Donald Trump és tanácsadói vélhetően kiszámolták stratégiailag a lépést, bemérték a várható következményeket.
- Én ebben nem vagyok biztos. Donald Trumpra jellemző, hogy a nemzetközi politikai logikával szembemegy, fütyül a nemzetközi egyezményekre, a nemzetközi diplomáciára. Tehát én nem hiszem, hogy ez az akció annyira ki volt kalkulálva, hogy hosszabb távon ez mit jelent.
ez egészen elképesztőA Luftwaffe, a Wehrmacht és a Kriegsmarine mindent megtett, emberfeletti erőfeszítésekkel a folyamatos támadások dacára egészen elképesztő módon 2,2 millió civilt, öreget, nőt és gyereket menekítettek ki.[3] A férfiaknak a parancs szerint az utolsó töltényig harcolni kellett.[1] Ezzel a világtörténelem legnagyobb evakuálását hajtották végre télen, háborús körülmények között.
nincs is több kérdésemA tengeralattjáró parancsnoka a román származású Alekszandr Marinyeszko (eredeti nevén Alexandru Marinescu) volt.
de egy ilyen háborúban amiben az egyik oldalon hitler a másikon sztálin áll de hitler egy ujjal sem ért hozzád kinek szurkolnál? A válasz már messze nem egyértelmű.
Hitler is nagyot húzott volna, ha nem lett volna háborúAkárhogy is ha ebből nem lesz háború akkor szerintem lehet hogy Trump oriásit húzott vele.
ezzel 100%ban egyetértek. És az USA-nak nincs is egyéb célja évtizedek óta kb, minthogy nekik szimpi kormányokat juttasson hatalomra.Lehet, hogy egy iráni háborút nem nyerne meg az amerikai hadsereg, elvégre nem nyert meg egy háborút sem igazán 45 óta. De a formális kormányt azaz a jelenlegi rezsimet kényelmesen el tudja söpörni.
F.Totti írta:Az arab muksók likvidálása jogilag mennyiben különbözik Szkripal megmérgezésétől?
(mármint azt leszámítva, hogy az oroszok gyilkosságának tudjuk hogy volt ártatlan áldozata is, a mostani támadásról ilyen hír még nem jött, de nem lepne meg)
Egy magát a többiek felettinek érző ország/ember kivégeztet egy külföldi államban vkit. Az oroszok saját állampolgárt, akit jogosan foghattak perbe és ítélhettek (volna) el. Az USA pedig mindennemű peres eljárás nélkül egy külföldit.
Erkölcsileg nyilván nem mindegy, hogy egy nyugalmazott ügynököt ölnek meg vagy egy aktív katonai/félkatonai vezetőt, de jogilag nincs különbség, mert az USA nem üzent hadat Iránnak.
A két eset politikai és médiafogadtatása mégis ég és föld. Baromi ingoványos és veszélyes az a talaj, amit a jog helyett olyan szoft és megfoghatatlan dolgok alkotnak, mint az igazságosság meg az erkölcs. Főleg ha olyan idióták kezébe adják a döntést mint Trump és Putyin.
snatch írta:Trigo, azt hittem lesz valami tanulság, mert azt írtad, hogy tanulságos. Soha nem tudhatod, hogy miként reagálnál egy ilyen helyzetben. Persze a közeg picit más, mert ott azért sokkal alapabb az, hogy fegyvert viselnek az emberek, akik valószínűleg nem úgy kapják a fegyvert, hogy nem jár hozzá valami képzés, vagy akármi, de ha nem is, akkor is megszokottabb, mint mondjuk ha itthon történne egy ilyen ott, ahol pont vagy. Ráadásul az is más, amikor csak látod, hogy valaki másra fegyvert rántanak, és fognak, mint amikor rád fognak. Nem tudhatod, hogy miként reagálnál az adott helyzetekben mindaddig, amíg nem történik meg, addig pedig teljesen felesleges ítélkezni, vagy bármiféle tanulságot levonni.
Éppen emiatt sosem tudtam azokat megérteni, akik a wiszkist jófejnek tartották, mert hiszen nem csinált semmit, csak kirabolta a bankokat. Az, hogy éles fegyvert fogott emberekre, az semmiség... mondják olyanok, akikre sosem fogtak éles fegyvert...
Baromi ingoványos és veszélyes az a talaj, amit a jog helyett olyan szoft és megfoghatatlan dolgok alkotnak, mint az igazságosság meg az erkölcs.
miközben épp aláírta az újabb anyahajójuk építést kbAz orosz külügyminisztérium arra figyelmeztetett, hogy az iráni tábornok megölése kockázatos akció, növeli a feszültséget a Közép-Keleten. A 2015-ben Iránnal kötött atomalkut szintén aláíró Kína aggodalmának adott hangot. Keng Suang külügyi szóvivő nyugalomra és önmérsékletre szólította fel az érintetteket a feszültség újabb kiszélesedésének elkerülése érdekében.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég