Fórumozási 'etikett'

újítás, javítás, hibabejelentés, ki mit akar

HozzászólásSzerző: Levy ASR Dátum: 2006.01.14. 12:08


Tisztelt Roma –szurkoló !

Pár fontos és betartandó szabályt ismertetnénk Veled, mielőtt a Forumon megejtenéd hozzászólásaidat:

- Az üzenet tartalmának mindenben meg kell felelni a vonatkozó jogszabályoknak, így különösen rágalmazást, becsületsértést, káromkodást illetve más csoportok számára sértő vagy károkozó tartalmat nem hordozhat. Bármely hozzászólás, amely káromkodást tartalmaz, ill. tartalma hangulatkeltő, uszító jellegű AZONNAL TÖRLÉSRE KERÜL A moderátorok ezentúl nem fogják javítgatni, egyből törlik a hozzászólást. Vonatkozik ez arra is, aki beidézi az adott szöveget !
Éppen ezért megkérnénk minden jóérzésű fórumozót, hogy az ilyen jellegű hozzászólásokkal Ne foglalkozzon, ne válaszoljon rá, ne szóljon vissza neki. A moderátorok majd foglalkoznak vele. Az ezekre reagálásokat kérem, ne a topicban vitassátok meg, mert ezeket automatikusan törölni fogjuk.

- Nem kerülhet a fórumba olyan üzenet, amely fiatalkorúak számára nem megfelelő, a felhasználók számára sokkoló, sértő lehet.

- Közszereplők személyét indokolatlanul sértő, bántó, gyalázkodó megnyilvánulást tartalmaz.

- Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele esetén feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozta nyilvánosságra.

- Rágalmazás, amely a felhasználó valakiről a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ.

- Becsületsértésnek minősül az előzőeken túl, aki mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el.

- Kegyeletsértést követ el, aki halottat, vagy emlékét az előzőekben meghatározott módon meggyalázza.

- Közösség elleni izgatást követ el, aki nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzet, valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, vagy gyűlölet keltésére alkalmas egyéb cselekményt követ el. Továbbá más csapat szurkolóinak, játékosainak, vezetőinek, illetve az AS Roma játékosainak, szurkolóinak, vezetőinek sértegetése tilos.

- Nemzeti jelképet sért meg az, aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság zászlaját, himnuszát, vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ vagy más ilyen cselekményt követ el.

- Közveszéllyel fenyeget, aki más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget.

- Az üzenet valamely kisebbség vagy bármely többség nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére, annak faji szempontokon alapuló bemutatására elítélésére irányul.

- Pornográf és a jó ízlést sértő szövegek.

- Nem kerülhet be olyan üzenet, amely az általános etikai normákat megsérti.

- Tilos a hozzászólás többszörözése (flood), fórumot deformáló hozzászólás küldése, az adott témába nem illő hozzászólás küldése. Szinte minden témához tartozik csoport, topic tessék azokat használni!! (Pl. nem a Totti topicban beszélünk Cassano-ról; nem a De Rossi topicban szokás Perrottát bírálni; stb… stb.)

- Tilos fórumot deformáló "aláírást" használni.

- Közízlést sértő, vagy egykori, esetleg jelenlegi politikus, diktátor nevének nem megfelelő szövegkörnyezetben való használata, illetve az asroma.hu felhasználóit megbotránkoztató felhasználónév használata nem engedélyezett.

- Semmitmondó hozzászólások küldése (hozzászólások számának egyértelmű növelése céljából) tilos!


A szabályok betartatása
-----------------------
A moderálási szabályzatot a moderátorok és az adminisztrátor tartatja be. A szabályok megszegése következőket vonhatja maga után:
- figyelmeztetés
- részleges kitiltás felhasználónév alapján
- teljes kitiltás IP-cím alapján
Figyelmeztetés esetén a moderátor köteles a felhasználóval közölni a figyelmeztetés tényét, okát. Egyéb büntetés viszont figyelmeztetés nélkül megtörténhet!

A moderátorok határozzák meg a büntetés mértékét és az adminisztrátor hajtja végre (kivéve a hozzászólás törlését). Ellene tiltakozni nincs lehetőség.

A szabályzat nem ismerése nem mentesít a betartás kötelessége alól!
Fontos, hogy nem teszünk különbséget törzstag és új felhasználó között.

Ha valaki folytatólagosan megsérti a jóizlést, neve nem szalonképes, regisztrációja azonnal törlésre kerül. Ezáltal összes korábbi hozzászólása elveszik, neve tiltólistára kerül!


Jó szórakozást, és kulturált eszmecserét!
-= A moderátorok =-
*** TREMA, DAVANTI A TE C'E ROMA !!!***
"Every player has some genius, but there's only one Van Gogh, and there is nobody like Totti."- Trapattoni.
Avatar
Levy ASR
Admin
 
Hozzászólások: 2039
Csatlakozott: 2005.03.14. 20:48
Tartózkodási hely: Zeg

Fórumozási 'etikett'

HozzászólásSzerző: mole Dátum: 2005.08.26. 08:53


Kedves Fórumozók!

Ide szeretném összefoglalni, a fórumunk javasolt használatát. Egyelőre csak egy dolog, de lehet bővül még. Persze nem jár nyilvános kivégzés annak aki megszegi, csak jó lenne, ha figyelembevennétek néha. :)

Szóval:
    Jó dolog az idézés (quote), de azért nem kell túlzásokba esni. Azt a mondatrészt idézzétek csak be, amire vonatkozik a reagálásotok. A másik, ha olyantól idéztek, aki szintén idézett, akkor az Általa idézettet már lehet jobb lenne törölni, mert így egy egyszavas hozzászólásotok előtt is ottlesz egy rahedli szöveg, amely egyrészt nagyon megnyújtja a topic hosszát, másrészt felesleges, mert általában rá lehet jönni ki kinek válaszol és mire. Persze van ahol célszerű használni, csak ésszerűen. :)

    a helytakarékosság szempontjából célszerű lenne - amennyiben saját hozzászólás az utolsó - azt szerkeszteni, és a következő hozzászólást abban megejteni.Helyet és időt spórolunk, a visszaolvasás gyorsabbá válik.
Avatar
mole
Site Admin
 
Hozzászólások: 503
Csatlakozott: 2004.07.13. 21:17
Tartózkodási hely: Montréal


Vissza: javaslatok, hibák, újítások

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron