Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.06. 00:20


F.Totti írta:Ez kb olyan, mint amikor valaki kijelenti, hogy azt amit Bruno Peres/Schick/Defrel csinál, azt ő is tudná. (apropó, ismerős nevek? ;))

Hozod a formádat, de nem megyek bele egy "ki a nagyobb romanista" vitába.
A linkelgetéssel van a bajod?
Nézd ha jöttök az index, alfahír, n1tv, sötöbö "igazmondó" médiumok linkegetésével akkor nyugodtan hozhatok én is linkeket az ellenoldalról,
mint már mondtam az nem igazi vita ha minden résztvevő ugyanúgy gondolkozik.

Zsolti írta:Én büszke vagyok Vonára, hogy meg merte lépni a néppártosodást, a fórumon is ezért lett 2-3 embernek szimpatikus a párt. Az sem érdekel, ha Simicska súgta vagy kényszerítette ki ezt a lépést. Nagyon kellett a konszolidálódás, csak hát a Fidesz-tábor hajthatatlansága miatt most balról kell embert szerezni, ami nem könnyű feladat, valljuk be.

Hmm... most mi lenne itt ha azt mondanám, hogy büszke vagyok Viktorra? :)
F.Totti épületes reakcióját könnyedén el tudom képzelni,
a tiéd nem lenne annyira lenéző... talán elsütnél egy "pártkatona" jelzőt.
Egyébként nem vagyok büszke Viktorra, már régen Lázár kéne legyen a miniszterelnök,
viszont nagyon jó külügyminiszter lenne Viktorból mert jól építi a nemzetközi kapcsolatokat és komolyabban is vennék min Szijjártót.

A Navracsics vonalon magam is elgondolkoztam már,
de az úgy lenne igazi ha Viktor cserébe beülhetne Juncker helyére. :P
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2018.03.06. 00:12


Ha már Vona és az ő megítélése; reagált a Marosvásárhelyen történtekre. Így is lehet, szerintem zseniális írás.

"A székelyek védelmében

A hétvégi Marosvásárhelyen történt események után elképesztő mennyiségű feldúlt és indulatos levelet kaptam, melyekben a Kárpát-medence különféle pontjain élő emberek fejezték ki szolidaritásukat. Talán még soha nem kaptam annyi üzenetet, mint most, ami úgy kezdődött: “nem vagyok az önök szimpatizánsa, de ami Erdélyben önnel történt, az felháborított.” Sokan erdélyi magyarként írtak...
Az érzelmek pro és kontra a tetőpontra jutottak, sajnos néhány elvakult ember miatt megindultak az általánosítások is, ezért úgy érzem, tisztázni kell egy dolgot, mielőtt rossz irányt vesznek a folyamatok.
2004-ben szörnyen éltem meg december 5-ét, a kettős állampolgárság népszavazási bukását. Mint aki aktívan vett részt az “igen” kampányban, együtt éreztem a határon túli magyarok fájdalmával. Mindez Gyurcsány Ferenc felelőssége volt, aki a nemek és a gyűlölet mellé állt. A Jobbik nem adta fel a küzdelmet és sorban állítottuk a trianoni emlékműveket, rovásírásos helységnévtáblákat, szerveztük a megemlékezéseket és népszerűsítettük Wass Albert munkásságát.
A mostani hétvégén egy másik irányú gyűlöletet tapasztaltam meg a saját bőrömön. Megéreztem, milyen az, amikor a határon onnan utasítanak el valakit. Persze nem mindenki, de azért nem is kevesen. Az itthoni jobbikosoknak nagyon fájt, hogy annyi figyelem után, amivel mi fordultunk a székelyek ügye felé, ez történt az elnökükkel. De téved, aki azt hiszi, hogy ez csak ellenem irányult. Nem. Ez mindenki ellen irányult, aki az anyaországban nem fideszes. Ez pedig Orbán Viktor felelőssége.
Az egyik oldalon ott van Gyurcsány, aki azt szeretné, ha az anyaországiak többsége elutasítaná a határon túliakat. A másikon Orbán, aki azt szeretné, ha a határon túliak többsége elutasítana minden anyaországit, aki nem fideszes. Mindkettő közös abban, hogy magyar és magyar közé ver éket. Én ezt visszautasítom! Azt szeretném, ha mindkét oldalon tisztelnénk és szeretnénk a másikat, a nemzetpolitikát pedig nem kevernénk össze a pártpolitikával. És tudom, hogy a józan többség ezt mindenhol így is gondolja. De az is tény, hogy a politika fel tudja korbácsolni a gyűlöletet. Nagy a felelőssége mindenkinek, mit csinál és mit képvisel. Az emberekben lévő rosszat és megosztottságot keresi, vagy fordítva, a jót és a közöset.
A határon túliakat, ha valaki támadja őket, mindig meg fogom védeni itthon, az itthoniakat, ha valaki támadja őket, mindig meg fogom védeni a határon túl. Hogy miért? Mert lehetnek közöttünk viták, előfordul, hogy valamiben nem értünk egyet, de a lényeg mindig az: “hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk. Mi egy vérből valók vagyunk.”

És én most két teljesen marginális dolgon fogok kiakadni a székely kultusz kapcsán, de hát ilyen vagyok. :D
Az egyik a rovásírásos helységnévtáblák. Hatalmas képmutatásnak tartom. Senki nem tudja elolvasni őket, az emberek 99.99%-ától azt is kiírhatnák, hogy pina, nem tűnne fel senkinek. Felesleges és álszent szerintem.
A másik Wass Albert magasztalása. Természetesen ez az én véleményem, de Wass Albert számomra olvashatatlan, mesterkélt. Politikai munkásságától függetlenül számomra Nyírő a nagybetűs erdélyi író, Uz Bence örök kedvenc, de lehet velem van a baj. Zsolti, mint magyar tanár érdekelne a véleményed.
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.05. 22:44


A tehetségtelen politikus manapság a nem gengszter típusú politikust jelenti, úgyhogy Vona nevében ezúton is köszönjük a jelzőt.
Bigg, a Jobbik befagyott 18-20% közé. Rengeteg zsigeri idiótával a soraik között. Biztosan van még most is sok agyatlan a tagságban, de Vona húzása teljes mértékben indokolt volt. Akkor a Fidesz-médiának az volt a baja, hogy nácik és rasszisták. Most meg az, hogy Vona macskákkal hempereg a fűben. A Jobbikkal az a baj, hogy masszívan a második legerősebb párt évek óta. Úgyhogy Vona BÁRMIT csinálhatna, a Fidesz-médiának és neked, bigg úgyis rossz és tehetségtelen lenne. Azok a fideszesek, akik most tehetségtelennek és balfasznak látják, azok 2010-ben sem szerették, 2014-ben pedig már kimondottan gyűlölték. Ugyanezt érzem tommnál is Vonával kapcsolatban. Nagyanyámnál dettó. (Még véletlenül sem akarom összemosni a nagyim tájékozottságát és politikai tudását a tiétekével.) A fideszesek azóta utálják Vonát, mióta a Parlamentben 2010-ben elkezdte kritizálni a főnököt meg a pártját. Amúgy a legtöbb fideszes legbelül valóban jobbikos elveket vall, csak hát Orbán ügyesen átfordította ezt a maga javára. Az ő szava szent. Az antiszemita magyart nem érdekli, hogy Orbánnak most Izrael az egyik legjobb barátja (lehet nem is tud róla). A rasszista magyart nem érdekli, hogy Orbán többet parolázik romákkal, mint nem romákkal. Orbán még nem jelentette be, hogy utálni kell a zsidókat és a cigányokat, úgyhogy a tábor tartja magát az eredeti elképzelésekhez. Ez a lavina is be fog egyszer indulni.
Én büszke vagyok Vonára, hogy meg merte lépni a néppártosodást, a fórumon is ezért lett 2-3 embernek szimpatikus a párt. Az sem érdekel, ha Simicska súgta vagy kényszerítette ki ezt a lépést. Nagyon kellett a konszolidálódás, csak hát a Fidesz-tábor hajthatatlansága miatt most balról kell embert szerezni, ami nem könnyű feladat, valljuk be.
Nekem Vona egy humoros, fiatalos, lendületes politikus benyomását kelti, aki bárkivel beszélget, nem nagyképűsködik, nem gőgös, nem bunkó, mint a fideszesek fele, művelt, olvasott, a történelmet jól ismerő ember, akire normális viszonyok mellett simán rábíznám az országot.
A mostani viszonyok mellett viszont kínlódás lenne neki ez az egész.
De azért szurkolok neki, tőlem aztán köpönyeget is forgathat, Orbánt abban úgysem lehet lekörözni, aztán kivárom, míg a magyar emberek többsége egy kicsit tisztábban fog látni. Ez nem feltétlenül Jobbik-kormányt jelent, hanem beérem a nem feltétel nélküli Fidesz-kultusszal is.
Schiffernek tudtam még valamilyen szinten drukkolni az ellenzéki oldalon, de ő ugye már nincs.
Gyűjteni kell az értelmiséget, aztán előbb-utóbb leomlik a fal.
Mivel tegnap Bencsik beszólt az ellenzéki szavazóknak, és ezt az egész Fidesz így gondolja, ezért talán belefér, ha egy kicsit megvédem Vonát.
Akit persze minden fórumon kifütyülnek és megpuccsolnak, mert nagyon becsapta az embereket.
Ugyanolyan tehetségtelen, mint Szél Bernadett, Karácsony vagy Fekete-Győr. Nincs ezekből semmi.
Pedig rendszeres vitalehetőséget kapnak a kormánypárttal, az M1-en sem tudnak rendesen válaszolni a riporter kérdéseire, meg amúgy is buzik.
Ha egyszer Navracsics lesz a Fidesz feje, akkor lesz értelme diskurálni a pártról. Nem véletlenül rakták őt partvonalra.
Amúgy meg a fas.omat a migrációba. Ha két-három éve nem indul el a lavina, a Fidesz és a Jobbik között 10% lenne.
Ezek meg megvalósították Toroczkai összes javaslatát, és hősködnek.
Mondjuk nekem megemelték a tanári fizumat vagy ötvenezerrel az elmúlt öt évben, úgyhogy inkább kussolok.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2018.03.05. 22:37


bigg írta:Vona tegye népszerűbbé a Jobbikot és meg van oldva, mi ennek az akadálya azon kívül, hogy egy tehetségtelen politikus?

:D ja, tehetségtelen. Meg még náci, buzi és iszlám imádó is. Linkeked, úgyhogy mi is tudjuk. Ez kb olyan, mint amikor valaki kijelenti, hogy azt amit Bruno Peres/Schick/Defrel csinál, azt ő is tudná. (apropó, ismerős nevek? ;))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára F.Totti 2018.03.05. 22:47-kor.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.05. 21:45


jnzsblzs írta:Igen a Marci olyan nagy Hekkörman hogy letiltotta a videót az egész kicseszett internetről :lol: Imádom.

Félreértettél,
a jutyubon kerestem mert ott láttam és ott nagyon egyszerű letiltatni egy videót,
csak bejelented, hogy az eredeti a tiéd és már le is tiltották azt a módosítottat.

jnzsblzs írta:Tehát akkor ha jól értem lényegében fogalmad sincs hogy mi a baja a választási rendszerrel ugye?

Na megnéztem a videót, de semmi különös, mindenki ezt mondja, mindenkinek ez a baja.
Am volt már ilyen valahol, hogy az ellenzék összefogott a kormányváltás érdekében és kvázi létrehoztak egy egyesített kormányváltó koalíciót?
Az pedig félrevezetés, hogy többen vannak akik kormányváltást akarnak, ez nem így működik,
mert mindenki az általa kedvelt pártra szeretné leváltani a regnáló kormányt.

jnzsblzs írta:(Amúgy csak egy kérdés, te mit szolnál hozzá ha egy MSZP kormányt le lehetne váltani de csak akkor hogyha A DK, a Fidesz, a Jobbik és az LMP összefogna? Szerintem az neked is elkeserítő lenne.)

Nem kellene ilyenben gondolkozni,
a demokráciában pártokrácia van és a Fidesz a legnépszerűbb párt, ennyi!
Vona tegye népszerűbbé a Jobbikot és meg van oldva, mi ennek az akadálya azon kívül, hogy egy tehetségtelen politikus?

Más téma, a tungsram kiadott egy közlemény az elios ügy cáfolataként,
ha van 17 perced meghallgathatod,
a végén van egy HVG-s újságírói fejtegetés,
meg a gyurcsány rövidke ám mélyenszántó gondolatai:

https://www.youtube.com/watch?v=kaDu7H2JhdE
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2018.03.05. 16:54


Nem hiába volt a múlt idő, jelenleg a Jobbik a favoritom. :)
Ez már sajnos tényleg a sok rossz közül a legkisebbik esete... :(
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.05. 16:47


No de ez már a múlté, Bence, úgyhogy... :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2018.03.05. 16:03


Morvai egy hisztis picsa, affektáló stílusával mindig is az őrületbe kergetett, szegény Baló, nem csodálom, hogy elvált tőle. Politikusnak amúgy jó, meg kell hagyni.
https://www.youtube.com/watch?v=URYa-nb8rQo
Erre a videóra most bukkantam rá. Az ilyen stílusú, felfogású, papucsállatka szellemi szintjén lévő emberek miatt nem szavaztam volna soha a Jobbikra. Ez az ember képviselő lehetett egy magát komolynak valló pártban. De felidegesítettem magam. :)
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.05. 15:19


No úgy látszik, hogy Morvai végleg átpártolt a Fideszhez.
Továbbra sem értem, hogy akinek kevés a Jobbik, az miért a Fideszben keresi az igazságot. Ideológiailag magyarázhatatlan, karrierileg abszolút érthető.
Lehet, hogy a Krisztina tud valamit arról, hogy Vona már készíti a drótvágót.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bence Dátum: 2018.03.05. 12:16


Nem értem, hogy a választási rendszerhez, hogy jön egyáltalán MZP.
Ő önkormányzati választáson nyert, a választási rendszert kritizálóknak pedig az országgyűlési választásokkal van baja, joggal.
A töredékszavazatok, a választokerületek átalakítása, az 1 millió külhoni szavazat LEVÉLBEN a fő probléma.
A kettőt összemosni felesleges és értelmetlen.
Ahogy legutóbbi hozzászólása alapján felesleges érvelni tommnak, hogy nem jól van ez így.
"A meccsek ideje alatt nem vagyok több tizenegy évesnél. Nem mondom, hogy a futball öl, butít és nyomorba dönt, de hogy miatta maradtam vissza a fejlődésben, az biztos."- Nick Hornby
Avatar
bence
 
Hozzászólások: 1751
Csatlakozott: 2009.11.08. 14:28

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2018.03.05. 10:14


Szerintem nincs olyan valasztasi rendszer, ami tetszene az aktualis ellenzeknek.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2018.03.05. 08:47


Gulyas marci.... hahahaha
Anyam borogass!
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10258
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.05. 07:25


Kedves és intelligens fiú ez a Marci, ám egy másodpercig sem szeretnék élni az általa megálmodott társadalomban.
De mivel a kormány már mindennel és mindenkivel hiszterizál, az embet már nem tudja érzékelni a valódi veszélyt. Soros és a hálózati tevékenysége veszélyes, de ezt egy csomó ember elbagatellizálja a kormány nevetséges kampánya miatt.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: jnzsblzs Dátum: 2018.03.05. 07:23


Tehát akkor ha jól értem lényegében fogalmad sincs hogy mi a baja a választási rendszerrel ugye? Tudod GM felsorolt érveket hogy szerinte miért sz@r a rendszer. Félre ne érts lehet hogy abban igazad van, hogy miért van baja a rendszerrel, de arra nem válaszoltál hogy mi a baja. (Szerintem nincs ebben sem igazad, de ez nem fontos, mert igazából ez az egész kérdés csak azért releváns mert félreértetted az előző kérdésem. Szóval haladjunk azon az uton amin elindultunk mert különben soha nem jutunk sehova.)

bigg írta:Azért nem kritizál mert Soros bácsi azt mondta neki, hogy:
- Ok Marci fiam, most hagyd a választási rendszert mert arra már nincs idő, koncentrálj a koardinálásra, mert hátha...

Jó csak most linkeltem neked egy cikket amiben nyiltan kritizálja a választási rendszert poszt MZP szóval a premisszád amiből levezetted ezt a következtetést szimplán hibás ennél fogva következtetésed is szükségszerűen hibás szóval erről több szó ne is essék.

bigg írta:és hogy épp nem tüntet hanem aktivistáskodik azzal maga cáfolja meg azt az állítását;
miszerint az ellenzék nem győzhet ebben a rendszerben.

Igen csak ezt soha nem állította. Tudod mit? Minden egyes alkalomért amit belinkelsz ahol GM azt mondja hogy a fidesz ebben a rendszerben leválthatatlan belinkelek neked három másikat amikor azt mondja leváltható csak nehezen. És csak hogy megnyugodj vállalom azt is, hogy egyik linkem se lesz az MZP-s választás utánról. Ezzel azt akarom bizonyítani hogy GM mindig is azt mondta hogy a Fidesz a jelenlegi rendszerben nem leválthatatlan. (Amúgy csak egy kérdés, te mit szolnál hozzá ha egy MSZP kormányt le lehetne váltani de csak akkor hogyha A DK, a Fidesz, a Jobbik és az LMP összefogna? Szerintem az neked is elkeserítő lenne.)

bigg írta:Illetve a migránssimogatós videóját láttam lefordítva,
dzsihádfigyelo lehozta vagy melyik...
meg akartam keresni neked, de nem találtam,
gondolom Marci letiltatta.

Igen mert a Marci olyan nagy Hekkörman hogy letiltotta a videót az egész kicseszett internetről :lol: Imádom. Tehát mondjuk a nyiltan rasszista kurucinfót nem tudja letiltatni (vagy nem akarja), de ezt a videót, az egész internetről eltüntette. Biztos a Kuruc még pont eléggé migránssimogató az ő izlésének :lol: Egész egyszerűen imádom.
Szerintem egyszerűen nem tudsz keresni az interneten. (Nekem is órákba került előhalászni azt a videót amit tegnap linkeltem szóval ez nem kritika csak szeretném ha nem mindig másban keresnénk a problémánk gyökerét.)
Mindegy, hogy kit utálsz, kit szeretsz, kivel értesz egyet, avagy kivel nem ha a lényeg nekik is:
:scarf:
jnzsblzs
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2008.08.10. 21:06

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.05. 04:50


jnzsblzs írta:És tudod hogy miért kritizálta pl Gulyás Marci a valásztási rendszert? (ez a fontos kérdés, erre válaszolj a többit elég ha elolvasod, de ha válaszolni akarsz azokra is akkor beszélgethetünk róluk, de azok csak apróságok)

Mert ez a dolga, ezért kapja a pénzt, de mielőtt megkapnám a "sorosfóbiás" jelzőt, te tudod hogy miből él?
Nyilván mikroadományokból telik neki márkás bőrdzsekikre.

jnzsblzs írta:MZP megválasztása óta meg asszem pont egy hét telt el szóval nem csoda hogy nem kritizálta nyiltan azóta a rendszert, elvégre mást is csinál.

Azért nem kritizál mert Soros bácsi azt mondta neki, hogy:
- Ok Marci fiam, most hagyd a választási rendszert mert arra már nincs idő, koncentrálj a koardinálásra, mert hátha...
Jó, ne legyünk rosszindulatúak, tudja ő ezt Soros nélkül is.
és valljuk be ez egy Marcinak való feladat, mert egy hiperaktív felforgató,
és hogy épp nem tüntet hanem aktivistáskodik azzal maga cáfolja meg azt az állítását;
miszerint az ellenzék nem győzhet ebben a rendszerben.
Az általad linkelt cikkben is erről beszél.

Bocs, de a videót nem tudom megnézni,
a trianonos videók óta nem nézek Marcit.

Illetve a migránssimogatós videóját láttam lefordítva,
de csak mert a dzsihádfigyelo lehozta vagy melyik...
meg akartam keresni neked, de nem találtam,
gondolom Marci letiltatta.
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.04. 20:40


BENCSIK !!! :lol:
Csupa kacagás van ma, mondom én.

https://alfahir.hu/2018/03/04/bencsik_a ... u_szavazok

Anyáddal szórakozz, te vén kommunista.
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2018.03.04. 18:25


Zsolti írta:Az ellenzék már megint feszültséget kelt. :)
Mekkora kalandor ez a Vona. :)
Remélem a cikk nem igaz, csak az alfahír találta ki és szerkesztette meg. :lol:

https://alfahir.hu/2018/03/04/orban_vik ... acio_kvota



Cáfolatot!!! Habony működj! :D
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 9883
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.04. 18:01


Ez meg... :lol:
No ez egy vicces kora este nekem.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas ... z_kampany/

Nagymamám holnap biztos ezzel fogja kezdeni nekem: az a zsidó Szél Bernadett már keresi a lakásokat a migránsoknak. :lol:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.04. 17:59


Az ellenzék már megint feszültséget kelt. :)
Mekkora kalandor ez a Vona. :)
Remélem a cikk nem igaz, csak az alfahír találta ki és szerkesztette meg. :lol:

https://alfahir.hu/2018/03/04/orban_vik ... acio_kvota
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: jnzsblzs Dátum: 2018.03.04. 16:41


bigg írta:
jnzsblzs írta:
bigg írta:Először te fejts ki mert én nem is tudom pontosan mire mondják,


Öm... Légyszi fejtsd ki mit gondolsz a magyar választási rendszerről?

Pölö az ellenzéknek most esélye van nyerni,
amúgy is csak a Gulyás Marcipán kritizált,
de ő nem politikus.
Egyébként Vásárhely óta ő sem kritizál,
milyen érdekes...

És tudod hogy miért kritizálta pl Gulyás Marci a valásztási rendszert? (ez a fontos kérdés, erre válaszolj a többit elég ha elolvasod, de ha válaszolni akarsz azokra is akkor beszélgethetünk róluk, de azok csak apróságok)
Amúgy azért nem kritizál jelenleg mert már elmondta amit akart változtatni nem fog tudni rajta szóval mi értelme lenne? (Amúgy persze ez nettó hülyeség mert ebben a cikkben például kritizálja a választási rendszert.)
MZP megválasztása óta meg asszem pont egy hét telt el szóval nem csoda hogy nem kritizálta nyiltan azóta a rendszert, elvégre mást is csinál.
És ha már témánál vagyunk: a tény hogy folyamatosan azon dolgozik hogy koordinálja egy egyéni választókerületben a szavazókat azért már elég komoly kritika önmagában is a választási rendszerrel szemben mint ahogy ebből a videóból látszik is.
Mindegy, hogy kit utálsz, kit szeretsz, kivel értesz egyet, avagy kivel nem ha a lényeg nekik is:
:scarf:
jnzsblzs
 
Hozzászólások: 1239
Csatlakozott: 2008.08.10. 21:06

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.04. 14:17


:wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.04. 12:09


Zsolti írta:Lehet, hogy Gyurcsányék mindent tisztességesen csináltak? Hogy hogy nem ül még a börtönben Fletó?

Na ez igaz, ennek tudatában nem mondhatok semmit, ez a bíróság egy vicc!

Úgy érzem, hogy jobb pártkatona vagy, mint én. :wink:

Ez nem stimmel mert a jó katonához méltón minimum aktivistáskodnom kellene,
de én csak a fotelből okoskodom. :P
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.04. 11:59


F.Totti írta:Ha ezt nem látod be, akkor semmit. Tök felesleges bármit bizonygatni. Ez már nem csak elfogultság.

Hát jó, legyen igazad.

Szerk: Vazze, mindig elfelejtem, hogy volt itt már névtelen origós újságíró hiteles forrásként linkelése is. Az mondjuk sok mindent megmagyaráz ;)

Igazad van, mert azóta sem jött semmi konkrét, nem kellett volna odaírni, hogy; "kiszivárgott",
ez inkább csak egy elképzelhető forgatókönyv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bigg 2018.03.04. 12:16-kor.
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: bigg Dátum: 2018.03.04. 11:57


jnzsblzs írta:
bigg írta:Először te fejts ki mert én nem is tudom pontosan mire mondják,


Öm... Légyszi fejtsd ki mit gondolsz a magyar választási rendszerről?

Pölö az ellenzéknek most esélye van nyerni,
amúgy is csak a Gulyás Marcipán kritizált,
de ő nem politikus.
Egyébként Vásárhely óta ő sem kritizál,
milyen érdekes...
Nella città eterna Spalletti, eterna e torneranno una volta, crede che tutte le strade Roma unità.
Avatar
bigg
 
Hozzászólások: 1530
Csatlakozott: 2006.08.02. 16:33
Tartózkodási hely: Hidas City

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2018.03.04. 08:52


Bigg, a gyurcsányos analógiát nem a média állítja, pláne nem az index, hanem az utca embere. Kollégák, haverok, ismeretlenek. Nem mérvadó a véleményük, nyilván utálják Orbánt, lehet, hogy balos szavazók voltak. Csak úgy írtam.
A "kimosták az agyadat" kifejezést a fórumtársakra különösen kerülöm, mert borzasztó sértő. Nekem biztosan nem fogja a Jobbik kimosni az agyam, mert hibákat keresek és találok bennük, és mondok jókat a többi pártról is. Duális szemléletű, de határozott pártpreferenciával rendelkező ember vagyok. Mindenkinek a véleménye érdekel. Úgyhogy a "kimosták az agyadat" kifejezés rám történő használatát szombat esti láznak tekintem. :wink:
Bigg, te komolyan abban a bűvöletben éltél, hogy a Jobbik majd nyíltan összefog a Fidesszel? Hát ez nem lehetett egy 17%-os párt célja 2010-ben. Lehet, hogy a magyar történelemben, nem is olyan sokára, létre fog jönni ez a koalíció, de akkor ennek semmi realitása nem volt.
A sajtószabadságról... Mindenki azt írhatja, amit akar. Egymással versenyeznek a hazugságokban, csúsztatásokban, oké. Ez bármeddig mehet, amíg nem közszolgálatinak hívják az adott médiumot. M1. Pont. Ha ez neked belefér, ám legyen. Szerintem neked sem fér bele.
Menekültek befogadása...Bigg, én kizárólag a kommunikációt emlegetem ezzel kapcsolatban. Meg lehetett bármikor nézni, oké. A kormány viszont ÜGYES taktikával nyilván nem verte nagy dobra a jó cselekedeteit, mert akkor rés keletkezett volna azon a bizonyos kampányon.
Lőrincet meg véded, mert a Bayer is védi. Pont a Bayer mondja, hogy a kormánynak is védenie kellene, eloszlatni a kételyeket, kommunikálni, stb. Hiszen pont ezért nem hozzák szóba! Az M1-en nem hangzott még el talán háromszor sem Mészáros Lőrinc és Tiborcz István neve. Jobb, ha a nép nem találkozik ezekkel a nevekkel.
Bigg, nekem továbbra is az az ijesztő benned, hogy VÉDED a gazságaitól a kormányt. Nem az idegesít, hogy rájuk szavazol, vagy hogy JOBBAN BÍZOL bennük, mint a többiekben. Hogy jobbnak tartod őket a kormányzás tekintetében. Hanem hogy hogy VÉDED. Hogy azt állítod, hogy amíg nincs bírósági bizonyíték, addig ők tisztességes vállalkozók. A magyar bírósághoz kötöd az ítéletedet. Érted, a magyar bírósághoz.
Ez a bíróság az MSZP-t sem számoltatta el, nem hogy a sajátjait.
Lehet, hogy Gyurcsányék mindent tisztességesen csináltak? Hogy hogy nem ül még a börtönben Fletó?
Nyolc év alatt hány elszámoltatási biztos volt a kormányban? És hány embert számoltattak el? Segítsetek, mert lehet, hogy nagyon keveset tudok.
Hagyó, Simon Gábor, Hunvald...Biztos van még.
Kamu volt az elszámoltatás.
Mint ahogy a Jobbik elszámoltatási szövege is kamu.
Bigg, a következő mondatomon meg ne sértődj, mert félig poén.
Úgy érzem, hogy jobb pártkatona vagy, mint én. :wink:
Zsolti
 
Hozzászólások: 11341
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég