De miért nem jobb a skót keret?
Svejc: Akanji, Embolo, Zakaria, Schar, a vén Shaquiri és Xhaka, a Milanban tarcsi Okafor és kb ennyi. Ndoye két értelmes meccset játszott a szezonban, pechünkre mindkettőt ellenünk, de ettől ő még középszer. Én mást nem ismerek. Na jó, ez kicsit több lett, mint vártam
De közülük Embolo és Zakaria sérült. A skótok pedig tele PL játékossal: Robertson, McGinn, McTomminay, Thierney, Gilmour, Adams... a f@szom, ez meg kicsit kevesebb
Ha Xhaka jó is lesz (már ellenünk is szar volt, utána pedig még szarabb), ketten Akanjival nem visznek elég minőséget sok átlagos játékos közé. A skótok legalább arra célfocira jók, amit Steve Clarke játszat velük. Én tőlük jobban tartok, de majd kiderül. Így végiggondolva tényleg kb ugyanolyan erős a két keret. De egyiket sem érzem jobbnak nálunk. Mármint kereterősségre jobbak, de ilyen szintű csapatokat bőven megvertünk már (a törökök és a szerbek is vannak ilyenek, sőt), mert a játékunk messze a keretminőségünk felett van. És mivel ezt nem csak egy-egy meccsen hozzuk, így elkönyveltem állandósult állapotnak.
Kicsit sem fog meglepni, ha játékban dominálunk vagy minimum feléjük növünk. Ettől persze még kikaphatunk.