A legtöbbünknek azt hiszem a teljes bordó szerelés tetszik.
Sőt azt kell mondnaom hogy ha az idei bordót nézzük, akkor az a kis (nagy?) narancs a mezen még jól is néz ki összhatásilag.
Amúgy köszi Levy! Én kerestem bordó gatyát. De innen meg is lehet rendelni? És ha innen igen akkor a romastore-okból miért nme? Ezt megtartotta a Diadora a saját boltjainak? Sosem fogom megérteni...
tomm:
A különbség a si-no mezek között, hogy a fekete csíkot lecserélték bordósabbra - ha jól megnézed kinyagyítva látni fogod. Mondjuk ez olyan játélk mint a mi a különbség a két kép között rejtvények!

Körülbelül ennyi értelme is van, bár tény hogy fekete nélkül jobb lenne. Ezért én még nme balhéznék. A fekete és a zöld miatt már talán. Bár a fekete nekem tetszik. Gondoltam hogy hozok kintről, de ahhoz Adonisz test kellene, mivel feszülős -márpedig azom nincs...
F72Quadraro:
Én megértettem pl a kampány lényegét. De nem vagyok romai és nem drukkolok még nekik évtizedek óta, tehát egyrészről ezért is fogadom el hogy a mezük az ami épp van.
És ezek akkor is az AS Roma meze ha éppen rózsszín lenne! Lehet szertni vagy nme szertni elítélni vagy nem, de akkor is az.
Kicsit értehetettlenül nézem amit sokan mondanak (köztük te is), hogy milyen szép volt a nagyon régi róma mezek. Persze hogy azok voltak, de akkor mi van? Nem lehet mindig szépet csinálni, és nme lehet a múltbna élni állandóan. Ez a baja a magyar focinak is többek között!
Az idők változnak, és ahogy mondtad is fogyasztói társadalomban élünk. És ez azt jelenti, hogy a vevők az elsők. És gondolod hogy a Románál nme? Dehogynem. Ha annyira vacak lenne a mez, akkor ők lennének az elsők akik visszamondanáka a szerződést vagy újat rendelnének. De nem tették.
(Erről jut eszembe mintha a múltkori meccsen már nme a "szép" labdánkakkal játszottunk - végre! Ott lépett a klub.)
És hogy elvből nme veszel semmit a romastore-okban? Ezt sem értem igazán, bár elfogadom. Tudod hogy fogyasztói társadaklaomban élünk és mégis lázadsz ellene. Ez dícséretes de a klubbnak kell a pénz belőle. És hogy gagyik? Nme mondom az is van köztük, de általánosságbna egy nagy francokat gagyi! Amiket vettem azok egytől egyig hibátlan minőségben a legjobb anyagban, ötletes fazonbna stb készült. És mivel a kereskedelemben dolgozom, így talán van rálátásom a minőségre is.
És ha pólót veszek mondjuk nyárra magamnak, és választhatok hogy egy egyszerű mondjuk Springfieldet vagy egy romacímerel névvel stb ellátottat veszek, akkor bizony a másodikat váasztom, és büszkén viselem! Téyn mondjuk hogy ebben az országban nem jön szembe velem ugyanolyan póló (de még csak romás sem nagyon), és ezért még jobban emelkedik az eszmei értéke nálam.
És bocsánat ha nme várok a nagyi által kötött sapkára (főleg hogy már nme élnek)...
Hogy visszaéljenek szurkolók szenvedélyével és ezzel keressenek.
Már megbocsáss de nevetségesen hangzott a felháborodásod! A szurkoló nme hülye! Nme kötelező megvennie a cuccot! A dohányosank sem dohányoznia, Az alkoholistának innia stb. Azért veszik meg mert testzik neki.
És amúgy meg igen, ezzel keresnek a klubok, mert ez így van rendjén!
Japánba, Kínába, külföldre, ahol az embereknek fogalmuk sincs az AS Roma történetéről, de azért megveszik a mezt, mert rá van írva, hogy AS Roma.
Mert szerinted tesztet kellene kitölteni a Romáról minden vásárlás előtt?

Persze hogy azért veszik meg mert Roma van ráírva. Rohadjak meg ha nme mindenki így kezdi. Én is a mezükbe szerttem bele és anyámékkal hozattam egyet kintről. És nem tudtam a történelmükről, nme ismertem annyira a klubbot csak tetszett a mez ennyi. Aztán lassan jobban megismerte őket és most tartok ahol tartok.
Érdekes lenne egy kimutatás, hogy ezeket a mezeket kik veszik meg… hány fogy el Rómában (és ott is abból hányat vesz külföldi vagy nem római) és mennyi más városokban, országokban.
Ez tényleg érdekelne engem is. Én csak anynit tudok, hogy amikor májusban kinn voltam (vagy anyámék), már szinte semit nem lehetett kapni. Mindig is bosszankodtam hogy miért ilyen keveset hoznak ki forgalomba, és hogy milyen jól mehet nekik, mertmindig mindent eladnak. De abban igazat adok, hogy szerintem is több a külföldi vásárló a boltjaikban mint római. De hát valóban ezért is hozták létre. Miattam is pl aki képes volt ezért kimenni Rómába...
Miért van az, hogy Rómában a nem 15 évesek, hanem akik látták a csapatot már a ’70-es, ’80-as években, bojkottot hirdetnek a mez vásárlása ellen? Egyszerű… mert ez nem AS Roma mez.
Egyszerű... mert a múltban élnek.
S még egy érdekes dolog a mezekkel kapcsolatban… A mai labdarúgásban sajnos a mez és a rajta lévő címer az egyedüli, amivel egy hagyományokat követő szurkoló azonosulni tud. A játékosok arcnélküli alkalmazottak (egy-két kivételtől eltekintve). De ez nem mindig volt így, nem olyan sok évvel ezelőtt is lényegesen több dologgal tudtál közösséget vállalni. Mára a mez maradt az egyedüli! De akkor az legalább legyen AS Roma mez, a csapat saját színeivel!!!
Szerintem pedig a mai labdarúgásban az olyan klubhű játékosokkal mint Totti, és csak a címerrel lehet azonosulni. A mez már nme tartozik ide, hiszen olyan sűrűn változik mindenhol a világban. És amúgy pedig ez megint a múlton való kesergés...
És persze nme akartalak megbántani ezzel az egésszel, de nem hagyhattam szó nélkül ahogy leocsmányozod, ízléstelenezed és gagyizod az általam is vásárolt cuccokat!
És eszem ágában sincs védeni az új mezeket, de a múltoin kár rágódni. Van amibne ragaszkodni kell hozzá (pl a futtball szabályai) és van amiben haladni kell a korral, mert lemaradsz.
UI: Évek óta vennék magyar válogatott mezt, de amíg ez a szar hálós Adidasvan addig sosem fogok. Ha mondjuk egy meggypiros Kappa lenne, már rég lenne nekem....