Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

ide jöhet minden

Re: Offtopic - politika, közélet (AS Romától független, 18+)

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.10.11. 14:24

Azon a napon fog nekik odabszni, amikor hazi oltart allitasz conte-nak...
Teigo: hat en nagyon nem. Legalabbis ami az allapotomat illeti. Olyan ertelemben en is kulturalt voltam, hogy soha mem rongaltam-kotekedtem, en az un jofej reszeg voltam. De pl ordenare modon tancoltam, bar talan nem ez a legjobb kifejezes.
:)
tomm

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2024.10.11. 13:20

odab.szott nekik rendesen :)

bevallom nem hallgattam meg, de ha azt írod, hogy odab*szott nekik rendesen, azt elhiszem.
bárcsak a cigányoknak b*szna már oda, de úgy rendesen. én ezt várom... :roll:
snatch
Site Admin

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.10.11. 11:06

Szoval egy kutya.
igen,általánosan értettem, nem csak erre a helyzetre

én kulturáltan buliztam mindig:)
Úgy tűnik, nem érted: ez Róma!
"Azt kijelenthetjük, ha mi nem irányítjuk a játékot, attól még valaki fogja."
Trigoria

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.10.11. 10:46

. amúgy nincs annál lejjebb, mint amikor külföldön esik egymásnak magyar és magyar

Azert azt ne feledjuk, hogy amikor gyurcsanyek voltak hatalmon, akkor a fidesz kerte az eu-t, hogy ne finanszirozza gyurcsanyek korrupciojat. Kvazi az eu-s penzek befagyasztasat kertek. Szoval egy kutya.

Sztem annyira bszott nekik oda, mint a magyar naranccsal :D akarmit is mondott...

Nem tudom te hogy buliztal, de en egy szombat esti hazibuliban egy par ora utan inkabb a gaj ferhofstatra hasonlitottam :D :D
tomm

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.10.11. 07:50

na, meghallgattam Orbánt
odab.szott nekik rendesen :)
nagyon helyes
tudjuk, hogy beszélni tud

Arra a senkiházi MP-re nézve.. vazze még a foga sincs rendben. Mintha egy random szombat esti buliból kiszedtek volna egy kvázi normálisnak kinéző embert
Olyan mintha én állnék ott kb. Vicc :)

amúgy nincs annál lejjebb, mint amikor külföldön esik egymásnak magyar és magyar
Trigoria

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.10.09. 08:20

Ez csak egy gunyos megjegyzes volt arra, hogy ez szemita belugy.
Volt par ezer evuk teto ala hozni valamifele bekes egyuttelest, nem jott ossze, allandoan megy a balhe, csinaljanak magukkal, amit akarnak. Nem kell bekefenntartokat kukdebi oda, ahol sosincs beke. Es a sose az tenyleg sose. Ha beket akarnak, akkor az csak a teljes szonyegbombazassal lehetseges arrafele. Szep lassan ez igaz lesz londonra, parizsra, berlinre is...
tomm

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.10.09. 07:43

Azt sem igazan ertem, miert szamit izraelnek, hogy ott vannak? Egyszeruen elmennek mellettuk, ketlem, hogy tuzet nyitnak rajuk, valoszinuleg nem is tehetik.

a cikket is elolvastad?
Arra, hogy az ír katonáknak milyen esélyük van tartani az állásaikat, nem túl kecsegtető precedens az, ami a 2006-os háború idején ugyanezen a határszakaszon történt. 2006. július 25-én az izraeli légierő vadászgépe egy közel 500 kilós bombával végezte ki Dél-Libanonban azt a kanadai-kínai-finn-osztrák ENSZ-békefenntartó egységet, amely megtagadta állásai elhagyását.
Trigoria

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.10.09. 06:39

Egyatalan mit keresnek ott?
Szemita belugybe, ami mar amugy is evezredek ota tart, miert kell beavatkozni?
Azt sem igazan ertem, miert szamit izraelnek, hogy ott vannak? Egyszeruen elmennek mellettuk, ketlem, hogy tuzet nyitnak rajuk, valoszinuleg nem is tehetik.

Ami a vezetot illeti, magyarorszag vezetoje minden nap harcba indul, tamad, elfoglal es megved minket.
tomm

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.10.08. 22:34

https://kuruc.info/r/67/279347/
édes istenem, mikor lesz ilyen vezetőnk mint az ír elnök?? (vagy ilyen vezetői döntés)
Trigoria

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.09.07. 08:27

nem ugynanazok a munkák. Ami az egyikben elfogadható, a másikban nem. Szvsz
Trigoria

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.06. 23:36

Dehat mar megmagyarazta. A munkaja nem csak negyvenot oercbol all. Irta, hogy hugyozni is alig van ideje. Es a korhazi dolgozo hazaviszi a munkajat? Az apolonak nem kell agytalat mosogatnia otthon, ellenben a tanar minimum otthon is dolgozatokat javit, ha hamst nem is csinal. Regebben volt tanar ismerosom, o meg keszzlt is az orakra otthon. Hol tartottak az osztallyal, vazlat stb.
En sem tartom jonak az ora alatti nyomkodast, de semmilyen munka alatti nyomkodas nem jo, hat meg az egy orara elszokdosest, de ez van, emberek vagyunk, szerencsere nem rabszolgak. Engem aztan nem zavarna, ha a noverke a folyoson menet kozben nyomkodna. Ne vervetel kozben, de amugy miert ne? Anyam korzetiorvosi rendeloben vol asszisztens. Kb barmikor fel tudtam hivni a telefonjan. Aert imadta az osszes beteg. En is nyomkodom, ha epp lehet, akkor a masikat miert merjem masik mercel? Ugyanazzal a mercevel merem a masikat mint magam. Vagy legalabb probalom.
tomm

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.09.06. 23:09

(Szerintem sokan telóznak néhány perc erejéig munka közben, csak ugye ott nincsenek meg a szent 45 percek.) :wink:

és a mondat második felével meg is magyaráztad az elsőt

a kórházi példa nem faterom miatt volt baromság, hanem alapból szvsz :)
Trigoria

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 21:46

45 perc még, ja! :)
(Szerintem sokan telóznak néhány perc erejéig munka közben, csak ugye ott nincsenek meg a szent 45 percek.) :wink:
A kórházi baromság-példáért meg bocsánat. Nem figyeltem oda, bocs. :(
Zsolti

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.09.06. 20:55

vagy beállok tesizni, edzeni egy osztályhoz a csarnokban.
az milyen menő lehet a gyerekek körében :) respect
MIndig imádtuk mi is a sportoló tanárokat.

A tanári telefonhasználatomról annyit, hogy ja, ez van. Nem szégyellem, mert nem vészes, de nem is vagyok büszke rá.
Leet a többi tanár is csinálja, nem tudom, és akkor ez nem kirívó. Nekem nem tetszik. Ennyi.

Bár azért tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány ember nézi a telefont munka közben CSAK ANNYIT, mint én óra közben. :)
Ne légy tomm, ne csúsztass és moss össze dolgokat. :) Te azért vagyok ott abban a 45 percben (ennyi még egy óra?:)), hogy a figyelmed 100%-át a tanulókra fordítsd. És vagyok pl én, aki ha kiugrik meló közben egy órára, kutya f.szát se érdekli, és nem megy a munkám rovására (végre, teszem hozzá, mert a 10+ évnyi könyvtári pultozás , meg kereskedelem ugye pont nem a szabad választásról szól munkaidőben).

Mondom, szerintem még az orvos is műtét közben. Egy csepp túlzással.
ez nyilvánvalóan hülyeség, még viccnek is. Volt most ugye tapastalatom orvosokkal és kórházakkal sajnos. Egyetlen egy dokinál, de még ápolónál sem láttam egyetlen kurva mobilt sem. Nemhogy hazsnálni, birtokolni sem. Nyilván pihemőidőben azt csinál amit akar, meg a hátam mögött is. De előttem ne, és nem is tették.
Trigoria

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 20:22

Szeretem az ilyen békítő, nyugvópontra helyező írásokat. :wink:
Ahogy kezdted a hozzászólást, egyértelmű: elv és megvalósítás. De én ezt már többször említettem. Egyetértünk.
A tanári telefonhasználatomról annyit, hogy ja, ez van. Nem szégyellem, mert nem vészes, de nem is vagyok büszke rá.
Bár azért tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy hány ember nézi a telefont munka közben CSAK ANNYIT, mint én óra közben. :)
Mondom, szerintem még az orvos is műtét közben. Egy csepp túlzással.
De jól van, zéró tolerancia, értelek. :wink: :)
Úgy kezelem mostanában a frusztráltságomat, hogy ha dupla lyukas órám van, megyek le futni a csarnok melletti salakpályára, vagy beállok tesizni, edzeni egy osztályhoz a csarnokban.
Nagyon fasza érzés. Lezuhanyzok, aztán megyek vissza tanítani.
A lényeg: Milák egy öntelt pöcs, a tanár meg az anyja picsájáért nyomkodja a telefont. :lol: :wink:
Zsolti

HozzászólásSzerző: Trigoria Dátum: 2024.09.06. 19:39

huhh, két dologról beszélünk Zsolti
1. az elv
2. a megvalósítása

Te az utóbbin akadtál ki szerintem, mert jelenleg a nyakatokba szakad, és nehéz - ha nem lehetetlen - megoldanotok.
De ezt senki nem is vitatja. De ezért még nem az elv a rossz szerintünk. Az már igen, hogy a kormány nem gondolta végig ennek a jó megvalósítását.

Amiket óra közben telefonhazsnálatodról mondtál nekem teljesen idegenk, és -bocs - elfogadhatatlanok. De tény, hogy régen jártam suliba. :)
Hogy asszonnyal bezsélj óra közben.... nekem bocs, de nem fér bele.
A szabad foglalkozást értem így példákkal, de hiszed vagy sem, nekem egyetlen egy sem rémlik a 12 év suli alatt. Egyetlenegy sem!
beadtad a dogát? ülsz csendben. Te végeztél egy témakörrel? És? Akkor leülsz és elkezded nyomkodni a telód????
Pittyeg a telefon óra közben, jött a mail, 15 perc múlvára el kell végezni ezt és ezt. Nem ér rá szünetig.
Felhívom óra közben az egyik kollégámat:
ez szabályozás kérdése. Nálam nonszensz.

Mindegy, tisztellek, szeretlek, de ne is menjünk ebbe bele jobban, mert nagyon más véleményem van erről - ezek szerint. De legalább ezt is megtudtuk. :)

A tommnak szánt hosszú írásod tök megértem. Nyilván láttam is ezt a folyamatot nálad az évek alatt még itt a fórumon is. Hisz azért meséltél közben is ezt azt. Sajnálom az egészet. Veled vagyok lélekben.
Azt kell mondanom, amit mindig is: engem nem érint és nem is fog soha mr az oktatás, így nem idegesítem magam rajta.
Trigoria

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 17:23

Amúgy ez jó kérdés, ja.
Ha úgy fog alakulni, hogy idővel kevesebbet fognak telót nyomkodni a fiatalok, akkor megérte.
Ha viszont délutánonként és hétvégenként pótolják az "elmaradást", akkor még rosszabb lesz a helyzet.
Zsolti

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.06. 17:00

Nem vedelek en!
Csak ezzel tenyleg mit lehet kezdeni?

Miert kell letiltani a telefont? Miert korlatozza valaki a gyereke telefonhasznalatat? Szrok a kulturajukra. Ne telefonozzanak, csak amennyi normalis. Suliban egyatalan ne. Es akkor nem kell se tiltani se korlatozni. Mit lehet kezdeni ezzel a hozaallassal?
tomm

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 16:57

Nyugi, tomm, köszi szépen a védelmet, de szerintem snatch is inkább a cigányokon húzta fel magát, mint az én véleményemen.
Azért az érdi cigókat sem kell bemutatni, gondolom te pontosan ismered a fajtájukat, snatch.
Úgyhogy ja, ilyen világban élünk.
Zsolti

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.06. 16:44

Snatch, most komolyan zsoltin kered szamon, hogy a rendorseg meg a politika nem oldja meg a ciganykerdest?
Tenyleg kiszallok, mert azzal egyszeruen nem lehet mit mondani, hogy ha valaki nem a valosagot veszi alapul, hanem egy altala idealizalt allapotot.
Menj oda es nagyarazd el a dzsenifereknek meg az apukajuknak hogy mit kene csinalniuk ha ez ilyen egyszeru
tomm

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 16:16

Snatch, oké. Szélsőjobbos szavazó vagyok.
De kis hazánkban romaimádó Fidesz-kormány van, és állami alkalmazott vagyok.
Én nem neheztelek rád meg Trigóra, hiszen minden munkakörnek megvannak a maga nehézségei és "idegei", nektek is biztosan, de nekem ez a telefonosdi csak feltette az i-re a pontot.
Lehet 10 évvel ezelőtt mosolyogva kaptam volna el a telefonozókat.
Most már nem fogom.
Amellett, hogy mélységesen felháborít, ahogy kezeli a politika a cigányságot, megpróbálok segíteni azokon, akik csak együgyűek, de nem feltétlenül kártékonyak. Ezt muszáj megtennem pedagógusi mivoltomban és emberként is. A roma kultúra tényezőihez alkalmazkodnom kell valamilyen szinten. Nincs mese.
És igen, kértek már tőlem pénzt a suli melletti kisbolt előtt, miközben számolgattam a visszajárót a markomban. :)
Zsolti

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2024.09.06. 15:33

Zsolti, magas ívben lesz*rom, hogy mi a cigány kultúra, és hogy ők hogyan oldják meg. Másoltassanak még egy kulcsot, ne zárják be a lakást, úgy sem tör be senki hozzájuk, mert jó esetben éppen ők törnek be máshová. Másoknak is vannak extra eseteik, azokat miért kell másképpen kezelni, mint a cigányét? Ja, mert aztán bejön az apuka késsel?
Mindenkitől el kell venni a telefont, Dzsenifertől, Ármánitól is...

a cigányok mai napig megállítanak az utcán.

ja, csak most már egy kis apróért, meg cigiért... :mrgreen:
snatch
Site Admin

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 14:56

Na és akkor, tomm. :)
Én a fősulin szerelmes lettem a tanításba, pedig újságírónak készültem.(Az Is vagyok.)
De jól tudtam magyarázni, szerettem a gyerekeket, humorosan ment a tanítás, ezért úgy döntöttem, hogy tanár leszek.
És 16 évig konkrétan szerelmes voltam az iskolába, a tanításba. Minden egyes nap örömmel mentem dolgozni. Pedig voltak problémák dögivel. Tudtam délutánonként színjátszó szakkört tartani a kölyköknek, én írtam a darabokat, én rendeztem, és szerepeltem is velük együtt. Ünnepi műsorokat humorosan, de sírósan adtunk elő. Imádom, imádtam. Óriási élmény színházban, félhomályban szerepelni.
Tartottam az órákat, végig osztályfőnök is voltam, és részt vettem mindenben, amiben kellett.
Ám az utóbbi 3-4 évben beindult egy óriási változás a szakképzésben (és a világban), és minden kezd összeomlani. Mondhatjuk, hogy én nem tudok haladni a korral (igaz is), de nem erről van szó. Hanem a temérdek felesleges munkáról. Amit el kell végezni, adminisztrálni kell, de nincs értelme. A társadalom folyamatosan "korcsosodik", a gyerekanyag brutális, és olyan cselekvési terveket, projekteket, bemutatókat kell szabnunk rájuk, mintha atomtudósok lennének. Hazugság az egész. Megértem a kormányt. Mindenkinek kell szakma. Jogos, kell. De ki fogja egy átlagos cigány villanyszerelőre, hegesztőre, asztalosra bízni a dolgait ? Senki.
Kimondom a régi közhelyet, amin 16 évig csak mosolyogtam, mert nem hittem benne.
A tanítás már másodlagos. Egy heti háromórás, egész tanévben 108 órás tantárgyból a gyerek különböző okokból hiányzik vagy 30-at. És nem családi okok miatt elsősorban. Iskolai projektek, versenyek, bemutatók, kirándulások, stb. miatt. Oké, ezek az iskola érdekei, meg élmény a gyereknek, mondja a vezetőség. De minden héten ??? Már unják a tanulók, inkább ülnének ott a közismereti órákon, és készülnének az érettségire.
Szóval túl van programozva és szabályozva az egész. Én már semmi szabadságot és örömet nem érzek benne.
Eddig odafigyeltem a mentális problémákkal rendelkező tanulókra. Szünetekben, órák után leültem velük beszélgetni. Ha kellett, emiatt későbbi busszal mentem haza. Megbeszéltük, hogy mikor vágta meg magát legutóbb, milyen az állapota, mik a céljai. Volt olyan, aki csak nézte a falat 10 percig, és utána kezdett el válaszolgatni nekem. Hamarabb jöttek hozzám, mint a pszichológushoz. Ez volt az egyik erősségem. A gyerekekkel való beszélgetés, a lelki segítségnyújtás.
Most már ilyenekre nincs időm.
Elment mellettem a világ, és én nem tudok haladni vele. Digitális tábla, tablet, okostelefon.
Én eddig sem frontális órákat és előadásokat tartottam. Próbáltam humorosan, segítőkészen tanítani, csoport-, páros és egyéni munkában is. Ha kellett, ordítottam és káromkodtam, de a cigányok mai napig megállítanak az utcán.
Most már ezek az emberi tulajdonságok nem olyan fontosak. Fontosak, de nem erről szól az oktatás-nevelés folyamata.
Projekt, digitalizáció, programok az órák rovására. Ez a szakképzés.
De hogy mennyi lesz az igazi szakember, azt ti is tudjátok.
Szóval hálistennek nem családi vagy magánéleti okok vezettek ide, tomm. :) Még csak nem is a gyerekanyag.
Hanem maga az oktatásszervezés, az oktatáspolitika. De a tüntető tanárokkal nem ugyanazokért a célokért küzdünk. Velem minimális az átfedésük. Úgyhogy ott is kívülállónak érzem magam.
Miközben minden feladatot próbálok elvégezni, ahogy az erőm engedi, ezért egyre komolyabb dolgokat bíznak rám a suliban. Őrület. Szeptembertől például munkaközösség-vezető lettem. Ez SOHA nem akartam lenni.
Hosszú lett, bocs.
Gondolhatjátok, miért fogom telibe szarni, ha valaki egy bokor mögött telefonozik. :)
Zsolti

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.06. 14:29

Kezdeném a válaszokat Trigóék részére. :)
Nincs abban vita köztünk, hogy a gyereket korcsosítja a telefon. Meg mindenkit. Engem is. Én az összes kütyüt betiltanám, azokat meg lehet pont ti nem, mert kell a munkahelyetekhez. :)
És semmi gond nem lenne abban az esetben, ha a gyerekek mindannyian bekulcsolnák reggel a telefonjukat a szekrénybe, az utolsó óra után meg kivennék. Biztos vannak olyan iskolák vagy azon belül osztályok, ahol ez csont nélkül megtörténik. Ilyenkor a tanárnak SEMMI dolga nincs. De ti azt nem látjátok, hogy mi van akkor, ha osztályonként csak 3-4 kölyök nem így cselekszik. Elvileg el kéne kobozni a telefont, akárhol meglátok bárkit, az osztályfőnökének jeleznem kell, hogy adjon egy osztályfőnökit, és a telefont a nap végéig nekem kell megőriznem, hogy utána visszaadjam. Ha nem adja át a telefont vagy a cigit, akkor fel kell vinnem azonnal az igazgatóhoz, aki értesíti a szülőt, és igazgatói figyelmeztetést ad, plusz a szülőnek vissza a telót.
Na már most, ha szemet hunyok a telefonbűnözők fölött, akkor én vagyok a hunyó, aki nem tartatja be a törvényt. Ha intézkedem, azzal elmegy az egész szünetem úgy, hogy olykor hugyozni is alig van időm elszaladni. Mi szünetekben nem ülünk le egy székre. Intézkedünk, adminisztrálunk, egyeztetünk. Kurva sok meló van. Aminek egy része atomfelesleges persze. Nekem NINCS időm az egyéb teendőim mellett a telefoncsalókra figyelni és intézkedni. Ezért is kapjátok a fizetést, mondhatnátok. De nem! Ebből most már elég. Én tizenvalahány évig kussoltam a gyűléseken és a tanáriban is, de ez már sok. Ezt is a leterhelt, frusztrált tanár nyakába varrják. Vegyenek fel egy embert, aki ellenőrzi a telefonleadást és -felvételt, és aki intézkedik, ha elkap egy bűnözőt. Nekem elegem van már ebből.
Ha meglátok valakit telefont nyomkodni, és érzékelem, hogy ő látott engem, akkor odamegyek, erélyesen rászólok, hogy elő ne vegye még egyszer. De hogy nem fogom elkobozni, nem rohanok az osztályfőnökéhez, az holtbiztos.
Snatch, jobb iskolákban, ahová a mi gyerekeink járnak (a tieid és az enyéim) biztos sallangmentes lesz a történet.
De amit írtál: a szülő hívja a titkárságot vagy engem, hogy szólni kén' a gyereknek. Oké, megyek, szólok. Csak én fent vagyok a magyarteremben, ő meg lent a 2-es műhelyben. Akkor újabb séta, faszom. :)
Ne haragudjatok, de ti ezt nem látjátok, hogy egy szakiskolában ez mennyi anyázást meg fennakadást fog jelenteni. De majd megoldjuk valahogy. Én például úgy, ahogy leírtam.
Sok cigánynak van telója, de csak messengereznek rajta, hívni nem lehet őket, és ők sem tudnak hívni. Ők például csak üzengetni tudnak.
Reggel eljön a gyerek suliba, és ő hozza a lakáskulcsot, mert csak EGY van belőle. A nagy eső miatt hazaküldték közmunkából a szülőket, és ők üzennek a lánynak, hogy ugorjon haza a kulccsal.
Kistesóért menni oviba, suliba. Kapnak egy üzit, és már indulnak is.
Orvoshoz például soha nem mennek egyedül. Mindig kísér valaki valakit. Tényleg. Jön egy csörgés, indulni kell nagyival Nyíregyre a mentővel, valamelyik nagyobb gyerek megy haza vigyázni a kisebbekre. Stb. Ezer romakultúrabeli eset.
Trigo, a tanárok órai telefonozása. Szerintem nem jellemző, kábé csak magamból tudok kiindulni.
Óra végi pihi. Hallottál már a szabad foglalkozásról ? :) Például a dogát mindenki beadja csengetés előtt 5 perccel. Vagy vége egy témakörnek, és már 7 percig nem akarok belekezdeni az újba. Nem minden órán, de hogyne lenne ilyen !?
Nekünk, tanároknak az iskolai teendőket e-mailen küldik. Pittyeg a telefon óra közben, jött a mail, 15 perc múlvára el kell végezni ezt és ezt. Nem ér rá szünetig.
Felhívom óra közben az egyik kollégámat:
-Helló! A Vadász Mercédesz megjött? Mennyit késett?
-El tudnád engedni hozzám próbára a 7. órán Dominikot, mert készülünk az előadásra?
-Most ezt a projektet hogy kell csinálni, mert nem értem ?
Trigo, óra közben is muszáj kommunikálnunk nagyon sokszor. Nem fér bele a 10 perces szünetbe.
Ha a feleségem hív, és tudom, hopgy tíz másodperces, akkor felveszem. Hogyne venném. Elnézést kérek az osztálytól. Ennyi. Nem trécselek percekig. Senki.
Ha egy gyereket hívott a szülő, természetesen megengedtem neki, hogy a folyosón felvegye. Ki tudja, mennyire fontos.
Ha ezeket nem tudjátok elfogadni, nincs gond, szeretlek titeket, de ezek bőven beleférnek, én úgy gondolom. :) És nehezen is érteném meg, ha a leírtak után még mindig 100%-osan az egész napos elkobzás mellett vagytok. Mondjuk egy szakiskolában. Legyen 80%, oké. De hogy 100...:)
Szóval kemény ez így nekem. Ennyi teher mellett ezt is a pedagógusokra sózták.
Nem beszélve arról, hogy felhívhatom-e ezentúl iskolai ügyekben a kollégámat óra közben. :)
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolti 2024.09.06. 15:04-kor.
Zsolti

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.06. 09:40

Inkabb kitoroltem a velemenyem....
Legyen igazatok, nem kell

Zsolti, arra viszont kivancsi lennek, miert csak munka mar? Egyszeru kieges, esetleg maganugyi dolgok (nem reszletezve) vagy az elmult ket evben tortentek a munkahelyen es/vagy az oktatasban olyanok, amik partvonalra tettek az erzelmeidet? Vagy te magad sem tudod?
tomm

Következő

Vissza: Társalgó