Szerző: marco24 Dátum: 2023.01.20. 00:04
...Del Neri. 2004-2005. Azt hittem szétverem a tévét. Hogyan képzeli ez a szamaraktól érkezett bajszos csávó azt, amit csinál. Mikor előtte Prandelli, aztán az ikon Völler lehetett volna edzőnk. Erre lett Luigi. Mondjuk, amíg a sárga-kékeknél volt tetszett, amit csinált. Aztán eljutottunk oda, hogy a Milán ellen, idegenben bal összekötőként játszatta Marco Delvecchiot és az első félidő felénél lecserélte. Nem sérülés miatt, hanem mert elkúrta Luigi a taktikát. Rájött, hogy olyan poszton játszatja, ami nem megy neki. És megsértődött, mert Marco meg szóvá tette, mikor lecserélték, pedig ő kevés dolgott tett szóvá... Én pedig Delvecchio miatt lettem Roma drukker (nem Totti, nem Cafu, nem Batistuta, hanem emiatt a suta, de számomra szimpatikusa faszi miatt). Aki majdnem győztes gólt lőtt egy EB-döntőn, amikor életében először volt kezdő a Squadra Azzuraban. A Milán elleni derbi után Egy hétre sima zakó hazai pályán (0:3) az Udine ellen, zakó után idegenben a Regina ellen. Aztán pár jobb eredménnyel a hátunk mögött várjuk a Lazio elleni derbit. Egy olyan időszakban, amikor még vér folyt a győzelemért. És Luigi a Lazio ellen a keretbe sem teszi Delvecchiot. Az embert, aki a derbik történetének (akkor még) legeredményesebbje. Egy romanista. Mi pedig a lehető leglangyosabb játékkal, szégyenteljes módon, lelketlenül kiszopunk 3:1-ra. Szó szerint megesznek minket. Nincs tűz a játékunkban és Delvecchio még a keretben sincs... aki lehet, hogy nem váltja meg a világot, de tudja, mi az a derbi és kiteszi a lelkét a pályára. Legalábbis jobban, mint Mido. Aztán a téli mercato idején eladjuk úgy, hogy még elköszönni sem tud a szurkolóktól, csak később Brescia mezben. Luigi pedig felmond márciusban. Alig fél évet volt...
Azok voltak és maradnak a legnehezebb hetek, amit Roma szurkolóként megéltem. Del Neri egy vacak szar edző, aki Trigoria kapuján csak mint portás léphetett volna be. Soha egyetlen edzőnek sem kívántam, hogy mihamarabb bukjon meg, őt kivéve.