Hát hol is kezdjem? valahol gondoltam az elején, hogy a honlap látogatói közül nem mindenki fog azonosulni ezzel a kezdeményezéssel. Vártam is a hasonló hozzászólásokat: ?De hát most miért, ez a mez csodálatos?? Nem is csalódtam. Talán érdemes is lenne levenni az egészet és közölni a kezdeményezőkkel és a számos csatlakozóval, hogy bocsi, tévedtünk? Nekünk ez a mez nagyon tetszik, megvesszük akkor is ha rózsaszín lesz, de még akkor is ha kék-fehér? mi nem is értünk igazából titeket?
Azért egy-két alapvető dolgot szerintem nem árt tudni, még ha egyértelműnek is tűnhet, de talán mégsem az?
Az AS Roma vajon kinek vagy minek a csapata? Annyira talán nem nehéz rájönni? benne van a nevében is? Vajon Rómának mik a színei? Hát? bizony a vörös-sárga? a Musei Capitolini mellett ott lebeg mindig az olasz zászlóval együtt, közepén a szintén vörös-sárga S.P.Q.R. címerrel, Róma címerével? S bizony az AS Roma ennek a városnak lenne a csapata. Innen van a színe is? S Róma városának a zászlója nem lesz zöld pöttyös, fekete csíkos vagy kék kockás? marad vörös-sárga, mint már 2 évvel ezelőtt is és jóval azelőtt is volt. S ezért az AS Roma meze sem lehet zöld, fekete pöttyös vagy rózsaszín, mert 20 évvel ezelőtt is Róma csapata volt és 2005-ben is az, még ha azóta a televíziónak és az internetnek köszönhetően közben 3 000 000 kíni is ASR ?szurkoló? lett.
Szóval Trigoria? ha valaki elvárja, hogy a csapata a saját színeiben játsszon, az még nem a múltban él, hanem az csak a természet rendjét nem szeretné, ha felborítanák. Az AS Roma elsősorban Róma és a rómaiak csapata és nem egy, a csapat színeit önkényesen megváltoztató sportszergyártó cégé. Ha egy szurkoló így gondolja, még nem a múltban él. Tudni, hogy a csapatnak, akinek szurkolsz mik a színei, nem a múltban élés? Ha nem haladni és lemaradni a korral (mint ahogy írod) annyit jelent, hogy nem fogadom el, a Roma akár lehet zöld-fekete is, akkor én szeretnék lemaradni...
Kedves Trigoria? írtad, hogy a mez nem vacak, hiszen akkor a Roma visszamondta volna szerződést, mint ahogy azt tette a labdával. Nos az összehasonlítás nem jó, hiszen a labdát nem a szurkolók kérésére cserélték le, hanem mert az ASR és az ellenfél csapatainak játékosai is ezt kérték. Mivel egyszerűen nem lehetett vele játszani, Totti maga is a labdát okolta amiatt, hogy az Udinese ellen kétszer is lyukat rúgott.
A mezt ellenben valószínűleg a 3 000 000 kínai továbbra is meg fogja venni, mit számít nekik, hogy esetleg nem is Róma színei vannak rajta. Nevetségesnek tartottad, hogy azt írtam, visszaélnek a szurkolók szenvedélyével. Majd leírod, hogy a szurkoló nem hülye, nem kötelező megvenni a cuccot. Majd egyből utána, hogy persze azért veszik meg, mert rá van írva, hogy Roma? Hm? hát? akkor mégis fogyasztói társadalom? akkor valaki gyárthat bármit, elég ha ráírja, hogy Roma, lesz aki megveszi? s esetleg észre sem veszi, hogy ő maga a szisztéma része.
Hogy mivel lehet azonosulni? én maradok azzal a butuska 20 000 emberrel, akik a Curva Sudban a Roma mezzel azonosulnak, rajta a címerrel a Lupával.
Hogy szerintem mi ízléstelen és ronda, azt engedd meg, hogy ne az alapján döntsem el, hogy esetleg Te rendelkezel-e ilyen valamivel. Fogalmam sincs ugyanis, hogy kinek mi van itt a fórumon, közöm sincs hozzá és nem is nagyon érdekel. Nem ez alapján döntöm el, hogy szerintem mi ronda?
S a végén egy rövid idézet egy dalból, amit a ASR szurkolói énekelnek?
?Non smetteró mai di lottar per questa maglia storica,
il passato non si dimentica??
Nem hagyom abba a harcot ezért a történelmi mezért, a múlt nem felejtődik el?
Valakinél úgy látszik mégis?
Néhány Xabee szerint ma már nevetséges mez? Mi bennük az azonos? Mindegyiken Róma és az AS Roma színei?
[/img]