazodni a világban.Apró segítségnyújtásaid természetesen vannak,de az a nagy egész,az az igazi mankó nincs meg.Köszönöm a kis dolgokat is,de többre vágytam.
Bizonyos kérdésekben,témakörökben nem válaszolsz a hozzád intézett írásokra.Nem baj ez.Szisztematikusan,módszeresen maradsz néma.Mindenki leírta már a véleményét hosszabb-rövidebb terjedelemben a holokausztról,a cionizmusról, a zsidóságról.Te nem.
Nem kell attól tartanod,hogy ha bármiben egyet is értesz velünk,akkor győztünk.Nem fogod adni alánk azzal a lovat,ha olykor egyezik a véleményünk.Sőt!De már ezt is leírtam százszor.Még nagyobbat nőnél a szememben,ha mondjuk kifejtett ellenvéleményeket fogalmaznál meg,vagy ha morzsányit egyetértenél velem/velünk néha.
Nem hiszem el,hogy pont neked nincsen véleményed a felsorolt témákban,neked,akinek bármilyen történelmi-politikai kérdésben azonnali reflexiója van zsigerből.
Nem kell ahhoz jobbikosnak lenni,hogy néhány kérdésben egyetértsünk.Egy világ is elválaszthat minket,attól még például Izrael terrorállam mivoltában megegyezhet a véleményünk.
Én azt gondolom rólad,hogy te az arany középszer, a harmonikus,demokratikus világrend híve vagy.Minden túlkapást,elszólást,csalást,hazugságot,demagógiát elvetsz,és próbálsz a normálitás útján haladni/maradni.Ebbe már nem fér neked bele,hogy alkalomadtán rábólints néhány "igazságunkra"?
Azt nem mondom,hogy olyan vagy,mint az ATV,hogy nem állsz szóba a Jobbikkal.Mert te igenis szóba állsz velünk.De a tudatos némaságod okait nem tudom megfejteni.Mert azt csak te tudod.Olyan érzésem van,hogy simán tudnál írni oldalakat is a kérdésekről,de valami visszatart téged.Időhiány,nem vitázok a "szélsőséggel",teljes nézetkülönbség.Nem tudom.Ha kőkemény ellenvéleményed van,írd le.Ha valamiben egyetértesz,írd le.Mint ahogy le tudtad írni a kurucinfós kritikádat.Én azt az adást is vettem,persze megpróbáltam megvédeni a portált,amiben meglehet.
Nem gondolom,hogy homlokegyenest mást gondolnánk a világról,úgyhogy nyugodtan reagálhatsz bármire,mert nem foglak tudatlannak tartani azért,mert mást gondolsz.Honnan is venném én ahhoz a bátorságot?Mikor tisztában vagyok vele,hogy mind lexikálisan,mind gondolatiságban jóval előrébb tartasz,mint én.
Simán megköszönném a következő mondatokat is:
"Nézd,Zsolti,szerintem a holokauszt úgy történt,ahogy a holotörténelem jelenleg taglalja."
"Véleményem szerint a holokauszt a világ legnagyobb genocídiuma volt,ezért minden kárpótlás,hajlongás és gesztus jogos."
"Izrael tényleg egy modern,demokratikus állam,semmi gond nincs a létével."
Vitáznék veled,fradista,ha ilyeneket írnál,de ugyanakkor jól is esne,mert vetted a fáradtságot és a bátorságot,és beírtad a véleményedet.
Részemről ennyi.Most már ilyen hosszan nem foglak zaklatni,meg már Trigo és a többiek is unják.
Hidd el,hogy én tényleg tanulni akarok tőled.Törökországot,iszlám vallást,stb. illetően már sikerült.Segíts néha eligazodni a számomra fontosabb témákban is!
De ha nem,semmi gond.
Akkor majd csipegetünk,csemegézünk,mint eddig.
Tudom,hogy nekem is voltak idétlen mondataim itt a fórumon.A szíriai helyzet kapcsán azt bátorkodtam írni,hogy küszöbön a harmadik világháború.Baromság volt.Jogosan mosolyogtál meg.Bár az akkori helyzetben szerintem elég lett volna egy szikra,és lobbant volna a tűz.Hálistennek nem úgy történt.
Szóval,fradista,coming-outolj többet.
De most már leszálltam rólad,ígérem.
A lényeg,hogy itt vagy,és írsz.A többit te tudod.