Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2017.12.18. 12:10


ez jó :D :D :D

És bár a nevek tényleg nem sokat jelentenek, amikor Kun Bélákról van szó pl, akkor azért nem baj ha tudjuk az eredeti nevüket is :wink: - pontosabban a származásukat, amit a névváltoztatással el szerettek volna fedni.


https://kuruc.info/r/4/180581/
amikor Merkel is kimondja, az egyrészt vicces, másrészt szánalmas. És hogy még most ő ezzel kampányol??? Idióta németek
a kommentekben sorolják az emberek hol vannak no-go zónák idehaza is. Kemény ahogy végeláthatatlanul jönnek a helyszínek

de ez a ribanc szájából olyan, mintha én holnaptól hithű Lazio-drukker lennék
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.18. 09:47


Ha már magyarosítás. Apósom pszichológus és Kardosnak hívják. Sváb-magyar származású. És szakállas volt már ifjú korában is. Amikor egyetemre járt (ELTE), nem értette a kib.szott nagy hátszelet. Ráadásul olyan szakmai körökbe vették be, amihez akkoriban még kevésnek érzete magát. Örült neki, de nem értette. A 80as években mesélte el neki egy volt tanárja, hogy azt hitték zsidó. Állítólag a full szakma zsidó volt és azt hitték ő is az, mert Kohnról rohadt sokan Kardosra magyarítottak. Plusz még a szakáll is erősítette a vonalat. Hibáztak a metszettfarkúak. Bevettek egy kívülállót :)
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.18. 07:49


Az en anyai nagyapam is gazember volt. O magyarositotta a nemet nevet. Fritsche volt, idranyi lett.
Azert nem sokan ernenek a nyomaba ennek a gazembernek.....
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.18. 07:09


Trigo, köszi hogy kifejtetted. Ezeket soha nem olvastam még. Leginkább azért, mert osztom jzsnblzs véleményét. Totál nem számít. Persze ettől még fideszesként jól kommunikálható hogy lám, lám újabb bizonyíték, higy ezek milyen gazemberek. És csak kevesen keresik az igazi okokat. A nem mondom ki milyen média, meg úgysem fogja a valóságot hírül adni. Elég erről a plebsznek annyit tudni, amennyit Bigg leírt. Így működik az ország. Csak van néhány makacs ember, aki még gondolkodik, olvas, lát. Ezért ők nácik és libsik.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: jnzsblzs Dátum: 2017.12.18. 06:25


Eskü egész idáig tartó életemben mindig Zárevicz-nek olvastam Vona eredeti nevét. Amúgy meg nem halál mindegy? A néz egy karaktersor amin hivatjuk magunkat, semmit nem mond el rólunk. Szerintem nekem beszédesebb nevem van mint bármelyiknek a három közül egész egyszerüen azért mert ragaszkodom hozzá hogy kisbetüvel legyen írva. Ez elmond rólam valamit mégha szerintem csak annyit is hogy rigolyás vagyok.
Mindegy, hogy kit utálsz, kit szeretsz, kivel értesz egyet, avagy kivel nem ha a lényeg nekik is:
:scarf:
jnzsblzs
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2008.08.10. 21:06

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2017.12.18. 02:38


Már megbocsáss bigg, de most hüleséget beszélsz :)

egyrészt ezek nyilvános, a közvélemény által régóta tudott dolgok:
hogy mást ne mondjak, olvass a wikipediában:
Toroczkai László (született Tóth László)
Vona Gábor (szül. Zázrivecz Gábor,
Zsiga-Kárpát Dániel (Z. Kárpát Dániel,


Másrészt utána kell nézni, és azonnal megérted,ki miért használja, és nem nyeled be a videón hallható dumát, hogy a radikalizmushoz kell. Persze, nyilván jó ahhoz is, hogyne lenne jó. De az alapmotiváció nem az volt.

segítek
Toroczkai:
- Miért változtatta meg a nevét Tóth Lászlóról, és miért éppen Toroczkaira? Volt ilyen nevű őse? - A leggyakoribb magyar vezetéknevek a Nagy, a Kovács és a Tóth. Csak a telefonkönyvben mintegy 60 ezer Tóth nevű magyar ember található. A leggyakoribb férfi keresztnév pedig a László (2012-ben csak csonka-Magyarországon 377 570 fő viselte, korábban még több). Ebből elég könnyű kitalálni, hogy a Tóth László az egyik leggyakoribb magyar név. Sokszor származott ebből félreértés, például a sorozáson, ahol többen is Tóth László névre hallgattunk, vagy 1998-ban, amikor a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltje voltam, s ugyanabban a körzetben elindult egy másik Tóth László, aki elég sok szavazatot vitt el tőlem, mert a választók összezavarodtak. Egyébként ez volt az utolsó csepp a pohárban, akkor, 20 évesen döntöttem el, hogy hivatalosan is fölveszem a Toroczkai nevet, amelyet már 14 éves korom óta használtam írói névként. Egyébként, amikor az egyetemre kerültem, az újságíró iskolában a tanárunk azokat, akik tucatneveket viseltek, külön is felszólította arra, hogy vegyenek fel írói nevet, mert ilyen gyakori nevekkel nem lehet a szakmában dolgozni. Nekem erre már nem volt szükségem, az első lapoknál, ahol dolgozni kezdtem (Új Magyarország, Magyar Fórum), már Toroczkaiként ismertek. A kérdés második részére a válaszom, hogy 14 éves koromban olvastam az egyik ősöm könyvét, amely édesanyám felmenőinek egy részéről szólt, akik az erdélyi Torockóról származtak. Nagy hatást gyakorolt rám akkor ez a könyv, s ettől kezdve használtam a Toroczkai nevet, amelyet - amikor hivatalosan is felvettem - szándékosan i-vel kértem, hogy ne vádolhassanak azzal, hogy nemesíteni szerettem volna magamat. A nevem tehát elsősorban Torockó településre utal, mindazonáltal a családi legendárium szerint a torockói őseimnek volt családi kapcsolata a híres Toroczkay családdal, de ezt soha nem ellenőriztem le. Amennyire tudom, voltak ugyan főnemesi őseim is, de ugyanúgy katonák, bírók, földművesek, s talán valamennyi társadalmi réteget képviselték. Számomra ma már semmi jelentősége sincs annak, hogy ki hány kutyabőrt tud fölmutatni, hiszen az elmúlt évszázadokban már pénzért is lehetett ilyet vásárolni. Ma ugyanúgy, mint valamikor a középkorban, tettekkel kellene kiemelkedni a sorból. Vicces egyébként, hogy vannak, akik rosszindulatúan úgy állítják be ezt a névváltoztatást, mintha ez valami titokzatos dolog lenne, holott mindig is ezzel kezdtem az önéletrajzaimat. Mellesleg a történelem tele van olyanokkal, akik nem a születési nevükön váltak ismertté. Ott van például Petőfi Sándor, vagy éppen Gárdonyi Géza. A középkorban pedig inkább ez volt az általános, Hunyadi János apja például még a havasalföldi Sorba fia Vajk volt, a Zrínyi család pedig eredetileg a Subics nevet viselte.

akiről amúgy én se tudtam ezt (mert sose néztem utána wikin ):
Nagysándor József aradi vértanú rokona.


Vona százmilliószor elmondta
de rövidítve:
Sokan talán nem is tudják, hogy életében volt egy névváltoztatás. Toroczkai László is sokszor elmeséli, hogy miért változtatott nevet. Önnél mi volt az oka, hogy Zázriveczről, Vonára magyarosított? Honnan jött a Vona név?
- Zázrivecz Gábor néven születtem, mert a vér szerinti nagyapám, Vona Gábor, ahogy azt fent is említettem, elesett a világháborúban. Nagyanyám, később hozzáment egy Zázrivecz József nevű férfihoz, aki édesapámat, Vona Lászlót felnevelte és a nevére vette, amiért nagyon hálás vagyok. Így születtem én Zázrivecz Gábor néven, de gyermekkoromtól fogva tudtam, hogy vissza fogom venni a vér szerinti nevemet, amelyet az érettségi letétele után meg is tettem.


Z. Kárpát Dániel meg semmi névváltoztatást nem csinált, ma is ez a neve, csak rövidített:
Zsiga-Kárpát Dániel Z. Kárpát Dániel néven publikál és vesz részt a közéletben.


Tehát a változtatások kiváltó okának semmi köze a radikalizmushoz. Csak ahhoz is jól jött később.
És még egy: még én magam is (akinek a neve annyira egyedi, hogy vagyunk a világon mi és azzal kész) is gondolkoztam már néhányszor a névváltoztatáson, mert nem szeretem a sajátomat. Akkor biztos nekem is a radikális szélsőjobbhoz kell...
Egyik haverom is Nagy néven született de G.Nagy-ot csinált belőle, amiben a G. semmit sem takar. De ez pl bevett gyakorlat a gyakori nevűeknél. (ja és ő is publikál időnként)

a videót meghallgattam a kérdéses résztől:
Nagy Ervin nem mond újdonságot, jól látja kb. Bayer stílusát meg utálom.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2017.12.18. 00:48


Ezekről a névváltoztatásokról nem is hallottam:

Zázrivecz Gábor -> Vona Gábor
Tóth László -> Toroczkai László
Zsiga-Kárpát Dániel -> Z. Kárpát Dániel

Ez érthető, az eredeti neveikkel nehezen képviselhették volna a radikális szélső jobbot,
de most ezzel a pálfordulással lassan már vissza is vehetnék az eredeti neveiket.

Láttam egy érdekes jobbikos videót, ott hallottam,
Nagy Ervin mesélte, a jobbik egyik alapítója,
21:37-től kezdődik a jobbikos sztori:

https://www.echotv.hu/adasok/2017/12/17/bayer-show/1424
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Mecső Dátum: 2017.12.17. 19:00


[quote=] Csak amíg az átlag brit és átlag amerikai így is jól él, a mi gyerekeink egy szétlopott országba nőnek bele és hagyják majd el azt.[/quote]
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy egy magyar átlag ember szerintetek milyen egzisztenciával rendelkezik?

A másik, már a 4. X-en túl mondom, hogy mi is egy szétlopott országban nőttünk fel!
Avatar
Mecső
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2007.01.27. 14:40
Tartózkodási hely: Csorna

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.17. 00:35


Valami a régiből:
https://index.hu/belfold/2017/12/17/meg ... _jobbikos/

Rostás Winnetou felzárkóztató program :D
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.16. 23:37


Sokan mennek el politikusnak becsulezes, gerinces, joakaratu emberek. De maradni egy se marad....
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.16. 22:53


Xaba írta:Most kicsit más a téma, de gondoltam ezt belinkelem. Olyan jót röhögtem :D
https://www.facebook.com/pocsjanos.jasz ... =3&theater


Amikor egy kép már a kormányinfon is szerepelt, akkor az eléggé lerágott csont. Röhögni mondjuk nem tudtam rajta, de legalább kreatív. Egy disznóvágáson, 4-5 pálinka után valószínűleg vicces is. De az szánalomas hogy egy európai politikus 2017ben ezt posztolja. Utána meg letagadja hogy mire célzott vele. Na ez számolom a köbön.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2017.12.16. 21:55


Origo nem szarozik:
Újabb Simicska - Jobbik
plakátcsalás készülődik


így, csalás, előre
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2017.12.16. 21:03


na ok tomm, akkor megkövetlek, mert ez így korrekt összefoglalás

azt el lehet mondani, hogy rossz taktikát választott. Azt nem tudhatjuk, hogy rosszabbat-e mint az alap, ami maradt volna, ha nem vált. Ez nem tehetség kérdése, ez egy kockáztatás volt a kormányrakerülésért. POnt óriási lépés is lehetett volna.
a migris törvényt elk.rták , nem kicsit
a nyílt levelek sajnos egy olyan eszköz amivel egy ellenzéki politikus élhet. Alapvetően olvastam őket, nem volt bajom velük.
A feleséges levél az nem volt jó valóban. :)
a kutyás cicás képek HA VALÓBAN, TUDATOSAN, KIZÁRÓLAG VÁLASZTÁSOK MIATT csinálták, akkor a magunkfajta műveltebb emberek szemében szánalmas, de tuti van olyan réteg, akinél azért érhet vele célt.
a videó, azt én láttam aznap, na az valami elképesztően szánalmas volt :( :D Értem a lényegét, értem hogy beszélnek róla, kell ez is, de tényleg égett a pofám, ahogy láttam. (De itt is lehet olyan réteg, akinek nem...)

én azt érzem pontosan tudja, hogy esélytelenek, és megpróbál mindent, mert azt is pontosan tudja, hogy neki magának 2018-ban a választásokkal lejár az ideje. Tehát dehogy nincs sejtése. Tudja is hogy esélytelenek, tehet ő bármit. De nehogy ne tegyen meg mindent, ha öreg korában visszatekint.

Ti hiszitek, hogy etnnel jobb lesz, en hiszem, hogy ennel rosszabb.
ezt sosem mondtuk szerintem. Vagyis összetett ez. Kevesebb lopás, több következetesség. Aztán amikor Európa megunja őket (gyorsan) akkor meg káosz.
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Xaba Dátum: 2017.12.16. 20:55


Most kicsit más a téma, de gondoltam ezt belinkelem. Olyan jót röhögtem :D
https://www.facebook.com/pocsjanos.jasz ... =3&theater
No Totti
No party
Avatar
Xaba
 
Hozzászólások: 3921
Csatlakozott: 2009.02.23. 17:27

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.16. 20:51


:D
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2017.12.16. 20:44


:lol:
Kabbe.

Amúgy az utolsó gondolatjeles mondattal teljesen egyetértek, hogy gáz. Ultragáz. Nagyon félelmetes Vona. Orbán olyankor percekig kuncoghat, komolyan mondom.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.16. 18:51


F.totti nem osszemostam csak rosszul olvastam es ugy ertettem, kb habonyeknak koszonheto, hogy ilyen kevesen voltak.

Trigo, dehogy. Mar parszor leirtam, de akkor most ujra, pontokba szedve, hogy miert tartom tehetsegtelen politikusnak:
-annyit eloljaroban, hogy te egeszen biztosan jobban focizol nalam, azert megsem biztos, hogy te kellenel a valogatottba.(persze valoajaban senki sem ketne oda :D )
-amikor a finomabb megnyilvanulasok voltak divatosak, o akkor zsidozott es ciganyozott ezerrel. Aztan amikor vegigsoport a fel vilagon egy kisebb radikalizacio hullam, pont ezzel szembe menve elkezdett puhulni.
-amikor nem szavaztak meg a migris torvenyt, rengeteg potencialis valasztot lokott el magatol.
-a buzis magyarazkodasa.
-a hosszu, a semmit magyarazo nyilt levelei.
-amikor a felesege levelet irt orban felesegenek, az volt az altalam kovetett politika egyik melypontja, olyan igazi nekem-eg-az-arcom volt.
-hogy a kutyas-cicas kepekkel akar valasztast nyerni
-ez a video, amit belinkeltem. Amikor belenez a kameraba es belemondja, hogy "idefigyelj viktor, te korrupt zsarnok" akkor hangosan felntevettem... de... irtozatosan nevetseges es kinos.

Egyszeruen azt erzem, hogy semmifele sejtese nincs afelol, hogy mit kene csinalnia, hogy gyozzon. Amit meg csinal, azt egyszeruen gazul csinalja.

Es emellett azert is szidom ot jobban a kelletenel es gyakrabban, mert rohadt merges vagyok ra. Mert a jobbik volt az amolyan utolso mentvasram, hogy ha mar tarthatatlannak erzem a fideszt, akkor rajuk szavazok. De egeszen egyszeruen en ezt az embert nem akarom miniszterelnoknek. Igen, ez hitvita. Ti hiszitek, hogy etnnel jobb lesz, en hiszem, hogy ennel rosszabb.

Zsolti, az altalad felsorolt nevek egeszen vallalhatoak, de elfelejtetted odairni puhl sanyit, hevesi tamast meg vagasi ferit.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2017.12.16. 18:10


húúú tomm, rohadt unalmas már téged olvasni itt :)
mindig a sablon Vona szar, Jobbik szar
Vona tehetségtelen? Ezt a Jobbik számaiból szűröd le, vagy mégis miből? Tehát aki győz, az jó, a többi meg szerencsétlen?
Kismilliószor jobban ért a politikához mint mi itt együttvéve. Orbán is. Mindkettő tehetséges. Sőt nagyon sok politikus az. Hogy ezek között ranngsort lehet-e állítani? Lehet valszeg. Orbán jobb is mint Vona. Ezt a kurya se vitatja. De hogy ettől Vona már tehetségtelen lenne? Mintha Messi mellett egy Xavi ugatta volna csak a focit.



Focikupán voltam ma. Egyik csapattársamról kiderül pár szóból, hogy szélsőjobbos ő is. (Mélyfekete afrikai négerek ellen fociztunk épp :DDDD).
Szóba jött a holokamu szó. Mondja, "Van egy k.rva jó videó...." Én meg belefojtva a szót: "Láttam". Néz kerek szemekkel meglepődve.
- De még nem is mondtam melyik!
- Nem baj, tudom melyikre gondolsz, láttam.
És természetesen arra a doksira gondolt, amikor elmegy Auschwitzba a csóka és feltesz kérdéseket
és tudtam hogy arra gondol :wink: :D
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Avatar
Trigoria
 
Hozzászólások: 27870
Csatlakozott: 2005.06.19. 00:25
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.16. 15:58


Trigo, engedelmeddel ha két különböző gondolatot írok, akkor két külön kommentbe megy majd, hátha tomm kevésbé mos majd úgy össze dolgokat.

Tomm, akkor még egyszer:
1. Vona és a Jobbik tegnap kiábrándító volt. Pont.
2. Orbán és Habony tökéletesítette és Mo-ra adoptálta Finkelstein módszerét. És ettől tragikus az ország jelene és jövője. Szerintem.

A két dolog között nincs ok-okozati függés. Nem írtam ilyet. Ne told a bullshitet vagy told, de ne tégy úgy mintha a kommentemre akartál volna vele reagálni.

Zsolti, nyilván nem csak itt megy így a dolog. Amerika elnöke egy idióta, a brittek kitrollkodták magukat az EUból és biztos van még számtalan példa. Csak amíg az átlag brit és átlag amerikai így is jól él, a mi gyerekeink egy szétlopott országba nőnek bele és hagyják majd el azt. Worldwide gondoltam a demokrácia működőképtelenségét.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2017.12.16. 13:41


Tomm, hagyjad már ezt a Vonát. Pont most próbálom "megvédeni" ezt a diktatórikus maszlagot, te meg Vona töketlenségét emeled mindig ki. Mintha Orbán Vona bakijai miatt maradhatna még hatalmon. Ha Vona megmaradt volna radikális pártelnöknek, tegnap ennyien sem lettek volna a tüntetésen.
Eszerint mindenki tehetségtelen: Vona, Gyurcsány, Botka, Szél, Karácsony, Juhász.
Bár ha neked a tehetséges politikus egyenlő a mindenkit eltaposó, mások véleményét keresztbe leszaró, csakis a saját bázisával törődő honatyával, akkor valóban csak Orbán a tehetséges.
Vona pálfordulása akkor lenne teljességgel hiteltelen és szánalmas, ha hirtelen visszatérne a régi kerékvágásba. Azt a Jobbik már nélküle sem fogja meglépni.
Vona már nagyon sok pózt "kipróbált: volt durcás kisgyerek, volt komikus interjúalany, volt komoly ember stb.
De mivel az emberek nagy része nem látja őt, és nem találkozik a nyilatkozataival, a párt jócselekedeteivel, ezért ő egy kis durcogó senki. Egy náci vagy egy megalkuvó.
F.Totti, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mondjuk Ausztriában vagy Svájcban melyik társadalmi réteg dönti el a szavazást. Vagy bárhol. Valószínűleg mindenhol meg kell nyerni a birkákat a győzelemhez.
És ez a parlamenti demokrácia legnagyobb átka. A kérdés az, hogy ha erre egy párt "rájön", akkor az hibáztatható-e ezért.
Szerintem a Fidesz kábé másfél-két éve igen. Addig rendben voltak a dolgok. Utána jött a kegyetlen mérlegbillenés a médiában.
Szóval, tomm, ha az emberek szavazatai döntik el, hogy ki a tehetséges politikus, akkor Vona valóban egy lúzer.
Mert Makula Kevin és Kovácsné Tóth Örzsi néni azzá teszi.
Minden Vona-ellenes megnyilvánulásod pillanatában gyűlölöm a Fideszt. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.16. 13:01


Azert te sem vagy jobb a deakne vasznanal: habonyhabonyhabony, orbanorbanorban...
Ok tehetnej rola, hogy vona eleddig zsidozott, ciganyozott, most meghurtelen boldog hanukazik? Ok tehetnek rola, hogy a jobbik nem szavazta meg a kvota elleni torvenyt?(ott volt sztem a nagy tores). Ok tehetnek rola, hogy vona a felesege szoknyaja moge bujik? Ok tehetnek rola, hogy ugy viselkedik, mint egy durcas kisgyerek?
Es ok tehetnek rola, hogy ennyire tehetsegtelen politikus?
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2017.12.16. 11:26


Trigoria írta:valahonnan lehet számokat kapni, hogy mennyien tüntiztek ma? Nem látok sehol
néhány százat írnak
hát az azért döbbenetesen kevés

Én csak fél 6ig voltam ott. Sokan nem is mentek át a színpadhoz, hanem maradtak a Hősök terén. De velük együtt sem volt több ember 500nál.

A baj leginkább az, hogy aki kiment, az egy vesztes társaságot látott. A jobbik szavazó fásult volt/lett, a helyét kereső (pl a feleségem) meg egyből levette, hogy ezek sosem győzik le a jó szervezett tolvaj bandát. Szar volt látni.

Zsolti, mit tekintünk tragédiának? Bebizonyosodott, hogy Magyarországon választást nyerni a cigányok szavazataival és a rettenetesen ostoba emberek folyamatos sötétségben tartásával lehet. Oké, e kettő csoport között elég nagy az átfedés. Ha mondjuk érettségihez kötnék a szavazati jogot, akkor lenne értelme a demokráciának. Így teljes zsákutca. Csak a popolizmus, csak a rövid távú haszonlesés.

Ez nem Orbán kritikája. Ez a helyzet. Orbán csak mindenkinél gátlástalanabbul kihasználja ezt. Közben pedig szétlopja az országot. A sok birka pedig békemenetel neki. Nem a csuti cigó személye a tragédia, hanem amit Habony Árpival bizonyított.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára F.Totti 2017.12.16. 11:40-kor.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: jnzsblzs Dátum: 2017.12.16. 10:06


Igaza vagyon
Mindegy, hogy kit utálsz, kit szeretsz, kivel értesz egyet, avagy kivel nem ha a lényeg nekik is:
:scarf:
jnzsblzs
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2008.08.10. 21:06

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2017.12.16. 09:44


Hahahahahaha
Kosssz
Joz nevettem igy reggel

Es vagy soviet vagy szovjet.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: jnzsblzs Dátum: 2017.12.16. 09:27


Én most találkoztam egy zsidóval a vonaton jót beszélgettünk a GSW-ról ő szerethetőnek tűnt. Akkor én most orbánista vagyok?
Szomorú vagyok, de tragédia nem történik, ha Orbán még sokáig marad.

HA figyeltél volna F.Totti számaira akkor láthatnád hogy a tragédia már történik. Nem biztos, hogy más alatt ne történne de Orbán alatt biztosan fog. Persze nekem itt szavam nincs, nekem se kedvem se türelmem nincs ebben trutymóban leélni az életem, ha kétmillió "a számok fárasztóak" féle birka fogja romlásba dönteni az országot amit a oszmán-török az habsburg illetve a szovjet világbirodalom se tudott teljesen akkor legyen. Mindig azt az elvet vallottam, hogy az élet igazságos ha valami rossz történik veled arról lehet, hogy nem te tehetsz ha sorozatban három akkor viszont szinte biztos hogy igen. Ehhez végül is jól illik ez a vég. Európa talán csak átalakul, de magyarország, magyarország haldoklik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jnzsblzs 2017.12.16. 10:06-kor.
Mindegy, hogy kit utálsz, kit szeretsz, kivel értesz egyet, avagy kivel nem ha a lényeg nekik is:
:scarf:
jnzsblzs
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2008.08.10. 21:06

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég