Aktuális meccs

FIGYELEM! MODERÁLT FÓRUM!
Szigorúan az AS Romaval kapcsolatos hozzászólások fóruma.

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.16. 18:45


Áh, annál jobban ismerem már tomm-ot. KB pont ilyen választ vártam :lol:
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.16. 17:24


Tomm, amikor ezt F.Totti olvassa, az elején még bőszen bólogat, de a végén a pálinkáért nyúl. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.16. 14:46


Nalam allandoan felmerul, nagyon rossz a szajizem tole es ha o all be pellegrini helyett, nem kapunk golt.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10713
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.16. 14:23


OFF
Egyébként Bove kb Pellegrini szerepkörben játszott a Fio-ban. HOzta a szokásost, a hülye sárgalapjával és a szar erőbeosztásával együtt, de szerintem baromi jó lesz ott. Jó nézni a játékát még más csapat mezében is és nem lehet nem szeretni. Valami azt súgja elő fog kerülni még ez a deal és nem okoz majd jó szájízt :(
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.16. 14:15


Bove se mosolygott, és láttuk, mi lett a sorsa! :)
Lesz még nekünk jó Pellénk!
Amúgy úgy szeretnék bizakodni, még minden meccset nagyon várok, de kezd olyan mourinhós lenni a játék. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: JOSBOMO Dátum: 2024.09.16. 13:42


Ok igazad van, sajnos nem csak ő volt gyenge az idei 4 meccsen.
De az is tény, hogy ő a kapitány, én ezért várok többet tőle, illetve azért mert az ő képességei alapján ő többre lenne hivatott, de valahogy olyan sótlan lett.
JOSBOMO
 
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2010.10.22. 05:58

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.16. 12:40


JOSBOMO írta:F.Totti, végre észrevetted, hogy valami nem stimmel Pellével, ....


Ugyan miért vettem volna "végre" észre? Eddig volt 2 szar és 2 közepes meccsünk. Kizárólag a védőink teljesítettek elfogadható szinten. Egy percig nem állítottam, hogy Pellegrini idén fasza vagy húzóember vagy akár csak azt hogy felfelé lóg ki. Ugyanolyan gyengus, mint az egész csapat (azt a pár védőt leszámítva). Kizárólag annyit állítottam, hogy nem ő a fék. Meg azt, hogy ha kitesszük a csapatból nem leszünk erősebbek. Ilyesmi. Nincs ebben semmi nagy megfejtés. Ha nem működik a csapatjáték, akkor az a csapatrész lesz a legszarabb, amin átfolyik minden játék. De ettől még nem feltételnül ők okozzák a gondot.
A jó vs nem jó diskurzusunk F72-vel ha jól emlékszem a 22/23-as szezonról ment.

Ami most először fordult elő és ezért most tettem szóvá, az a testbeszéde volt.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: JOSBOMO Dátum: 2024.09.16. 11:15


F.Totti, végre észrevetted, hogy valami nem stimmel Pellével, az hogy mi a pontos baja én sem tudom, talán minden összeadódott most nála, sérülés, kritika, öltözői gondok, stb.
Tény nem az látszott rajta, hogy megtartjuk a vezetést mindenáron.
Abban igazat adok, hogy labdavesztésből még nem kell feltétlen gólt kapni. Valóban messze voltunk a beadásnál és középen is, de én azt gondolom a fetrengés és DDR hiszti az oka, hogy kihagyott a figyelem.
JOSBOMO
 
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2010.10.22. 05:58

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: ericcartmen Dátum: 2024.09.16. 10:42


Én ódzkodtam a 3 védőtől, mert a keret nem tökéletesen alkalmas rá, de ha működik, akkor nincs ellene kifogásom. És tegnap működött a dolog, szerintem DDR jól felkészitette a csapatot, nem rajta múlt hogy nem vezettünk 2-3 gólla a szünetben.
Dybalának nagyon feküdt a felállás szerintem, a már emlitett Pisilli-Kone kettős is jó volt, Dovbyk végre mutatott életjeleket és nagyon örültem SES kezdőbe kerülésésnek is.
Ettől függetlenül szerintem nem ez lesz az alapjáték, de majd meglátjuk.
Vendégségben voltunk, a meccs végét csak fél szemmel láttam, úgyhogy Pellegrini labdavesztését sem láttam, és DDR pirosnál is csak akkor néztem oda, amikor már ment le, igy azokról ne mtudok nyilatkozni.
Vizsont a gólban szerintem benne volt Svilar is, mintha nem figyelt volna, középre ment a labda, látta a fejest is, de csak késve emelte a kezét, az is mintha kicsit ilyen alibi mozdulat lett volna. Ezeket ő védeni szokta.
F.Totti írta:de úgy vagyok vele, hogy inkább legyünk velük szarok, minthogy jók (=valamivel jobbak) Mourinhoval és Lukakuval.
Ezzel meg csak egyetérteni tudok.
Avatar
ericcartmen
 
Hozzászólások: 1039
Csatlakozott: 2014.10.31. 22:08

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.16. 10:16


JOSBOMO írta: sajnos ezt a 2 pontot De Rossi és Pellegrini cseszte el! Volt egy kipattanó labda amit megakarta játszani és igen volt már , hogy ezt lefújták, az Olimpicoban valószinleg lefújják, DE MIÉRT NEM RÚGTA EL ÉS KÉSZ!
DDR hiszti és Pelle határozatlansága miatt kihagyott egy pillanatra a figyelem, jött egy extra beadás és egy klasszis fejes, ott maradt két pont...


Na jöjjön a szokásos :D

A De Rossi kritikát legalább értem. De őt nem azért szerettük/szeretjük mert ilyen? És oké, edzőként sokkal inkább fókuszálj és ne engedd, hogy elvigyenek az érzelmeid. Ezt adom, de ettől még nem hibáztatom. Egyszerűen elfogadom ilyennek.

De Pellegrini? Ha előrebassza, akkor az kiscsapatos, azaz gáz. Ha átveszi és letarolják, akkor meg határozatlan? Egyértelműen szabálytalankodtak ellene. Akkor is ő az egyik fő felelős? Nem a bíró? Nem a Celik-Koné kettős, akikről a beadás jött? Nem is NDicka, aki ellépett egy emberrel a rövidre, holott ott volt 2 védőnk is, így Hermoso egyedül maradt két emberre a kapu torkában? Nyilván van része benne, de hogy a fő felelős lenne?

Amúgy Pellegrinivel tegnap valami nem volt oké. Nagyon nem tetszett a testbeszéde. A játékában én nagy bajt nem láttam, középszer volt, de amire hozta DDR szerintem azt megoldotta. Viszont idén most először láttam hogy más, mint lennie kellene. De remélem, hogy a sérülése miatt volt, nem azért mert padról jött vagy bármi egyéb miatt.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.16. 09:24


Légyszi nézzétek meg a meccs 50 és 60. perc közötti részét. Az még a cserék előtt volt. Ott volt durva mezőnyfölényben a Genoa és ott jöttek a helyzeteik. Milyen ritmust vesztettünk el a cserékkel? Egy pillanatra sem tudtuk megtartani a labdát a cserék előtti 10 percben. Ezt mondjuk tényleg elvesztettük. DDR a cserékkel rendbe tette. Pisillinek lapja volt és baromira el is fáradt. Teljesen jogos volt a cseréje, akkor is ha ő most a mindenki kedvence. Celik jobb védő mint SES. Baldanzi védekezik, Dybala nem. Nyilvánvaló volt, hogy mit akarunk. Persze hogy volt ehhez köze a cseréknek. Átadtuk a területet és hátul zártunk. Olasz edző, olasz foci. Nekem ezzel nincs bajom, főleg azért mert működött is. Nem voltak helyzeteik. A legnagyobb helyzetük Victor Oliveira lövése volt egy szabi után, de az sem érte el a 0,1-es xG-t, ráadásul szerintem bele is fújtak. Akcióból csak Sabellinek volt egy nagyon keresztbe ellőtt labdája a jobb oldalról. Főleg Malinovsky lövöldözött szabikat a Kígyó térről. Semmiféle reális gólveszély nem volt a játékukban. És mi vezettünk.

Ettől lennénk kiscsapat? A Juve bajnokságot nyert ennél aljadékabb játékkal. Mourinho 0-0nál is átadta a területet, mégis isten volt. De értelek titeket, tényleg nem szép ez a szezonkezdet. Szar játék, szar eredmények. A hangulatnak nem tett jót Bove elkergetése sem. Hiba volt. De tegnap De Rossi nem hibázott. Legalábbis látványosat nem. A szerkezet és a játékunk tök jól működött. Meccsnullnál bőven mi voltunk a jobb csapat. Idegenben, előnyben pedig teljesen természetes, hogy visszazársz. Nem is csináltuk rosszul, még ha nézni tényleg szarabb, mint amikor támadunk. Kezdő edző. Tudtuk. De egy kibaszott klubikon. Kinek jár a bizalom és a türelem, ha nem neki? Akkor is, ha 50 éve nem voltunk ilyen szarok. Lehet narratívát gyártani arról, hogy ő a hibás (jogos is, mert az edző mindig az), meg arról is, hogy Pellegrini a fék, de úgy vagyok vele, hogy inkább legyünk velük szarok, minthogy jók (=valamivel jobbak) Mourinhoval és Lukakuval.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.16. 08:55


Azért az megnyugtató, hogy többen nagyjából ugyanúgy látjuk a dolgokat. Az persze nem túl örömteli, hogy ilyenekről kell beszélni. Nem tudom megítélni, hogy tavasszal én voltam túl vészmadár, vagy tényleg megvoltak az előjelek...
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F72Quadraro Dátum: 2024.09.16. 08:05


totti11 írta:4 meccsen rúgtunk 2 gólt, szereztünk 3 pontot, úgy hogy játszottunk a Cagliarival, Empolival, Genoaval.
A 2. félidőben igazi beszari, “kiscsapat” voltunk, minden másra ott a statisztika.


Sajnos pont így látom. Nem volt ez olyan rossz, meg első félidő, meg pech...
Az AS Roma a legutóbbi 12 mérkőzésén egy alkalommal nyert. Egyszer!!!
Igazolások több mint 100 millióért, de négy meccsen, amiből három kiesőjelölt
ellen és 3 pont nulla győzelem... A sosem győzelmeiről ismert AS Roma az elmúlt ötven
évben egyszer kezdte ilyen gyengén az idényt.
Tegnap a már tavaly is gyenge, a nyáron legjobb játékosaitól
megvált Genoa ellen a 60. perctől a félpályát nem nagyon léptük át.
Tényleg nincs köze ehhez a cseréknek?
Kérdezik De Rossit meccs után: miért... nem tudja, ő sem érti... újabb kérdés... nem tudja...
Jól nézünk ki, akkor kinek kellene tudnia?
F72Quadraro
asroma.hu szerkesztő
 
Hozzászólások: 1005
Csatlakozott: 2004.10.01. 12:29

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: JOSBOMO Dátum: 2024.09.16. 05:39


Muszáj volt aludnom rá egyet mert nagyon ideges voltam....
Felállás, alaptaktika rendben volt, belátta DDR, hogy a 4-3-3 jelenleg nem üzemképes.
Pisilli, Koné extra volt, Dybala ügyeskedett, hátul stabilak voltunk. Sajnos nincs szerencsénk ellenünk minden kapus a forduló válogatottjába kerül...
Szakmailag az látni kell a cserékkel nagyot gyengültünk. Elvesztettük a ritmust nagyon, Pelle sajnos súlytalan volt, mindig szép megoldást akar, nekem nem tetszett.
Utolsó perc... a 94 perc lejárt, sajnos ezt a 2 pontot De Rossi és Pellegrini cseszte el! Volt egy kipattanó labda amit megakarta játszani és igen volt már , hogy ezt lefújták, az Olimpicoban valószinleg lefújják, DE MIÉRT NEM RÚGTA EL ÉS KÉSZ!
DDR hiszti és Pelle határozatlansága miatt kihagyott egy pillanatra a figyelem, jött egy extra beadás és egy klasszis fejes, ott maradt két pont...
Ami biztató az az első félidő. Sok van még menni kell tovább.
Kérdéses számomra az öltözővel, hogy bír De Rossi Paredes, Soulé 0 perc. Várom a következő meccset!
JOSBOMO
 
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2010.10.22. 05:58

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: totti11 Dátum: 2024.09.15. 20:37


4 meccsen rúgtunk 2 gólt, szereztünk 3 pontot, úgy hogy játszottunk a Cagliarival, Empolival, Genoaval.
A 2. félidőben igazi beszari, “kiscsapat” voltunk, minden másra ott a statisztika.
Avatar
totti11
 
Hozzászólások: 558
Csatlakozott: 2009.09.18. 16:22
Tartózkodási hely: Győr

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: snatch Dátum: 2024.09.15. 18:57


a másodikban valóban veszélyesebbnek tűnt a Genoa, de most én is tök nyugodt voltam, nem számítottam hazai gólra (még ha tippjátékban telibe is vertem így a meccset :D).
szerintem nem volt ez rossz meccs, az első félidő kimondottan f*sza, emiatt viszont eléggé csalódott és szomorú vagyok
Avatar
snatch
Site Admin
 
Hozzászólások: 8284
Csatlakozott: 2004.07.14. 10:00
Tartózkodási hely: Érd

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.15. 17:23


Szóról szóra. Ugyanezt érzem.
Hátha tesznek ez ellen valamit.
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.15. 16:59


Nekem az volt az erzesem, hogy az elso felido csodalatos volt, az idok vegezeteig sem kaptunk volna golt, ellenben csak a szerencse mentette meg oket a tobb goltol, aztan a masodik felidoben, nemi tulzassal, mintha mezt cserelt volna a ket csapat.
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10713
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.15. 16:08


A védekezéssel, a stabilitással az égegyadta világon semmi bajom nincsen. :) Persze köszi az adatokat, azok mindig jól jönnek.
De nektek a tévé előtt ülve nem az volt az érzésetek, hogy feladtuk a támadást? Hogy alig mentünk át a térfelükre. Hogy minden labda azonnal jött vissza. Hogy nem volt nálunk a labda.
Nekem laikusként ezek jöttek le. :) Hogy ilyenkor olyan kiscsapat leszünk, mint az állat. :)
Ám most tényleg csak a diskurzus miatt írom ezeket, nem akarok senkit meggyőzni úgy, mint tavaly. :)
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.15. 15:58


Zsolti, 1.22 xGt csinált a Genoa. Ebből 0.41 volt a gól. A maradék 0.81ből a fele az 52. és a 61. perc között jött. Egyedül ekkor borult a pálya. A 62. percben jött a 3as csere. Onnan minőségi helyzetük nem volt.

Nekünk 2.37es xGnk volt. Ugyan a második félidőben csak 0.61, de nekik is csak alig több (0.80). A labdabirtoklás ugyan 63-37 volt oda, de nem volt ez nyomasztó fölény. Simán tartottuk őket a cserék után. Jobb oldalon Koné, a balon Pellegrini tök jól zárt. Cristanténak nem kellett féloldalasan játszani. Mindig ott volt középen, ahol lennie kellett. Celik és Angelino mögött sem volt nagy terület. A beadások emberről jöttek, ezért nem voltak pontosak. Szerintem DDR megtette amit kellett. Pechünk volt.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.15. 15:12


Valóban fault. Gondolom ennek a reklamálásáért kapott DDR második sárgát.
Ám az alibi második félidőre nincs magyarázat. Ha így beszorítanak egy csapatot, azzal nincs gond. Védekezni kell. De hogy ebből egy elfutás, kontra, vagy pár perc labdabirtoklás sincs, az olyan fura egy Genoa-Román. Akár.
A cserék biztos adtak stabilitást, de előrejátékot nem. Baldanzi is furcsa módon hatásosabb belső középpályásként, mint Dybala-klónként fentebb.
Én a stabilitással győzködöm magam: ez nem olyan volt, mint az előző szezon több meccsén, amikor szállították ellenünk a helyzeteket.
Megpróbálom folyamatként kezelni.
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: F.Totti Dátum: 2024.09.15. 14:28


Nagy baj nem volt itt. Tök stabilak voltunk a cserék után. Pech, hogy a végén pont tökéletesen jött be a labda de Winternek.

Amúgy a Pellegrini ütközés 10ből 8szor fault. Elérte a labdát, majd leütközték.
De igazából tök mindegy, így legalább megvan a hibás.
"A futball egyszerű játék, de nehéz egyszerűen játszani." (Johan Cruyff)
Avatar
F.Totti
 
Hozzászólások: 10298
Csatlakozott: 2014.08.06. 08:54

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: danikov Dátum: 2024.09.15. 13:44


Zsolti írta:Megfogadtam, hogy nincs kritika, úgyhogy kontrollálom magam. :)
A második félidő értelmezhetetlen volt, úgyhogy jogos az iksz.
...

Fasza kis első félidő, támadás, kontra nélküli második.
A feladat adott.


Pedig meg akartalak kérni rá, mert pont a második félidő első 30 percét nem láttam, de köszi, hogy beleszerkesztetted utólag. :)
Visszatérve a kényszerű ebédszünetből totál meg voltam lepődve, hogy miért minden második szava az a kommentátornak, hogy Svilar...
Avatar
danikov
 
Hozzászólások: 351
Csatlakozott: 2014.02.01. 14:13
Tartózkodási hely: Pápa

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: Zsolti Dátum: 2024.09.15. 13:38


Megfogadtam, hogy nincs kritika, úgyhogy kontrollálom magam. :)
A második félidő értelmezhetetlen volt, úgyhogy jogos az iksz.
Amíg ilyen 30-40 perceink vannak egy meccsen belül, addig el kell fogadnunk, hogy ez van.
A stabilitás alakul. Pisilli és Koné valóban nagyon jó az átmenetekben, ahogy korábban írtátok.
Fasza kis első félidő, támadás, kontra nélküli második.
A feladat adott.
Zsolti
 
Hozzászólások: 12065
Csatlakozott: 2006.07.28. 21:45

Re: Aktuális meccs

HozzászólásSzerző: tomm Dátum: 2024.09.15. 13:37


Krvak vere folyjon ra
:)
Avatar
tomm
 
Hozzászólások: 10713
Csatlakozott: 2004.10.13. 00:29
Tartózkodási hely: Bp

Következő

Vissza: AS Roma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 0 vendég

cron