A bajóti rallybalesetről mi a véleményetek? Ki a hibásabb a rendező vagy a néző? Pontosabban büntetőjogileg nem kérdés, hogy a főrendező, de mennyire életszerű, hogy lefújják a versenyt a hülye nézők miatt? Ezt kellett volna tenniük? Így gyakorlatilag nem lehetne versenyt rendezni Magyarországon. Több, mint 100km-nyi gyorsasági szakaszt nem tudsz végigbiztosítani rendezőkkel.
Nem vagyok a technikai sportok nagy rajongója (utálom az összes olyat, ami komolyabb természetkárosítással jár), de ebben billegek. Aki felszólítás ellenére is bemegy az elzárt területre, hogy minél jobb fotókat tudjon csinálni, miközben tőle egy méterre húznak el 100 km/h felett a versenyzők, az amúgy is agyhalott. Ugyanakkor, ha rendezőként feladatod a terep biztosítása és felszólításra nem távoznak, a szabály pedig az, hogy ilyenkor nem indulhat a futam, akokr bakker ne indítsd el. Majd csak lesz pár türelmetlen erősfiú, aki kilökdösi onnan a népeket. De pont a versenytáv hossza miatt mindig lesz olyan néző, aki miatt stoppolni kell a rajtokat.
Szujó pedig hiába nyilatkozza, hogy a biztonsági szabályzat rendeben volt, ha az összes versenyen alap, hogy ezek csak szövegek, betartani úgysem lehet. A nézőknek szóló tájékoztató komolysága (=komolytalansága) pontosan mutatta, hog ymit gondol a rendező a betarthatóságról. És ha ez a rendező nem tartatta be (kapott már felfüggesztettet ilyen balesetért, ergo most felkészülhet pár börtönévre), akkor gondolom senki nem tartatja be. Vagy egy oltári nagy fasszal van dolgunk, aki tényleg húzzon a börtönbe.
Szóval el tudom fogadni azt is, hogy a hülye nézője minek ment oda és azt is, hogy rendezőként kötelező feladatod a szabály betartatása, mert itt tényleg életekről van szó (nem egy országúti bringaverseny 14%-os emelkedőjén fut vki a versenyzők mellett). Szerintetek?
Számomra optimális megoldás az lenne, ha betiltanának mindennemű benzingőzös, nem zártpályás rendezvényt. Basszák meg a nézők és a rendezők is